3x wrap hapjes, onmisbaar tijdens de apero, borrel of aperitief tijdens de feestdagen. Heel makkelijke hapjes met simpele vullingen die gewoon werken. En omdat het de feestdagen zijn, serveren we wrap rolletjes in de vorm van een kerstboom. Ahja, want het oog wilt ook wat he 😉. Qua vullingen, heb ik het zeer simpel gehouden met niet te veel ingrediënten, geen speciallekes. Heel klassieke combinaties die iedereen lust. Natuurlijk kan je hier zelf nog wat mee spelen en ik geef nog wat tips voor extraatjes.
TIP! Je kan de vullingen van de wraps al enkele uren van tevoren maken
TIP! Je kan wraps ook al zo’n 1 a 2h op voorhand maken, oprollen en strak verpakken in plasticfolie. Leg dit zo in de koelkast. Vlak voor het serveren, snij je ze in plakjes
Nog meer feestelijke inspiratie nodig voor je kerstmenu? Check dan zeker ook even deze feestelijke recepten
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze wrap hapjes?
Om deze wrap kerstboom te maken, heb ik gewerkt met 3 verschillende vullingen. Je kan ook voor één bepaalde vulling kiezen maar als je met een klein groepje bent, is het wel leuk om verschillende smaken te maken.
** Wraps met kip & kaas **
- Kipfilet : deze heb ik gepocheerd. Je kan deze ook gewoon bakken in de pan of oven.
- Roomkaas : type Philadelphia
- Mayonaise
- Gedroogde veenbessen : of je kan hier ook rozijnen gebruiken
- Cheddar kaas : dit is een vrij smaakvolle kaas. Je kan ook een gewone belegen kaas gebruiken
- Bieslook
- Wraps : je kan hier voor de klassieke wraps en zachte tortilla’s kiezen. Tegenwoordig heb je in de supermarkt ook groenten wraps in verschillende kleuren. Deze kan je ook gebruiken.
- TIPS! Je zou hier ook nog fijne stukjes gebakken spek aan kunnen toevoegen. Is heel lekker in combinatie met de kip en kaas.
** Wraps met pesto en ham **
- Mascarpone : je kan ook roomkaas gebruiken
- Groene pesto : zelfgemaakt of kant-en-klaar
- Gedroogde ham : type Ganda Ham of Parma. Je zou hier ook gerookte zalm kunnen gebruiken.
- Rucola
- Wraps : je kan hier voor de klassieke wraps en zachte tortilla’s kiezen. Tegenwoordig heb je in de supermarkt ook groenten wraps in verschillende kleuren. Deze kan je ook gebruiken.
- TIPS !! Je zou hier ook nog geroosterde pijnboompitten en/of zongedroogde tomaten aan kunnen toevoegen.
** Wraps met geitenkaas en zongedroogde tomaten **
- Geitenkaas : kies hier voor een zachte geitenkaas (zonder korst). Je zou hier ook feta kunnen gebruiken. Of gewoon enkel op basis van roomkaas maken.
- Roomkaas
- Honing
- Halfgedroogde tomaten : probeer hier halfgedroogde tomaatjes te gebruiken, die zijn iets zachter van textuur. Omdat deze al vrij kruidig zijn, voeg ik niet veel extra’s meer toe
- Rucola
- Wraps : je kan hier voor de klassieke wraps en zachte tortilla’s kiezen. Tegenwoordig heb je in de supermarkt ook groenten wraps in verschillende kleuren. Deze kan je ook gebruiken.
- TIPS! Voeg eventueel nog wat geroosterde pijnboompitten of gedroogde ham toe.
Hoe maak je deze 3X wrap hapjes?
Voor de wrap met kip en kaas, gaan we eerst de kip pocheren of bakken in de pan of oven. Laat deze dan volledig afkoelen en snij in kleine blokjes. Roer roomkaas los met mayonaise. Voeg daar dan de stukjes kip, gedroogde veenbessen, geraspte cheddar en bieslook. Smeer dit mengsel op de wraps en rol strak op. Verpak stevig in plasticfolie, leg in de koelkast en vlak voor het serveren, snij ze in plakjes.
Voor de wrap met pesto en ham, gaan we mascarpone losroeren met de pesto. Smeer dit mengsel op de wraps. Beleg dan met plakjes gedroogde ham en wat rucola. Rol ze strak op, verpak stevig in plasticfolie en leg ze vervolgens in de koelkast. Vlak voor het serveren, snij je ze in plakjes.
Voor de wrap met geitenkaas en zongedroogde tomaten, gaan we eerst geitenkaas met roomkaas en honing loskloppen. Dit doe je het beste in een blender, zo krijg je makkelijker een gladde massa. Je zal wel zo’n 4min moeten mixen. Als dit nu to lopend is geworden, zet dit mengsel dan zo’n 30 a 60min in koelkast om terug op te stijven. Snij de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Meng deze stukjes onder het geitenkaas-roomkaas mengsel. Smeer de wraps in met het geitenkaas-tomaten mengsel. Beleg nog met rucola. Rol ze strak op, verpak stevig in plasticfolie en leg ze vervolgens in de koelkast. Vlak voor het serveren, snij je ze in plakjes.
Serveertip! Je kan de wrap hapjes gewoon op een bord leggen. Of neem een grote serveerplank en schik ze in de vorm van een kerstboom.
3x wrap hapjes
Ingrediënten
Wraps met kip & kaas vulling
- 1 grote kipfilet
- 150 gr roomkaas
- 1 el mayonaise
- 50 gr gedroogde veenbessen
- 70 gr cheddar kaas (geraspt)
- 2 el bieslook (fijngehakt)
- Wraps – zachte tortilla's
- Peper en zout
Wraps met pesto & ham
- 150 gr mascarpone (of roomkaas of ricotta)
- 2 a 3 el groene pesto (*)
- +/- 8 plakjes gedroogde ham (type Ganda ham, Parma, … )
- Rucola
- wraps
- Peper en zout
Wraps geitenkaas & zongedroogde tomaten
- 100 gr zachte geitenkaas
- 100 gr roomkaas (type philadelphia)
- 1 tl honing
- 100 gr halfgedroogde tomaten
- Rucola
- Wraps
Instructies
Wraps met kip & kaas vulling
- Begin met de kip. Ik heb deze gepocheerd in water met bouillonblokje. Breng daarvoor water aan de kook, voeg een bouillonblokje toe. Roer goed om te lossen. Eenmaal dit kookt, zet het vuur heel zacht en leg de kipfilet in de bouillon. Gaar zo de kipfilet. Eenmaal gaar, haal uit de bouillon en laat volledig afkoelenTIP! Dit kan je makkelijk de dag voordien al maken. Of je kan de kipfilet ook gewoon bakken in een pan of oven. Eenmaal volledig afgekoeld, snij de kipfilet in kleine stukjes.
- Roer de roomkaas los met de mayonaise. Doe er de stukjes kipfilet, gedroogde veenbessen, cheddar kaas, bieslook, peper en zout bij. Meng goed. Vind je deze massa nog iets te vast, voeg nog wat roomkaas of mayonaise toe.
- Leg een grote vel plasticfolie op je werkoppervlak en leg hierop je wrap. Wrijf de wraps in met deze vulling en rol stevig op. Verpak dan de wrap stevig in de plasticfolie. Vouw de uiteinden goed straks dicht. Leg ze zo minstens 30min in de koelkast.TIP! Je kan ze ook al makkelijk enkele uren van tevoren maken.
- Vlak voor het serveren, verwijder je de plasticfolie. Snij in plakjes en serveer direct.
Wraps met pesto & ham
- Begin met de mascarpone te mengen met groene pesto, peper en zout. TIP! Voeg zo'n 2 a 3el pesto toe naar gelang naar eigen smaak.
- Leg een grote vel plasticfolie op je werkoppervlak en leg hierop je wrap. Wrijf in met het mascarpone-pesto mengsel. Verdeel hiervoor wat plakjes gedroogde ham en de rucola. Rol strak op. Verpak dan de wrap stevig in de plasticfolie. Vouw de uiteinden goed straks dicht. Leg ze zo minstens 30min in de koelkast.TIP! Je kan ze ook al makkelijk enkele uren van tevoren maken. Vlak voor het serveren, verwijder je de plasticfolie. Snij in plakjes en serveer direct.
Wraps geitenkaas & zongedroogde tomaten
- Doe de geitenkaas, roomkaas en honing in een blender en mix dit tot een gladde massa. Als dit nu te lopend is geworden. Zet dan 30 a 60min in de koelkast. Snij de halfgedroogde tomaten in kleine stukjes en meng onder het geitenkaas-roomkaas mengsel. Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
- Leg een grote vel plasticfolie op je werkoppervlak en leg hierop je wrap. Wrijf in met het geitenkaas-tomaten mengsel. Verdeel hiervoor wat rucola. Rol strak op. Verpak dan de wrap stevig in de plasticfolie. Vouw de uiteinden goed straks dicht. Leg ze zo minstens 30min in de koelkast.TIP! Je kan ze ook al makkelijk enkele uren van tevoren maken. Vlak voor het serveren, verwijder je de plasticfolie. Snij in plakjes en serveer direct.