Burrata met druiven, een makkelijk snel hapje klaar in nog geen 15min! Ideaal dus om dit jaar op je kerstmenu te zetten. Veel hapjes dat hoort nu eenmaal bij de feestdagen. Voor mij is dat het leukste moment tijdens het kerstdiner. Zo “vanalles” wat kunnen proeven. Dit aperitiefhapje met burrata wordt een voltreffer dit jaar. Je maakt het jezelf makkelijk want niet veel ingrediënten en weinig werk. En iedereen houdt nu eenmaal van burrata. De combinatie met de druiven is misschien verrassend maar werkt echt wel super goed.
Nog meer hapjes inspiratie nodig voor je kerstmenu? Check dan zeker ook even deze receptjes. Of wil je nog meer inspiratie voor je kerstdiner? Ga dan zeker ook even deze super simpele recepten ontdekken.
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Burrata met druiven?
- Druiven
- Balsamico azijn
- Olijfolie
- Rozemarijn (optioneel)
- Burrata
- Pistachenoten
- Gedroogde ham (optioneel)
Hoe maak je deze Burrata met druiven?
We beginnen met het druiven van de takjes te halen en leg ze in een ovenschaal. Giet er wat balsamico azijn en olijfolie over. Strooi er optioneel ook wat fijngehakte rozemarijn over. Zet dit zo in de oven voor zo’n 10min. De druiven mogen ietwat openbarsten maar ze moeten hun vorm en textuur wel behouden.
Ondertussen kan je de bollen burrata in kleinere stukken trekken en over een bord verdelen. Eenmaal de druiven zo’n 10min hebben gebakken, haal uit de oven. Verdeel vervolgens over de burrata.
Werk het hapje verder af met wat fijngehakte pistachenoten. Wil je het niet vegetarisch houden? Leg er dan ook nog wat stukjes gedroogde ham bij.
Serveer met crackers en/of toast.
Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.
Burrata met druiven
Ingrediënten
- 500 gr rode druiven
- 1 el balsamico azijn
- 1 el olijfolie
- 1/2 tl rozemarijn (fijngehakt) – Optioneel
- 2 bollen burrata
- 1 handvol pistachenoten (gepeld)
- gedroogde ham (optioneel)
- Crackers – Toasts
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- We beginnen met eerst de druiven van de takjes te halen. Doe ze in een ovenschaal. Giet er de balsamico azijn en olijfolie over. Strooi er optioneel ook wat rozemarijn over. Zet in de oven voor zo'n 10min. De druiven mogen ietwat openbarsten maar moeten hun structuur nog wat behouden
- Ondertussen trek je de burrata bollen in kleinere stukken en verdeel over een bord. Hak dan de pistachenoten in kleinere stukken.
- Eenmaal de druiven mooi gebakken zijn, verdeel deze over de burrata. Ook het vrijgekomen sap mag je er wat over gieten. Strooi er dan de pistachenoten over en werk eventueel af met wat gedroogde ham.Serveer met crackers en/of toasts. Smakelijk