Appeltaart smoothie

appeltaart smoothie

We zitten weer volop in het appelseizoen, wat wil zeggen dat de herfst weer voor de deur staat. Ik eet het hele jaar door appels, maar nu zijn ze echt wel op hun best en zeker om appelmoes van te maken. In mijn diepvries zat nog 1 potje appelmoes van het vorige seizoen dus die moest nog vlug opgemaakt worden zodat ik een nieuwe lading kan maken voor het komende seizoen.
Om eens niet in herhaling te vallen met hete bliksem of kip met appelmoes, heb ik nu eens iets anders gedaan … ik heb het gewoon in een smoothie gedraaid waardoor je een soort van “appeltaart smaakje” bekomt … wat natuurlijk SUPER lekker is.

appeltaart smoothie

Ik heb dus mijn zelfgemaakte appelmoes hiervoor gebruikt waarin ik al een goede hoeveelheid kaneel had gedaan. Gebruik je appelmoes uit een potje van de winkel, voeg dan zelf nog wat kaneel toe om een echte appeltaart smaak te bekomen.

Vind je geen medjooldadels? Geen probleem! Ofwel vervang je deze door wat honing of gebruik een hele banaan ipv een halve zoals mijn recept hieronder. Gebruik dan wel een zo rijp mogelijke banaan zodat de smoothie lekker zoet wordt.
Je kan ook gewone dadels gebruiken maar dan zou ik ze eerst even laten weken in warm water zodat ze zachter worden.

appeltaart smoothie

Ingrediënten (1 smoothie)

  • 150gr appelmoes (zie recept voor zelfgemaakte appelmoes)
  • 1/2 banaan
  • 50gr yoghurt (ik gebruikte griekse yoghurt voor een iets romiger resultaat)
  • 100ml melk (gewone melk, amandelmelk, …)
  • 3 medjool dadels
  • optioneel > kaneel indien dit niet in de appelmoes zit

Bereidingswijze

Doe alle ingredienten in de blender en mix glad.

Serveer direct

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.