Vroeger was ik verzot op de paprikasoep die mijn moeder maakte. Haar geheime ingrediënt voor een lekker romige soep? Heel simpel … na het mixen een potje Maredsous smeerkaas toevoegen. Het enige nadeel aan de soep waren de velletjes van de paprika dus we moesten ze steeds zeven …
Na jaren niet meer deze soep gegeten te hebben, kreeg ik er opnieuw “goesting” in en ben ik zelf aan de slag gegaan.
Om de paprikavelletjes in de soep te vermijden, heb ik eerst de paprika’s geroosterd in de oven. Zo kan je de paprika’s beter ontvellen en je krijgt zo ook een heerlijke intense smaak.
Ik heb ook geen Maredsous smeerkaas toegevoegd op het laatste, door de aardappel die in de soep zit, krijg je ook een heerlijk romig soep.
Ingrediënten
- 5 rode paprika’s
- 3 uien
- 3 teentjes look
- 1 aardappel
- 1,2l kipbouillon
- 2 laurierblaadjes
- Olijfolie
- Peper en zout
- optioneel > takje tijm en enkele takjes peterselie
- Optioneel om af te werken > Cottage Cheese
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Leg de paprika’s in een ovenschaal en rooster ze in de oven. Draai ze regelmatig om.
ALs de schil begint zwart te blakeren, haal ze uit de oven, laat ze afgedekt afkoelen (je kan ze in een plastic diepvrieszak steken) dan kan je ze makkelijker ontvellen.
Pel de ui en look en hak grof.
Ontvel de paprika’s, verwijder de steel en zaadlijsten en snij grof.
Schil de aardappel en snij in blokjes (hoeft niet al te klein te zijn)
Verhit een kookpot met een scheut olijfolie.
Bak hierin de uien. Roer regelmatig maar laat ze niet bruin worden.
Zodra de uien glazig zijn, voeg dan de gehakte look en de paprika toe. Laat even meebakken.
Giet de kipbouillon bij de groenten, voeg de laurierblaadjes toe (+ eventueel de tijm en peterselie) en breng aan de kook.
Zodra dit kookt, laat de soep 30min sudderen.
Verwijder de laurierblaadjes, peterselie en tijm en mix de soep glad.
Laat daarna de soep nog 1 minuutje doorkoken en klaar is kees.
Serveertip > schep 2el cottage cheese bovenop de soep waardoor de soep lekker romig wordt