Garnalen cocktail, de super klassieker die tijdens de feestdagen zeker moet passeren. Een super makkelijk en snel voorgerecht dat je ook nog eens volledig op voorhand kan maken. De grijze garnalen maken het extra feestelijk. Daarom is deze ideaal voor op je kerstmenu te zetten. Iedereen heeft zo wel zijn eigen recept hiervoor. Dit is hoe ik hem het liefst eet. Een laagje met reepjes sla met daarop de garnaalsalade. Die heb ik op smaak gebracht met wat mayonaise, yoghurt en mosterd. Daarop komt nog wat geplette eitjes en tomaten. Je kan deze versie trouwens ook makkelijk als hapje in een glaasje serveren.
Nog meer hapjes inspiratie nodig voor je kerstmenu? Check dan zeker ook even deze receptjes. Of wil je nog meer inspiratie voor je kerstdiner? Ga dan zeker ook even deze super simpele recepten ontdekken.
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Garnalen cocktail?
- Eieren
- Griekse yoghurt
- Mayonaise
- Mosterd
- Grijze garnalen
- Peterselie
- Appel
- Tomaten
- Sla
Hoe maak je deze Garnalen cocktail?
We beginnen met hard koken van de eitjes. Reken op zo’n 10min, leg ze dan in een kom met koud water om te koelen.
Vervolgens gaan we de garnalensalade maken. Hou zeker nog wat garnalen apart voor de afwerking. Roer alvast yoghurt, mayonaise en mosterd los. Doe er dan de grijze garnalen, blokjes appel en fijngehakte peterselie bij. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
TIP! Ik wil echt de garnaaltjes nog kunnen proeven. Voor mij mogen deze niet in de saus drijven. Wil je het allemaal nog wat smeuïger, voeg wat extra mayonaise en yoghurt toe.
Snij dan de sla in fijne reepjes. De tomaten snij je in blokjes. Hier heb ik wel eerst de meeste pitjes van verwijderd. Pel de afgekoelde eitjes en plet ze in kleine stukjes.
Dan gaan we de glaasjes samenstellen. Verdeel eerst de sla over de glaasjes gevolgd door de garnaalsla. Vervolgens schep je hierop de geplette eitjes gevolg door blokjes tomaat. Werk af met de apart gehouden garnaaltjes.
TIP! Je kan de cocktail makkelijk al enkele uren van tevoren maken en goed afgedekt bewaren in de koelkast.
TIP! Wil je er nog sausje apart bij serveren? Meng dan zo’n 2el Griekse yoghurt met 1el mayonaise en 1tl mosterd. Serveer er apart bij dan kan iedereen zelf de hoeveelheid kiezen
Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
Garnalen cocktail
Equipment
- Glaasjes – cocktailglaasjes
Ingrediënten
- 2 eieren
- 1 el griekse yoghurt
- 1 kl mayonaise
- 1/2 tl mosterd
- 1/2 appel
- 200 gr grijze garnalen
- 1 el peterselie (fijngehakt)
- 2 tomaten
- Sla enkele blaadjes is genoeg
- Peper en zout
Instructies
- Begin met het hard koken van de eitjes. Reken op zo'n 10min. Leg ze dan in een schaal met koud water om af te koelen.
- Maak dan de garnaalsla. Hou zo'n 50 a 75gr apart, die gaan we gebruiken om de cocktail af te werken.Meng de yoghurt, mayonaise en mosterd. Doe er de grijze garnalen en fijngehakte peterselie bij. Schil de halve appel, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes. Voeg deze ook nog toe. TIP! Ik wil de grijze garnalen goed kunnen proeven en wil ze niet laten drijven in de saus. Wil je het allemaal wat smeuïger, doe er dan nog wat yoghurt en mayonaise bij.Breng op smaak met peper en zout
- Snij de tomaat in kleine blokjes. Ik heb wel zo veel mogelijk pitjes verwijderd. Snij de sla in fijne reepjes. Wanneer de eitjes zijn afgekoeld, pel ze en plet ze.
- Verdeel de sla over de glaasjes gevolgd door de garnaalsla. Vervolgens verdeel je er de geplette eitjes over gevolgd door de tomatenblokjes en nog wat apart gehouden garnalen. TIP! Je kan de glaasjes makkelijk al enkele uren van tevoren maken. Dek ze goed af en bewaar in de koelkast. Smakelijk TIP! Wil je er nog wat extra saus bij serveren. Meng dan 2el yoghurt met 1el mayonaise en 1tl mosterd. Serveer deze er apart bij zodat iedereen zelf kan kiezen hoeveel saus.