Brie bladerdeeg hapjes, een makkelijk en snel borrelhapje om meteen de juiste toon van je kerstmenu of feestmenu te zetten. Super simpel en snel om te maken maar zo zo lekker. Bladerdeeg gevuld met daarin heerlijk warme Brie. De pakketjes zijn gevuld met 2 verschillende vullingen. De ene is 100% vegetarisch met enkel een plakje Brie en wat jam (kersen of frambozen). Bij het andere pakketje rollen we de Brie eerst in wat gedroogde ham. Dit brengen we nog wat op smaak met tijm of rozemarijn en wat honing. Heel eenvoudig, weinig ingrediënten voor nodig maar wel super lekker. Geloof mij iedereen gaat hiervan smullen!
Nog meer hapjes inspiratie nodig om je kerstmenu te starten? Check dan zeker deze receptjes. Of nog meer ideetje nodig voor je kerstdiner? Bekijk dan zeker ook even deze super simpele feestelijke receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Brie bladerdeeg hapjes?
- Bladerdeeg
- Brie (of Camembert)
- Jam (kersen of frambozen)
- Gedroogde ham
- Tijm of rozemarijn (gedroogd)
- Honing
- Ei
Hoe maak je deze Brie bladerdeeg hapjes?
Ik gebruikte hier individuele plakjes bladerdeeg. Die vind je meestal in de diepvries dus ontdooi deze op tijd. Gebruik je gewoon een vel bladerdeeg, snij deze dan in vierkantjes.
Vervolgens snij je de Brie in plakjes. Beleg ook alvast een bakplaat met bakpapier.
Neem een plakje bladerdeeg en leg daarop een plakje Brie. Lepel er dan wat jam op en vouw dan het bladerdeeg dicht. Er ontstaat zo een driehoekje ofwel een flap. Duw de zijkanten goed aan. Dit doe je het beste met een vork. Zorg dat de randjes goed dicht zijn anders zal de Brie eruit lopen tijdens het bakken. Ik maakte 4 van dit soort hapjes.
Voor de tweede variant, nemen we opnieuw een plakje bladerdeeg. Rol een plakje Brie in wat gedroogde ham en leg dan op het bladerdeeg. Strooi er wat tijm of rozemarijn over en giet er vervolgens ook wat honing over. Vouw nu opnieuw dicht zodat er weer een driehoekje of flap ontstaat.
Leg alle flappen op de beklede bakplaat. Wrijf ze bovenaan in met wat losgeklopt ei. Bak de flapjes mooi goudbruin en gaar in de oven. Reken op zo’n 20 a 25min. Serveer dan direct.
TIP! Je kan deze hapjes op voorhand al maken. Stel ze samen maar wrijf ze niet in met ei. Bewaar ze goed afgedekt in de koelkast. Stapel ze niet direct op elkaar maar leg er telkens wat bakpapier tussen. Vlak voor het bakken, leg je ze op een bakplaat. Nog even inwrijven met wat losgeklopt ei en dan nog even bakken.
Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.
Brie bladerdeeg hapjes
Ingrediënten
- 8 plakjes bladerdeeg (*)
- +/- 220gr Brie (of Camembert)
- Kersen of frambozen jam
- 4 plakjes gedroogde ham
- 1 snuifje tijm of rozemarijn (gedroogd)
- honing
- 1 ei
Instructies
- Ik gebruikte dus zoals in de notities vermeld, individuele plakjes bladerdeeg. Deze zijn vierkant. Ontdooi deze op tijd. Gebruik je bladerdeeg op een rol, probeer deze dan in vierkantjes te snijden.
- Snij de Brie in plakjes.
- Verwarm de oven voor op 190 gradenBekleed een bakplaat met bakpapier.
- Neem een plakje bladerdeeg en leg hierop een plakje Brie. Lepel hierop een beetje jam. Vouw het bladerdeeg dan dicht zodat er een driehoek ontstaat ofwel een flap. Duw de zijkanten goud dicht, dit doe je het beste met een vork. Zorg ervoor dat de kantjes goed dicht zijn anders zal de Brie er gaan uitlopen tijdens het bakken Ik maakte 4 flappen met brie & jam. Voor de andere vier, neem je opnieuw een plakjes bladerdeeg. Rol het plakje Brie in de ham en leg dan op het bladerdeeg. Strooi er wat gedroogde tijm of rozemarijn over en giet er wat honing over. Vouw het bladerdeeg dan dicht zodat er een driehoek ontstaat ofwel een flap.
- Leg de flappen op de bakplaat.Kluts het ei los en wrijf er de bovenkant van de flappen mee in. TIP! Je kan de flappen al enkele uren op voorhand maken. Wrijf ze dan nog niet in met ei. Dit doe je vlak voor het bakken. Bewaar ze goed afgedekt in de koelkast. En leg ze best niet op elkaar maar leg er wat bakpapier tussen.
- Bak de flappen mooi goudbruin en gaar voor zo'n 20 a 25min. Serveer dan directSmakelijk