Glaasje met zalm en avocado

Lekker makkelijk recept voor Glaasje met zalm en avocado, simpel en snel amuse hapje voor je kerstmenu. Een feestelijke start van je kerstdiner en van de feestdagen. Met laagjes zure room, guacamole en gerookte zalm. Klaar in nog geen 30min en op voorhand te maken.
Naar recept gaan

Glaasje met zalm en avocado, een makkelijk snel amuse hapje klaar in nog geen 15min! Ideaal dus om dit jaar op je kerstmenu te zetten. Een hapje in een glaasje is altijd feestelijk, ideaal dus voor tijdens de feestdagen. We gaan 3 heerlijke laagjes creëren. Onderaan vind je een frisse crème van zure room en Griekse yoghurt op smaak gebracht met kruiden. Daarop komt een zalige avocado crème. Als afwerking zijn er reepjes gerookte zalm. Een heerlijke combinatie van smaken verwerking in een klein glaasje. Je kan dit receptje zowel als hapje of als voorgerecht serveren. Lekker veelzijdig dus.

TIP! Je kan de gerookte zalm ook vervangen door grijze garnalen.

Nog meer hapjes inspiratie nodig voor je kerstmenu? Check dan zeker ook even deze receptjes. Of wil je nog meer inspiratie voor je kerstdiner? Ga dan zeker ook even deze super simpele recepten ontdekken.

Lekker makkelijk recept voor Glaasje met zalm en avocado, simpel en snel amuse hapje voor je kerstmenu. Een feestelijke start van je kerstdiner en van de feestdagen. Met laagjes zure room, guacamole en gerookte zalm. Klaar in nog geen 30min en op voorhand te maken.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Glaasje met zalm en avocado?

  • Zure room
  • Griekse yoghurt
  • Peterselie & Bieslook
  • Citroen
  • Gerookte zalm
  • Avocado
  • Sjalot of ui
  • Cayennepeper

Hoe maak je deze Glaasje met zalm en avocado?

TIP! Maak de glaasjes nog niet uren van tevoren want de guacamole zal gaan verkleuren. Stel de glaasjes max. 30min voor het serveren samen. Maar je kan dit wel al grotendeels op voorhand voorbereiden. Het zure room laagje, je kan alle ingrediënten al mengen. Eveneens de zalm kan je al in reepjes snijden. De guacamole is klaar in 2min want je gooit alles in een blender.

Voor het onderste zure room laagje, gaan we zure room en wat Griekse yoghurt mengen. Voeg er ook fijngehakte peterselie, bieslook en wat zeste van citroen aan toe. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel dit over de glaasjes.

Voor de guacamole, doe het vruchtvlees van de avocado in een blender. Doe er een halve sjalot (of ui) bij alsook wat yoghurt, cayennepeper en zout. Mix tot een gladde puree. Proef en breng verder op smaak met peper, zout en eventueel wat citroensap. Verdeel dan de guacamole bovenop het zure room laagje.

Werk de glaasje af met wat reepjes gerookte zalm. Serveer dan met eventueel wat crackers of toasts.

Lekker makkelijk recept voor Glaasje met zalm en avocado, simpel en snel amuse hapje voor je kerstmenu. Een feestelijke start van je kerstdiner en van de feestdagen. Met laagjes zure room, guacamole en gerookte zalm. Klaar in nog geen 30min en op voorhand te maken.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.

En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft. 

Lekker makkelijk recept voor Glaasje met zalm en avocado, simpel en snel amuse hapje voor je kerstmenu. Een feestelijke start van je kerstdiner en van de feestdagen. Met laagjes zure room, guacamole en gerookte zalm. Klaar in nog geen 30min en op voorhand te maken.

Glaasje met zalm en avocado

Lekker makkelijk recept voor Glaasje met zalm en avocado, simpel en snel amuse hapje voor je kerstmenu. Een feestelijke start van je kerstdiner en van de feestdagen. Met laagjes zure room, guacamole en gerookte zalm. Klaar in nog geen 30min en op voorhand te maken.
Totale tijd 30 minuten
Gang amuse, Borrelhapje, hapje
Porties 4

Equipment

  • 4 amuse glaasjes

Ingrediënten
  

  • 125 gr zure room
  • 100 gr griekse yoghurt
  • 2 el peterselie (fijngehakt)
  • 2 el bieslook (fijngehakte)
  • 1/2 tl zeste van citroen (fijn geraspt)
  • 120 gr gerookte zalm
  • Peper en zout

Guacamole

  • 2 avocado's
  • 1/2 kleine sjalot (of ui)
  • 1,5 el Griekse yoghurt
  • 1 snuifje cayennepeper
  • Zout

Instructies
 

  • TIP! Je kan de glaasjes best zo'n 30min voor het serveren maken. De guacamole verkleurt namelijk heel snel.
    Je kan natuurlijk wel al grotendeels alles maken en voorbereiden. Het zure room laagje, kan je al uren van tevoren mengen. De gerookte zalm kan je al van tevoren in kleine stukjes snijden.
    De guacamole maak je echt best zo'n 30min alvorens te serveren. Er zijn trucjes om het verkleuren tegen te gaan maar uit eigen ervaring werken die niet echt. Maar guacamole is gewoon alles in een blender gooien en mixen maar dus die is klaar in nog geen 3min.
  • Voor het zure room laagje, meng je de zure room, yoghurt, peterselie, bieslook, zeste van citroen, peper en zout. Verdeel dit over de bodem van de glaasjes.
  • Vervolgens gaan we de guacamole maken.
    Hiervoor door je het vruchtvlees van de avocado in een blender samen met de sjalot, yoghurt, snuifje cayennepeper en snuifje zout. Mix dit tot een gladde massa. Proef en breng nog verder op smaak met zout en peper.
    Verdeel de guacamole over het zure room mengsel.
  • Werk de glaasjes af met reepjes gerookte zalm.
    Dek de glaasjes af en bewaar in de koelkast.
    Serveer dan met wat crackers of stukjes geroosterd brood.
    Smakelijk
Trefwoord amuse, avocado, borrelhapje, feestdagen, feestmenu, gerookte zalm, guacamole, hapje, kerstdiner, kerstmenu, kerstmis, klaar in 30min, snel klaar, zure room

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.