Brie bladerdeeg hapjes

Lekker makkelijk recept voor Brie bladerdeeg hapjes, simpel en snel hapje voor bij de borrel, apero of voor tijdens de feestdagen. Deze feestelijke borrelhapjes zijn meteen uitpakken bij de start van je kerstmenu. Bladerdeeg gevuld op 2 manieren namelijk brie & jam en een tweede brie met ham, wat tijm en honing. Perfecte start van je kerstdiner
Naar recept gaan

Brie bladerdeeg hapjes, een makkelijk en snel borrelhapje om meteen de juiste toon van je kerstmenu of feestmenu te zetten. Super simpel en snel om te maken maar zo zo lekker. Bladerdeeg gevuld met daarin heerlijk warme Brie. De pakketjes zijn gevuld met 2 verschillende vullingen. De ene is 100% vegetarisch met enkel een plakje Brie en wat jam (kersen of frambozen). Bij het andere pakketje rollen we de Brie eerst in wat gedroogde ham. Dit brengen we nog wat op smaak met tijm of rozemarijn en wat honing. Heel eenvoudig, weinig ingrediënten voor nodig maar wel super lekker. Geloof mij iedereen gaat hiervan smullen!

Nog meer hapjes inspiratie nodig om je kerstmenu te starten? Check dan zeker deze receptjes. Of nog meer ideetje nodig voor je kerstdiner? Bekijk dan zeker ook even deze super simpele feestelijke receptjes

Lekker makkelijk recept voor Brie bladerdeeg hapjes, simpel en snel hapje voor bij de borrel, apero of voor tijdens de feestdagen. Deze feestelijke borrelhapjes zijn meteen uitpakken bij de start van je kerstmenu. Bladerdeeg gevuld op 2 manieren namelijk brie & jam en een tweede brie met ham, wat tijm en honing. Perfecte start van je kerstdiner

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Brie bladerdeeg hapjes?

  • Bladerdeeg
  • Brie (of Camembert)
  • Jam (kersen of frambozen)
  • Gedroogde ham
  • Tijm of rozemarijn (gedroogd)
  • Honing
  • Ei

Hoe maak je deze Brie bladerdeeg hapjes?

Ik gebruikte hier individuele plakjes bladerdeeg. Die vind je meestal in de diepvries dus ontdooi deze op tijd. Gebruik je gewoon een vel bladerdeeg, snij deze dan in vierkantjes.

Vervolgens snij je de Brie in plakjes. Beleg ook alvast een bakplaat met bakpapier.

Neem een plakje bladerdeeg en leg daarop een plakje Brie. Lepel er dan wat jam op en vouw dan het bladerdeeg dicht. Er ontstaat zo een driehoekje ofwel een flap. Duw de zijkanten goed aan. Dit doe je het beste met een vork. Zorg dat de randjes goed dicht zijn anders zal de Brie eruit lopen tijdens het bakken. Ik maakte 4 van dit soort hapjes.

Voor de tweede variant, nemen we opnieuw een plakje bladerdeeg. Rol een plakje Brie in wat gedroogde ham en leg dan op het bladerdeeg. Strooi er wat tijm of rozemarijn over en giet er vervolgens ook wat honing over. Vouw nu opnieuw dicht zodat er weer een driehoekje of flap ontstaat.

Leg alle flappen op de beklede bakplaat. Wrijf ze bovenaan in met wat losgeklopt ei. Bak de flapjes mooi goudbruin en gaar in de oven. Reken op zo’n 20 a 25min. Serveer dan direct.

TIP! Je kan deze hapjes op voorhand al maken. Stel ze samen maar wrijf ze niet in met ei. Bewaar ze goed afgedekt in de koelkast. Stapel ze niet direct op elkaar maar leg er telkens wat bakpapier tussen. Vlak voor het bakken, leg je ze op een bakplaat. Nog even inwrijven met wat losgeklopt ei en dan nog even bakken.

Lekker makkelijk recept voor Brie bladerdeeg hapjes, simpel en snel hapje voor bij de borrel, apero of voor tijdens de feestdagen. Deze feestelijke borrelhapjes zijn meteen uitpakken bij de start van je kerstmenu. Bladerdeeg gevuld op 2 manieren namelijk brie & jam en een tweede brie met ham, wat tijm en honing. Perfecte start van je kerstdiner

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.

En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft. 

Lekker makkelijk recept voor Brie bladerdeeg hapjes, simpel en snel hapje voor bij de borrel, apero of voor tijdens de feestdagen. Deze feestelijke borrelhapjes zijn meteen uitpakken bij de start van je kerstmenu. Bladerdeeg gevuld op 2 manieren namelijk brie & jam en een tweede brie met ham, wat tijm en honing. Perfecte start van je kerstdiner

Brie bladerdeeg hapjes

Lekker makkelijk recept voor Brie bladerdeeg hapjes, simpel en snel hapje voor bij de borrel, apero of voor tijdens de feestdagen. Deze feestelijke borrelhapjes zijn meteen uitpakken bij de start van je kerstmenu. Bladerdeeg gevuld op 2 manieren namelijk brie & jam en een tweede brie met ham, wat tijm en honing. Perfecte start van je kerstdiner
Totale tijd 30 minuten
Gang Borrelhapje, hapje
Porties 8 hapjes

Ingrediënten
  

  • 8 plakjes bladerdeeg (*)
  • +/- 220gr Brie (of Camembert)
  • Kersen of frambozen jam
  • 4 plakjes gedroogde ham
  • 1 snuifje tijm of rozemarijn (gedroogd)
  • honing
  • 1 ei

Instructies
 

  • Ik gebruikte dus zoals in de notities vermeld, individuele plakjes bladerdeeg. Deze zijn vierkant. Ontdooi deze op tijd.
    Gebruik je bladerdeeg op een rol, probeer deze dan in vierkantjes te snijden.
  • Snij de Brie in plakjes.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden
    Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Neem een plakje bladerdeeg en leg hierop een plakje Brie. Lepel hierop een beetje jam. Vouw het bladerdeeg dan dicht zodat er een driehoek ontstaat ofwel een flap.
    Duw de zijkanten goud dicht, dit doe je het beste met een vork. Zorg ervoor dat de kantjes goed dicht zijn anders zal de Brie er gaan uitlopen tijdens het bakken
    Ik maakte 4 flappen met brie & jam. Voor de andere vier, neem je opnieuw een plakjes bladerdeeg. Rol het plakje Brie in de ham en leg dan op het bladerdeeg. Strooi er wat gedroogde tijm of rozemarijn over en giet er wat honing over.
    Vouw het bladerdeeg dan dicht zodat er een driehoek ontstaat ofwel een flap.
  • Leg de flappen op de bakplaat.
    Kluts het ei los en wrijf er de bovenkant van de flappen mee in.
    TIP! Je kan de flappen al enkele uren op voorhand maken. Wrijf ze dan nog niet in met ei. Dit doe je vlak voor het bakken. Bewaar ze goed afgedekt in de koelkast. En leg ze best niet op elkaar maar leg er wat bakpapier tussen.
  • Bak de flappen mooi goudbruin en gaar voor zo'n 20 a 25min.
    Serveer dan direct
    Smakelijk

Notities

(*) Ik gebruikte hier kleine individuele plakjes bladerdeeg. Die vind je in de meeste supermarkten in de diepvries. Laat deze dus op tijd ontdooien. Gebruik je gewoon een rol bladerdeeg. Dan zal je er zo’n 2 nodig hebben. 
Trefwoord bladerdeeg, borrelhapje, brie, feestdagen, feestmenu, ham, hapje, honing, kerstdiner, kerstmenu, kerstmis, snel klaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.