Brie uit de oven met honing en noten, een makkelijk snel hapje waar iedereen van zal smullen tijdens je kerstdiner. Warme brie hoort voor mij bij de feestdagen. Met z’n allen gezellig dippen in de warme kaas, gezellig! Er staan hier op de blog al enkele receptjes met Brie. Deze is zalig nieuwtje die dit jaar op je kerstmenu hoort. De kaas wordt in de oven gebakken en eenmaal die smeuïg is, krijgt die een zalige topping. Die topping is gesmolten honing met wat bruine suiker en noten.
Nog meer hapjes inspiratie nodig voor je kerstmenu? Check dan zeker ook even deze receptjes. Of wil je nog meer inspiratie voor je kerstdiner? Ga dan zeker ook even deze super simpele recepten ontdekken.
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Brie uit de oven met honing en noten?
- Brie (of Camembert)
- Honing
- Bruine suiker
- Pecannoten (en/of walnoten)
- Tijm (of rozemarijn)
Hoe maak je deze Brie uit de oven met honing en noten?
Verwijder de verpakking van de Brie. Maak ondiepe kruiselingse inkepingen in de kaas. Leg dan in een klein ovenschaaltje. Zet in de oven voor zo’n 12min tot de kaas mooi smeuïg is binnenin.
TIP! Gebruik echt een hele ronde Brie (van zo’n 250gr), geen spie.
Doe ondertussen honing en bruine suiker in een kookpotje en zet op een zacht vuurtje. Zo zal de bruine suiker smelten en de honing nog vloeibaarder worden. Roer dan goed tot een mooie gladde massa en voeg dan de noten toe. Ik heb deze wel eerst ietwat kleiner gehakt (niet te fijn). Je kan hier nu optioneel nog een snuifje tijm aan toevoegen.
Wanneer de Brie mooi gebakken is, haal uit de oven. Giet er het honing-noten mengsel over en serveer direct met cracker en/of broodstokken.
TIP! Je zal dit echt op het moment zelf moeten bakken. Kan niet op voorhand. Je kan wel al de inkepingen in de Brie zetten en in een potje leggen. Ook het honing-noten mengsel dien je op het moment zelf te smelten. Je kan wel al de honing en bruine suiker in het kookpotje klaar zetten. En de noten kan je ook al fijner hakken. Met deze goede voorbereiding heb je op het moment echt niet zo veel werk.
Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.
Brie uit de oven met honing en noten
Ingrediënten
- 1 Brie (grote ronde – +/- 250gr) *
- 50 ml honing
- 1,5 el bruine suiker (= cassonade)
- 40 gr pecannoten (of walnoten)
- 1 snuifje Tijm
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwijder het doosje en papiertje van de Brie. Maak kruiselingse inkepingen in de Brie maar snij niet helemaal door. Leg deze in een klein ovenschaaltje. Bak voor zo'n 12min tot de binnenkant mooi zacht is.
- Ondertussen doe je de honing en bruine suiker in een kookpotje en zet op een zacht vuurtje. Zo zal de bruine suiker smelten en de honing mooi vloeibaar worden. Roer goed losHak ondertussen de noten in kleinere stukjes.Wanneer de honing en bruine suiker mooi gesmolten is, voeg de noten toe en meng goed. Nu kan je eventueel nog een snuifje tijm of rozemarijn toevoegen.
- Wanneer de Brie mooi gebakken is, giet er het honing-noten mengsel over.Serveer direct met crackers of broodstokkenSmakelijk