Carpaccio in een glaasje

Lekker makkelijk recept voor Carpaccio in een glaasje, snel simpel amuse hapje in een glaasje. De perfecte start van je kerstmenu en kerstdiner. Glaasjes gevuld met rucola, carpaccio, pijnboompitten en mosterdsausje. Klaar in amper 10min en eenvoudig op voorhand te maken. Ideaal voor de feestdagen.
Naar recept gaan

Carpaccio in een glaasje, een lekker makkelijke amuse hapje in een glaasje om je kerstmenu mee te starten. Een aperitiefhapje dat klaar is in amper 10min en niet veel werk vraagt. Perfect dus voor tijdens de feestdagen. Rucola, carpaccio, pijnboompitten en Parmezaanse kaas … de klassieke combinatie. Vaak gecombineerd met een truffelmayonaise. Mijn budgetvriendelijke versie is met een lekker fris mosterdsausje. Deze matcht ook perfect bij dit hapje.

Je kan trouwens deze carpaccio ook perfect als voorgerecht serveren. Dan kan je de porties best wel iets groter maken. Heb je nog wat meer inspiratie nodig voor hapjes in een glaasjes? Op de blog staan nog een paar super simpele receptjes die allemaal klaar zijn in minder dan 15min. Check hier mijn versie van de lekkerste garnalen cocktail of deze met zalm & avocado. Liever eentje met kip, dan is er de versie van kip & mango. Of liever deze met scampi & appel?

Nog meer hapjes inspiratie nodig voor je kerstmenu? Check dan zeker ook even deze receptjes. Of wil je nog meer inspiratie voor je kerstdiner? Ga dan zeker ook even deze super simpele recepten ontdekken.

Lekker makkelijk recept voor Carpaccio in een glaasje, snel simpel amuse hapje in een glaasje. De perfecte start van je kerstmenu en kerstdiner. Glaasjes gevuld met rucola, carpaccio, pijnboompitten en mosterdsausje. Klaar in amper 10min en eenvoudig op voorhand te maken. Ideaal voor de feestdagen.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Carpaccio in een glaasje?

  • Pijnboompitten
  • Rucola
  • Parmezaanse kaas
  • Carpaccio
  • Zure room
  • Mayonaise
  • Mosterd
  • Honing

Hoe maak je deze Carpaccio in een glaasje?

TIP! Je kan bijna alles al voorbereiden. Echter ze samenstellen doe je best vlak voor het serveren. Als alles klaarstaat is dit hapje klaar in enkele minuten.

Begin met de pijnboompitten te roosteren in een pan. Hou ze goed in de gaten zodat ze niet zwart worden. Dan maken we het mosterdsausje. Hiervoor mengen we zure room, mayonaise, mosterd, honing, peper en zout te mengen. Beide kan je dus al makkelijk op voorhand doen.

Vlak voordat je de glaasjes samenstelt, meng je de rucola met een klein scheutje olijfolie.

Vervolgens verdeel je het mosterdsausje over de bodem van de glaasjes. Daarna volgt de rucola, carpaccio, Parmezaanse kaas en pijnboompitten. Serveer dan direct.

Lekker makkelijk recept voor Carpaccio in een glaasje, snel simpel amuse hapje in een glaasje. De perfecte start van je kerstmenu en kerstdiner. Glaasjes gevuld met rucola, carpaccio, pijnboompitten en mosterdsausje. Klaar in amper 10min en eenvoudig op voorhand te maken. Ideaal voor de feestdagen.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.

En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Lekker makkelijk recept voor Carpaccio in een glaasje, snel simpel amuse hapje in een glaasje. De perfecte start van je kerstmenu en kerstdiner. Glaasjes gevuld met rucola, carpaccio, pijnboompitten en mosterdsausje. Klaar in amper 10min en eenvoudig op voorhand te maken. Ideaal voor de feestdagen.

Carpaccio in een glaasje

Lekker makkelijk recept voor Carpaccio in een glaasje, snel simpel amuse hapje in een glaasje. De perfecte start van je kerstmenu en kerstdiner. Glaasjes gevuld met rucola, carpaccio, pijnboompitten en mosterdsausje. Klaar in amper 10min en eenvoudig op voorhand te maken. Ideaal voor de feestdagen.
Totale tijd 10 minuten
Gang amuse, Borrelhapje, hapje
Porties 4 glaasjes

Equipment

  • 4 amuse glaasjes

Ingrediënten
  

  • 2 el pijnboompitten
  • 40 gr rucola
  • 2 el Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 150 gr carpaccio
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Mosterdsausje

  • 2 el zure room
  • 1 kl mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • 1/2 tl honing

Instructies
 

  • Je kan eigenlijk alles al voorbereiden, maar de glaasjes samenstellen zou ik pas vlak voor het serveren doen. Als alles klaarstaat, is dit klaar in enkele minuten.
  • Rooster de pijnboompitten in een pan. Hou ze goed in de gaten dat ze niet zwart worden
  • Maak het sausje door de zure room, mayonaise, mosterd, honing en wat peper en zout te mengen.
  • Vlak voor het serveren, meng je eerst de rucola met wat olijfolie.
  • Verdeel de het sausje over de bodem van de glaasjes gevolg door de rucola, carpaccio, Parmezaanse kaas en pijnboompitten. Strooi er nog beetje peper en zout over en serveer dan
    Smakelijk
Trefwoord amuse, borrelhapje, carpaccio, feestdagen, feestmenu, gezond hapje, glaasje, hapje, kerstdiner, kerstmenu, kerstmis, klaar in 10min, mosterd, op voorhand maken, snel klaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.