We zitten weer volop in het appelseizoen, wat wil zeggen dat de herfst weer voor de deur staat. Ik eet het hele jaar door appels, maar nu zijn ze echt wel op hun best en zeker om appelmoes van te maken. In mijn diepvries zat nog 1 potje appelmoes van het vorige seizoen dus die moest nog vlug opgemaakt worden zodat ik een nieuwe lading kan maken voor het komende seizoen.
Om eens niet in herhaling te vallen met hete bliksem of kip met appelmoes, heb ik nu eens iets anders gedaan … ik heb het gewoon in een smoothie gedraaid waardoor je een soort van “appeltaart smaakje” bekomt … wat natuurlijk SUPER lekker is.
Ik heb dus mijn zelfgemaakte appelmoes hiervoor gebruikt waarin ik al een goede hoeveelheid kaneel had gedaan. Gebruik je appelmoes uit een potje van de winkel, voeg dan zelf nog wat kaneel toe om een echte appeltaart smaak te bekomen.
Vind je geen medjooldadels? Geen probleem! Ofwel vervang je deze door wat honing of gebruik een hele banaan ipv een halve zoals mijn recept hieronder. Gebruik dan wel een zo rijp mogelijke banaan zodat de smoothie lekker zoet wordt.
Je kan ook gewone dadels gebruiken maar dan zou ik ze eerst even laten weken in warm water zodat ze zachter worden.
Ingrediënten (1 smoothie)
- 150gr appelmoes (zie recept voor zelfgemaakte appelmoes)
- 1/2 banaan
- 50gr yoghurt (ik gebruikte griekse yoghurt voor een iets romiger resultaat)
- 100ml melk (gewone melk, amandelmelk, …)
- 3 medjool dadels
- optioneel > kaneel indien dit niet in de appelmoes zit
Bereidingswijze
Doe alle ingredienten in de blender en mix glad.
Serveer direct