Tiramisu kerst bûche met speculaas

Lekker makkelijk recept voor Tiramisu kerst bûche met speculaas, simpel snelle kerststronk zonder te bakken ideaal voor je kerstmenu. Perfecte afsluiter van je kerstdiner. Je hebt er geen oven voor nodig en makkelijk de dag voordien al te maken. Ideaal voor de feestdagen! Een tiramisu zonder eieren en zonder alcohol
Naar recept gaan

Tiramisu kerst bûche met speculaas, een lekker makkelijk dessertje om kerstmenu feestelijk mee af te sluiten. Een kerststronk dat mag tijdens de feestdagen niet ontbreken. Voor deze versie heb je geen oven nodig en is klaar in amper 25min. Alsook geen zware crème au beurre of biscuit. Het is eigenlijk een tiramisu in een bûche versie, een origineel nagerecht voor je kerstdiner. Een heerlijke tiramisu met zowel lange vinger koekjes als speculaas, zonder eieren en zonder alcohol. Iedereen kan hier tijdens de feesten van smullen.

TIP! Ik voegde een laagje speculaas toe. Ik vind dat persoonlijk super lekker. Geen fan van … dan laat je deze gewoon weg en vervang door nog een laagje lange vinger koekjes. Of heb je nu net liever speculaas? Vervang dan de lange vinger koekjes door speculaas

Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele dessertjes voor de feestdagen? Check dan zeker ook even deze receptjes. Of nog meer ideetjes nodig voor je kerstmenu? Ga dan zeker deze simpele receptjes eens bekijken.

Lekker makkelijk recept voor Tiramisu kerst bûche met speculaas, simpel snelle kerststronk zonder te bakken ideaal voor je kerstmenu. Perfecte afsluiter van je kerstdiner. Je hebt er geen oven voor nodig en makkelijk de dag voordien al te maken. Ideaal voor de feestdagen! Een tiramisu zonder eieren en zonder alcohol

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Tiramisu kerst bûche met speculaas?

  • Koffie
  • Mascarone
  • Poedersuiker
  • Vanille extract
  • Slagroom
  • Lange vinger koekjes
  • Speculaas

Hoe maak je deze Tiramisu kerst bûche met speculaas?

Alvorens te beginnen, zorg ervoor dat je de koffie op tijd zet. Deze dient namelijk volledig zijn afgekoeld.

Vervolgens doe je de mascarpone in een mengkom samen met de poedersuiker en vanille extract. Mix tot een gladde crème. Giet er dan de slagroom bij en mix tot een stevige mousse. Zet even in de koelkast.

Bekleed de binnenkant van een cakevorm met bakpapier. Laat het bakpapier ook ruim overhangen, zo ga je de taart makkelijk kunnen ontvormen. Smeer dan een royale laag van de mascarpone room op de bodem en zijkanten. Je mag niets meer van de bodem en zijkanten zien. Dip dan de lange vinger koekjes in en de koude koffie en verdeel over de bodem gevolgd door dun laagje van de room. Nu gaan we de speculaas in de koffie dippen en verdeel over de mascarpone room. Smeer daarop een royale laag van de room. De laatste laag is nog een laagje van de lange vinger koekjes (ook gedipt in de koffie).

Zet dit zo voor minstens 3h (mag ook langer) in de koelkast. Je zal nog wat van de mascarpone room overhebben. Bewaar deze in de koelkast. Hiermee kan je als decoratie nog wat toefjes spuiten bovenaan de stronk. Werk af met wat cacaopoeder.
TIP! Zet zo’n 30min voor het serveren in de diepvries om de taart makkelijker te snijden.

Lekker makkelijk recept voor Tiramisu kerst bûche met speculaas, simpel snelle kerststronk zonder te bakken ideaal voor je kerstmenu. Perfecte afsluiter van je kerstdiner. Je hebt er geen oven voor nodig en makkelijk de dag voordien al te maken. Ideaal voor de feestdagen! Een tiramisu zonder eieren en zonder alcohol

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.

En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Lekker makkelijk recept voor Tiramisu kerst bûche met speculaas, simpel snelle kerststronk zonder te bakken ideaal voor je kerstmenu. Perfecte afsluiter van je kerstdiner. Je hebt er geen oven voor nodig en makkelijk de dag voordien al te maken. Ideaal voor de feestdagen! Een tiramisu zonder eieren en zonder alcohol

Tiramisu kerst bûche met speculaas

Lekker makkelijk recept voor Tiramisu kerst bûche met speculaas, een simpel snelle kerststronk zonder te bakken ideaal voor je kerstmenu. Perfecte afsluiter van je kerstdiner. Je hebt er geen oven voor nodig en makkelijk de dag voordien al te maken. Ideaal voor de feestdagen! Een tiramisu zonder eieren en zonder alcohol
5 van 1 stem
Totale tijd 25 minuten
Gang dessert
Porties 8

Equipment

  • 1 Cakevorm (+/- 30cm)
  • Spuitzak met spuitmondje (optioneel)

Ingrediënten
  

  • 150 ml sterke koffie (koud)
  • 500 gr mascarpone
  • 90 gr poedersuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 250 ml slagroom
  • +/- 20 lange vinger koekjes
  • +/- 6 a 8 speculaas koekjes

Instructies
 

  • Zorg ervoor dat je de koffie op tijd zet zodat deze rustig volledig kan afkoelen.
  • Doe dan de mascarpone, poedersuiker en vanille extract in een mengkom. Mix dit alvast even los. Giet er dan de slagroom bij en klop op tot een stevige mousse. Zet zo'n 10min in de koelkast om nog verder op te stijven.
  • Bekleed de binnenkant van een cakevorm met bakpapier. Laat het bakpapier ook ruim overhangen, zo ga je de taart makkelijk kunnen ontvormen.
    Smeer dan een royale laag van de mascarpone room op de bodem en zijkanten. Je mag niets meer van de bodem en zijkanten zien.
    Dip vervolgens de lange vinger koekjes in de koude koffie en verdeel over de bodem gevolgd door weer een dun laagje mascarpone room.
    Dip nu de speculaas koekjes in de koude koffie en leg op de room. Smeer hierop een royale laag room gevolgd door een laag lange vinger koekjes (ook gedipt in de koffie). Deze koekjes laag is de laatste laag.
    Je zal nu nog wat van de mascarpone room overhebben, maar deze gebruiken we bij het decoreren. Bewaar deze gewoon goed afgedekt in de koelkast.
  • Zet de stronk minstens 3h mag ook langer in de koelkast. Zo'n 30min voor het ontvormen, heb ik de stronk in de diepvries gestoken.
    Ontvorm dan de kerstbûche
    TIP! Hou er rekening mee, dat je de vorm hebt ingesmeerd met boter. Dus als je wilt ontvormen, zal je een paar minuten geduld moeten hebben.
    Spuit nu nog toefjes van de resterende mascarpone room bovenop de stronk. Strooi er nog wat cacao over.
    Smakelijk
Trefwoord dessert, feestdagen, feestmenu, kerstdessert, kerstdiner, kerstmenu, kerstmis, klaar in 30min, mascarpone, no bake, snel klaar, speculaas, tiramisu, zonder ei, zonder oven

1 thought on “Tiramisu kerst bûche met speculaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.