Courgetti met paprika-cottage cheese saus

courgetti met paprika-cottage cheese

Ik ben al een hele tijd verlekkerd op cottage cheese, tegenwoordig staan er gegarandeerd enkele potjes in mijn ijskast. Deze “korrelige” kaas is heerlijk op een rijstkoek met daarop een sneetje kipfilet of kaas. Ik speelde al langer met het idee om er een saus van te maken en combineren met pasta.

courgetti met paprika-cottage cheese
Na wat gebrainstormd te hebben, ben ik op het hele simpele idee gekomen om gewoon enkele paprika’s te roosteren en deze dan gewoon te mixen met de cottage cheese. Misschien niet het meest origineelste idee maar wel heel makkelijk, voedzaam en superlekker. Meer moet dat toch niet zijn 🙂

Natuurlijk heb ik niet met een mes heel fijn de courgette in spaghetti slierten gesneden, dan zou ik gewoon uren bezig geweest zijn. Bij Dille & Kamille heb ik een juliennesnijder gekocht voor nog geen 4 eur, ook bij Bol.com vind je speciale spirelli snijders.

Ingrediënten (4 personen)

  • 3 a 4 courgettes
  • 3 rode paprikas
  • 250gr cottage cheese / huttenkase
  • 3 teentjes look
  • peper en zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Leg de paprikas in een ovenschaal en zet in de oven. Draai ze regelmatig en haal uit de oven zodra de schil zwart begin te worden. Laat even afkoelen.
Ontvel de paprikas, verwijder het steeltje en de pitten.

Doe het vruchtvlees in een blender samen met de cottage cheese en een snuifje zout. Mix tot een gladde massa (maar het is normaal dat er witte puntjes in de saus blijven omwille van de cottage cheese).
Zet de saus even opzij.

Snij de courgette in dunne spaghetti sliertjes met een spirelli/ julienne snijder.

Pel de look en hak fijn.
Verhit een ruime hoge pan met een goede scheut olijfolie.
Bak hierin de slierten courgette 2 a 3min aan, roer goed.

Verdeel de courgetti over de borden en lepel hierover een beetje van de paprikasaus.
Serveer direct.

Laat het smaken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.