Vanille wafels met rabarber, de lekkerste wafels die je dit jaar geproefd gaat hebben. Dus haal dat wafelijzer al maar boven en probeer ze zelf. De heerlijke combinatie van vanille en rabarber is gewoon fantastisch in deze wafeltjes. De rabarber zorgt ook voor dat nodige zuurtje met al dat zoete. Veel ingrediënten vragen ze niet en ze zijn ook in 1-2-3 gebakken. Dus gewoon bakken en genieten maar!
TIP! Zijn we buiten het seizoen van de rabarber? Dan kan je hier ook appel, peer, perzik, nectarine, bessen, … in verwerken.
Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele receptjes met rabarber? Check dan zeker ook even deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Vanille wafels met rabarber?
- Boter
- Suiker & vanillesuiker
- Vanille extract
- Eieren
- Zelfrijzende bloem
- Bakpoeder
- Rabarber
Hoe maak je deze Vanille wafels met rabarber?
Begin met de zachte boter in een mengkom te doen. Doe er de suiker en vanille extract bij. Dit mix je vervolgens los en luchtig op hoge snelheid. Doe er dan één voor één de eitjes bij en mix steeds op hoge snelheid tot een gladde massa.
Dan verlaag je de snelheid van je mixer en doe er dan de zelfrijzende bloem en snuifje bakpoeder bij. Mix tot een glad deeg en zet je mixer dan uit.
Vervolgens snij je de rabarber in kleine stukjes. Deze voeg je toe aan het deeg en mix nog even kort. Dek de kom af met plasticfolie en zet voor zo’n 30min in de koelkast om op te stijven.
Verwarm dan je wafelijzer. Schep zo’n 1,5 a 2el (per wafeltje) van het deeg in het ijzer. Bak de wafeltjes mooi goudbruin en gaar. Laat ze dan afkoelen op een rooster. Zo zullen ze ietwat harder worden.
Bewaar de wafeltjes luchtdicht
Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.


Vanille wafels met rabarber
Ingrediënten
- 200 gr boter (zacht)
- 150 gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker (+/- 10gr)
- 1 tl vanille extract
- 3 eieren
- 250 gr zelfrijzende bloem (+ extra snuifje bakpoeder)
- 150 gr rabarber
Instructies
- Doe de zachte boter in een mengkom (gebruik een keukenmixer of een handmixer) samen met de suiker en vanille extract.Mix dit los en luchtig op een hoge snelheid. Schraap zeker af en toe de zijkanten los. Voeg één voor één de eieren toe en mix steeds goed. Hier zal je ook zeker de zijkanten eens moeten los schrapen.
- Verlaag dan je mixer naar de laagste stand. Doe er de zelfrijzende bloem en bakpoeder bij. Mix nog even kort tot een glad deeg.
- Snij dan de rabarber in heel kleine stukjes en voeg toe aan het deeg. Mix nog even kort.Dek de kom af met folie en zet zo'n 30min in de koelkast om op te stijven
- Verwarm je wafelijzer.Schep zo'n 1,5 a 2el (per wafeltje) van het deeg in het ijzer. Bak de wafeltjes mooi goudbruin.Laat ze volledig afkoelen en bewaar ze dan luchtdichtSmakelijk