Carpaccio in een glaasje, een lekker makkelijke amuse hapje in een glaasje om je kerstmenu mee te starten. Een aperitiefhapje dat klaar is in amper 10min en niet veel werk vraagt. Perfect dus voor tijdens de feestdagen. Rucola, carpaccio, pijnboompitten en Parmezaanse kaas … de klassieke combinatie. Vaak gecombineerd met een truffelmayonaise. Mijn budgetvriendelijke versie is met een lekker fris mosterdsausje. Deze matcht ook perfect bij dit hapje.
Je kan trouwens deze carpaccio ook perfect als voorgerecht serveren. Dan kan je de porties best wel iets groter maken. Heb je nog wat meer inspiratie nodig voor hapjes in een glaasjes? Op de blog staan nog een paar super simpele receptjes die allemaal klaar zijn in minder dan 15min. Check hier mijn versie van de lekkerste garnalen cocktail of deze met zalm & avocado. Liever eentje met kip, dan is er de versie van kip & mango. Of liever deze met scampi & appel?
Nog meer hapjes inspiratie nodig voor je kerstmenu? Check dan zeker ook even deze receptjes. Of wil je nog meer inspiratie voor je kerstdiner? Ga dan zeker ook even deze super simpele recepten ontdekken.
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Carpaccio in een glaasje?
- Pijnboompitten
- Rucola
- Parmezaanse kaas
- Carpaccio
- Zure room
- Mayonaise
- Mosterd
- Honing
Hoe maak je deze Carpaccio in een glaasje?
TIP! Je kan bijna alles al voorbereiden. Echter ze samenstellen doe je best vlak voor het serveren. Als alles klaarstaat is dit hapje klaar in enkele minuten.
Begin met de pijnboompitten te roosteren in een pan. Hou ze goed in de gaten zodat ze niet zwart worden. Dan maken we het mosterdsausje. Hiervoor mengen we zure room, mayonaise, mosterd, honing, peper en zout te mengen. Beide kan je dus al makkelijk op voorhand doen.
Vlak voordat je de glaasjes samenstelt, meng je de rucola met een klein scheutje olijfolie.
Vervolgens verdeel je het mosterdsausje over de bodem van de glaasjes. Daarna volgt de rucola, carpaccio, Parmezaanse kaas en pijnboompitten. Serveer dan direct.
Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.
Carpaccio in een glaasje
Equipment
- 4 amuse glaasjes
Ingrediënten
- 2 el pijnboompitten
- 40 gr rucola
- 2 el Parmezaanse kaas (geraspt)
- 150 gr carpaccio
- Olijfolie
- Peper en zout
Mosterdsausje
- 2 el zure room
- 1 kl mayonaise
- 1 tl mosterd
- 1/2 tl honing
Instructies
- Je kan eigenlijk alles al voorbereiden, maar de glaasjes samenstellen zou ik pas vlak voor het serveren doen. Als alles klaarstaat, is dit klaar in enkele minuten.
- Rooster de pijnboompitten in een pan. Hou ze goed in de gaten dat ze niet zwart worden
- Maak het sausje door de zure room, mayonaise, mosterd, honing en wat peper en zout te mengen.
- Vlak voor het serveren, meng je eerst de rucola met wat olijfolie.
- Verdeel de het sausje over de bodem van de glaasjes gevolg door de rucola, carpaccio, Parmezaanse kaas en pijnboompitten. Strooi er nog beetje peper en zout over en serveer danSmakelijk