Hapje met scampi’s en appel, een snel en makkelijk amuse hapje in een glaasje om je kerstmenu mee te starten. Hapjes en feestdagen, dat gaat nu eenmaal hand in hand. Voor mij het favoriete moment, zo “vanalles” wat kunnen proeven. Een “happeke” van dit, een dipje daar … zo gezellig 😃. En een hapje in een glaasje mag zeker ook niet ontbreken. Dit aperitiefhapje vraagt slechts 15min tijd en je hebt er ook niet veel ingrediënten voor nodig. Ideaal voor de feestdagen!
TIP! Je zou de scampi’s ook kunnen vervangen door kipblokjes. Breng deze dan ook wat op smaak met kerriepoeder.
Nog meer hapjes inspiratie nodig voor je kerstmenu? Check dan zeker ook even deze receptjes. Of wil je nog meer inspiratie voor je kerstdiner? Ga dan zeker ook even deze super simpele recepten ontdekken.
Welke ingrediënten heb je nodig voor dit Hapje met scampi en appel?
- Sjalot
- Appel
- Kerriepoeder – Currypoeder
- Scampi’s
- Zure room
- Tuinkers of sla
Hoe maak je dit Hapje met scampi en appel?
We beginnen met het fijnsnijden van een sjalot. Stoof deze vervolgens even aan in een pan met wat boter. Stoof voor zo’n 4min aan een roer regelmatig. Ondertussen kan je de appel schillen, klokhuis verwijderen en in kleine blokjes snijden. Voeg toe aan de pan samen met enkele snuifjes kerriepoeder en wat zout. Roer goed en laat max. 3min mee bakken. De appel moet nog wat textuur hebben en mag geen moes worden.
Ondertussen kan je de scampi’s bakken in een tweede pan. Dep ze eerst goed droog. Kruid dan met wat kerriepoeder, peper en zout. Bak ze mooi goudbruin langs beide kanten.
Doe op de bodem van de amuse glaasjes wat tuinkers of reepjes sla. Verdeel hierover de gebakken appeltjes gevolg door de scampi’s. Werk af met een toefje zure room. Serveer dan.
Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.
Hapje met scampi en appel
Equipment
- 4 amuse glaasjes
Ingrediënten
- 1 kleine sjalot (of ui)
- 1 grote appel (Type Jonagold)
- Kerriepoeder
- 8 scampi's (gepeld & darmkanaal verwijderd) *
- Tuinkers of sla (Optioneel)
- Zure room
- Peper en zout
- Boter
Instructies
- Pel de sjalot en hak fijn.Verhit een pan met een beetje boter en stoof hierin de sjalot mooi aan. Reken op zo'n 4min. Roer regelmatig zodat deze niet kan aanbakken.Schil ondertussen de appel, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes. Voeg deze dan toe aan de pan met sjalot. Voeg ook enkele snuifjes kerriepoeder en een klein snuifje zout toe. Roer goed. Laat zo'n 2 a 3min mee bakken. De appel mag geen moes worden maar mag nog wat textuur hebben.
- Verhit een tweede pan met een klontje boter.Dep de scampi's goed droog. Kruid ze met een beetje kerriepoeder, peper en zout. Bak de scampi's in de pan mooi goudbruin langs beide kanten
- Doe ondertussen wat sla of tuinkers op de bodem van de glaasjes.Verdeel daarover de appeltjes gevolgd door de scampi's.Werk af met een klein toefje zure room. Smakelijk