Mascarpone taart met marsepein, een heerlijk makkelijke taart om te maken met het snoepgoed van Sinterklaas. Of maak ze als dessert voor je kerstmenu, een fantastische lekker einde van je kerstdiner. Een dessert dat je trouwens volledig de dag voordien al kan maken. Altijd handig tijdens de feestdagen. De taart bestaat uit 3 lekkere laagjes. Helemaal onderaan heb je verkruimelde koekjes. Daarop komt een mascarpone mousse met daarin stukjes marsepein en frambozen verstopt. De taart heb ik afgewerkt met een laagje chocolade ganache. Onweerstaanbaar lekker, toch zeker als je net zoals mij een marsepein lover bent.
TIP! Ik voeg een klein deeltje roomkaas toe aan het mascarpone mengsel. Dit zorgt voor een frisse toets in deze taart. Het geeft zo ook een licht cheesecake smaakje. Geen fan van roomkaas? Dan vervang je dit gewoon door nog mascarpone.
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere dessertje voor je kerstmenu? Check dan zeker deze receptjes. Of wil je nog meer ideetjes voor je kerstdiner? Dan zou ik ook deze super simpele receptjes checken.
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Mascarpone taart met marsepein?
- Droge koekjes
- Boter
- Gelatine
- Room
- Mascarpone
- Roomkaas
- Poedersuiker
- Vanille extract
- Marsepein
- Frambozen (diepvries)
- Pure chocolade
Hoe maak je deze Mascarpone taart met marsepein?
Begin met de boter te smelten en de koekjes fijn te malen. Meng beide en schep op de bodem van een beklede springvorm. Duw goed aan zodat de gehele bodem mooi egaal bedekt is. Zet even opzij.
Vervolgens gaan we de mascarpone laag maken. Week hiervoor blaadjes gelatine en breng wat room tegen het kookpunt. Haal dan van het vuur en voeg de geweekte blaadjes gelatine toe. Roer goed zodat deze kunnen oplossen. Zet even opzij.
Ondertussen doe je de mascarpone, roomkaas, poedersuiker en vanille extract in een mengkom. Mix dit tot een gladde massa. Giet er dan de room bij en klop op tot een ietwat stevige mousse. Als laatste giet je er het room-gelatine mengsel bij en mix nog even goed door.
Schep dan de helft van het mascarpone mengsel bovenop de koekjes korst. Spreid mooi egaal uit. Verdeel hierover kleine stukjes marsepein en wat frambozen. Duw deze ietwat in de mascarpone. Schep hierop de rest van het mascarpone mengsel gevolgd door nog wat marsepein en frambozen. Zet de taart voor minstens 1h a 1h30 in de koelkast alvorens de ganache erover te gieten.
Voor de ganache gaan we eerst de chocolade in kleine stukjes hakken en doe in een mengkom. Breng vervolgens room aan de kook in een kookpotje. Giet dan de warme room over de chocolade stukjes. Laat een minuutje staan zodat de chocolade rustig kan smelten. Roer dan goed tot een gladde chocoladesaus. Giet de ganache dan bovenop de taart (nog niet ontvormen). Spreid mooi egaal uit. Zet de taart nog minstens 2h in de koelkast om verder op te stijven.
Bij het serveren, decoreer met nog extra marsepein en frambozen
Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.
Mascarpone taart met marsepein
Equipment
- 1 Springvorm (22 a 24cm)
Ingrediënten
Koekjes korst
- 80 gr boter
- 150 gr droge koekjes
Mascarpone laag
- 5 blaadjes gelatine
- 250 ml room
- 350 gr mascarpone
- 100 gr roomkaas
- 70 gr poedersuiker
- 1 tl vanille essence
- 175 gr marsepein (+ extra om te decoreren) *
- 125 gr frambozen (diepvries)
Chocolade ganache
- 100 ml room
- 120 gr pure chocolade
Instructies
- Bekleed de bodem en zijkanten van springvorm met bakpapier. Zet even opzij
- Begin met de boter te smelten en maal de koekjes fijn. Meng de fijngemalen koekjes met de gesmolten boter. Schep op de bodem van de springvorm. Spreid goed uit zodat de bodem helemaal bedekt is. Duw goed aan.Zet even in de koelkast
- Vervolgens gaan de mascarpone laag maken. Week de blaadjes gelatine in koud water.Doe ondertussen 50ml van de room in een kookpotje en breng tot net onder het kookpunt. Haal van het vuur en voeg de geweekte blaadjes gelatine toe. Knijp ze wel eerst goed uit. Roer goed zodat de gelatine kan smelten. Zet even opzij.
- Doe de mascarpone, roomkaas, poedersuiker en vanille extract in een mengkom. Mix dit los tot een gladde massa.Giet er dan 200ml room bij en klop op tot een ietwat stevige mousse. Giet er als laatste het room-gelatine mengsel bij en mix nog even goed door.
- Alvorens we de taart gaan samenstellen; snij je de marsepein in kleinere stukjes.
- Schep nu de helft van het mascarpone mengsel bovenop de koekjes korst. Spreid mooi egaal uit zodat gehele kort bedekt is. Verdeel daarover de helft van de marsepein en de helft van de frambozen.TIP! De diepvries frambozen hoef je niet te ontdooien. Je kan deze het best in kleinere stukjes breken. Duw de marsepein en frambozen ietwat in de mousse. Schep daarop de rest van het mascarpone mengsel en verdeel hierover de rest van de marsepein en frambozen. Duw deze opnieuw ietwat in de mousse. Zet de taart minstens 1h a 1h30 in de koelkast alvorens de chocolade ganache erover te gieten.
- Voor de chocolade ganache, gaan we de chocolade eerst in kleine stukjes hakken en in een mengkom doen.Doe de room in een kookpotje en breng tot net onder het kookpunt. Giet de warme room over de chocolade stukjes. Laat zo'n minuutje staan dan kan de chocolade rustig smelten. Roer dan goed tot een gladde massa. Giet dit bovenop de taart en spreid mooi uit tot een egale massa. TIP! Laat de taart zeker nog in z'n springvorm zitten wanneer je de ganache erop giet. Pas bij het serveren, ga je ze ontvormen. Zet nog minstens 2h in de koelkast om verder op te stijven.
- Decoreer de taart met nog extra marsepein en extra frambozenSmakelijk