Burrata met druiven

Lekker makkelijk recept voor burrata met druiven, een simpel snel feestelijk hapje klaar in nog geen 15min. Een eenvoudig borrelhapje om je kerstmenu en kerstdiner mee te starten. De druiven worden eerst geroosterde in de oven en dan geserveerd op de heerlijk smeuïge kaas. Kan 100% vegetarisch of met wat ham.
Naar recept gaan

Burrata met druiven, een makkelijk snel hapje klaar in nog geen 15min! Ideaal dus om dit jaar op je kerstmenu te zetten. Veel hapjes dat hoort nu eenmaal bij de feestdagen. Voor mij is dat het leukste moment tijdens het kerstdiner. Zo “vanalles” wat kunnen proeven. Dit aperitiefhapje met burrata wordt een voltreffer dit jaar. Je maakt het jezelf makkelijk want niet veel ingrediënten en weinig werk. En iedereen houdt nu eenmaal van burrata. De combinatie met de druiven is misschien verrassend maar werkt echt wel super goed.

Nog meer hapjes inspiratie nodig voor je kerstmenu? Check dan zeker ook even deze receptjes. Of wil je nog meer inspiratie voor je kerstdiner? Ga dan zeker ook even deze super simpele recepten ontdekken.

Lekker makkelijk recept voor burrata met druiven, een simpel snel feestelijk hapje klaar in nog geen 15min. Een eenvoudig borrelhapje om je kerstmenu en kerstdiner mee te starten. De druiven worden eerst geroosterde in de oven en dan geserveerd op de heerlijk smeuïge kaas. Kan 100% vegetarisch of met wat ham.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Burrata met druiven?

  • Druiven
  • Balsamico azijn
  • Olijfolie
  • Rozemarijn (optioneel)
  • Burrata
  • Pistachenoten
  • Gedroogde ham (optioneel)

Hoe maak je deze Burrata met druiven?

We beginnen met het druiven van de takjes te halen en leg ze in een ovenschaal. Giet er wat balsamico azijn en olijfolie over. Strooi er optioneel ook wat fijngehakte rozemarijn over. Zet dit zo in de oven voor zo’n 10min. De druiven mogen ietwat openbarsten maar ze moeten hun vorm en textuur wel behouden.

Ondertussen kan je de bollen burrata in kleinere stukken trekken en over een bord verdelen. Eenmaal de druiven zo’n 10min hebben gebakken, haal uit de oven. Verdeel vervolgens over de burrata.

Werk het hapje verder af met wat fijngehakte pistachenoten. Wil je het niet vegetarisch houden? Leg er dan ook nog wat stukjes gedroogde ham bij.

Serveer met crackers en/of toast.

Lekker makkelijk recept voor burrata met druiven, een simpel snel feestelijk hapje klaar in nog geen 15min. Een eenvoudig borrelhapje om je kerstmenu en kerstdiner mee te starten. De druiven worden eerst geroosterde in de oven en dan geserveerd op de heerlijk smeuïge kaas. Kan 100% vegetarisch of met wat ham.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.

En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft. 

Lekker makkelijk recept voor burrata met druiven, een simpel snel feestelijk hapje klaar in nog geen 15min. Een eenvoudig borrelhapje om je kerstmenu en kerstdiner mee te starten. De druiven worden eerst geroosterde in de oven en dan geserveerd op de heerlijk smeuïge kaas. Kan 100% vegetarisch of met wat ham.

Burrata met druiven

Lekker makkelijk recept voor burrata met druiven, een simpel snel feestelijk hapje klaar in nog geen 15min. Een eenvoudig borrelhapje om je kerstmenu en kerstdiner mee te starten. De druiven worden eerst geroosterde in de oven en dan geserveerd op de heerlijk smeuïge kaas. Kan 100% vegetarisch of met wat ham.
Totale tijd 15 minuten
Gang Borrelhapje, hapje, voorgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 500 gr rode druiven
  • 1 el balsamico azijn
  • 1 el olijfolie
  • 1/2 tl rozemarijn (fijngehakt) – Optioneel
  • 2 bollen burrata
  • 1 handvol pistachenoten (gepeld)
  • gedroogde ham (optioneel)
  • Crackers – Toasts

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • We beginnen met eerst de druiven van de takjes te halen. Doe ze in een ovenschaal. Giet er de balsamico azijn en olijfolie over. Strooi er optioneel ook wat rozemarijn over.
    Zet in de oven voor zo'n 10min. De druiven mogen ietwat openbarsten maar moeten hun structuur nog wat behouden
  • Ondertussen trek je de burrata bollen in kleinere stukken en verdeel over een bord.
    Hak dan de pistachenoten in kleinere stukken.
  • Eenmaal de druiven mooi gebakken zijn, verdeel deze over de burrata. Ook het vrijgekomen sap mag je er wat over gieten.
    Strooi er dan de pistachenoten over en werk eventueel af met wat gedroogde ham.
    Serveer met crackers en/of toasts.
    Smakelijk
Trefwoord apero, borrel, borrelhapje, burrata, druiven, feestdagen, feestmenu, hapje, kerstdiner, kerstmenu, kerstmis, snel klaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.