Glaasje met zalm en avocado, een makkelijk snel amuse hapje klaar in nog geen 15min! Ideaal dus om dit jaar op je kerstmenu te zetten. Een hapje in een glaasje is altijd feestelijk, ideaal dus voor tijdens de feestdagen. We gaan 3 heerlijke laagjes creëren. Onderaan vind je een frisse crème van zure room en Griekse yoghurt op smaak gebracht met kruiden. Daarop komt een zalige avocado crème. Als afwerking zijn er reepjes gerookte zalm. Een heerlijke combinatie van smaken verwerking in een klein glaasje. Je kan dit receptje zowel als hapje of als voorgerecht serveren. Lekker veelzijdig dus.
TIP! Je kan de gerookte zalm ook vervangen door grijze garnalen.
Nog meer hapjes inspiratie nodig voor je kerstmenu? Check dan zeker ook even deze receptjes. Of wil je nog meer inspiratie voor je kerstdiner? Ga dan zeker ook even deze super simpele recepten ontdekken.
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Glaasje met zalm en avocado?
- Zure room
- Griekse yoghurt
- Peterselie & Bieslook
- Citroen
- Gerookte zalm
- Avocado
- Sjalot of ui
- Cayennepeper
Hoe maak je deze Glaasje met zalm en avocado?
TIP! Maak de glaasjes nog niet uren van tevoren want de guacamole zal gaan verkleuren. Stel de glaasjes max. 30min voor het serveren samen. Maar je kan dit wel al grotendeels op voorhand voorbereiden. Het zure room laagje, je kan alle ingrediënten al mengen. Eveneens de zalm kan je al in reepjes snijden. De guacamole is klaar in 2min want je gooit alles in een blender.
Voor het onderste zure room laagje, gaan we zure room en wat Griekse yoghurt mengen. Voeg er ook fijngehakte peterselie, bieslook en wat zeste van citroen aan toe. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel dit over de glaasjes.
Voor de guacamole, doe het vruchtvlees van de avocado in een blender. Doe er een halve sjalot (of ui) bij alsook wat yoghurt, cayennepeper en zout. Mix tot een gladde puree. Proef en breng verder op smaak met peper, zout en eventueel wat citroensap. Verdeel dan de guacamole bovenop het zure room laagje.
Werk de glaasje af met wat reepjes gerookte zalm. Serveer dan met eventueel wat crackers of toasts.
Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.
Glaasje met zalm en avocado
Equipment
- 4 amuse glaasjes
Ingrediënten
- 125 gr zure room
- 100 gr griekse yoghurt
- 2 el peterselie (fijngehakt)
- 2 el bieslook (fijngehakte)
- 1/2 tl zeste van citroen (fijn geraspt)
- 120 gr gerookte zalm
- Peper en zout
Guacamole
- 2 avocado's
- 1/2 kleine sjalot (of ui)
- 1,5 el Griekse yoghurt
- 1 snuifje cayennepeper
- Zout
Instructies
- TIP! Je kan de glaasjes best zo'n 30min voor het serveren maken. De guacamole verkleurt namelijk heel snel. Je kan natuurlijk wel al grotendeels alles maken en voorbereiden. Het zure room laagje, kan je al uren van tevoren mengen. De gerookte zalm kan je al van tevoren in kleine stukjes snijden. De guacamole maak je echt best zo'n 30min alvorens te serveren. Er zijn trucjes om het verkleuren tegen te gaan maar uit eigen ervaring werken die niet echt. Maar guacamole is gewoon alles in een blender gooien en mixen maar dus die is klaar in nog geen 3min.
- Voor het zure room laagje, meng je de zure room, yoghurt, peterselie, bieslook, zeste van citroen, peper en zout. Verdeel dit over de bodem van de glaasjes.
- Vervolgens gaan we de guacamole maken.Hiervoor door je het vruchtvlees van de avocado in een blender samen met de sjalot, yoghurt, snuifje cayennepeper en snuifje zout. Mix dit tot een gladde massa. Proef en breng nog verder op smaak met zout en peper. Verdeel de guacamole over het zure room mengsel.
- Werk de glaasjes af met reepjes gerookte zalm. Dek de glaasjes af en bewaar in de koelkast.Serveer dan met wat crackers of stukjes geroosterd brood. Smakelijk