Dessertjes met pudding, I love it! Deze puddingtaart met bramen en bessen is er dan ook eentje naar mijn hart. Een heel makkelijk en eenvoudig taartje met een heel snelle vanillepudding waar geen koken aan te pas komt. Binnenin is er dan de verrassing van nog wat zomerse bramen en blauwe bessen. Heel simpel, je hebt er weinig ingrediënten voor nodig, bomvol smaak en gewoon een heerlijk voor bij de koffie of thee.
Normaal maken we pudding door melk en suiker aan de kook te brengen en daar vanille puddingpoeder aan toe te voegen. Dit kent iedereen wel van zijn kindertijd. Wel in deze versie mengen we room en kwark of plattekaas met wat suiker en eitjes. Daar voegen we de “ouwe getrouwe” puddingpoeder aan toe. Even mengen en that’s it; Dus je hoeft deze niet te koken. Handig toch!
TIP! Ik maakte hier zelf het kruimeldeeg. Is niet zo moeilijk (check hier het recept). Je kan het natuurlijk nog wat makkelijker maken door kant-en-klaar taartdeeg van de winkel te gebruiken.
Wat heb je nodig om deze taart te maken?
- Kruimeldeeg : Ik maak deze het liefste zelf, met dit simpele recept maak je het in een handomdraai. Natuurlijk kan je ook gewoon kant-en-klaar taartdeeg gebruiken
- Room
- Kwark of plattekaas : gebruik een volle kwark of plattekaas en geen “light” of magere versie.
- Eieren
- Suiker & vanillesuiker
- Vanillepuddingpoeder of maizena : ik gebruik het liefst vanillepuddingpoeder (van Imperial)
- Vanille extract & zeste van citroen
- Bramen & blauwe bessen : ik gebruik een mix. Je kan ook voor slechts één soort kiezen.
Hoe maken we deze Taart met pudding, bramen en blauwe bessen?
Verkies je om het deeg zelf te maken, begin hier dan mee. Eenmaal gemaakt, laat even opstijven in de koelkast om vervolgens uit te rollen.
Bekleed er je taartvorm (ingevet en bebloemd) mee. Duw goed aan langs de randjes en bodem. Verwijder het overtollige deeg. Laat dit nog zo’n 15min opstijven in de koelkast
Ondertussen kan je de vulling maken. Hiervoor doe je de room, kwark en eitjes in een mengkom en roer dit los. Vervolgens voeg je er de suiker, vanillesuiker, puddingpoeder, vanille extract en zeste van citroen aan toe. Meng opnieuw goed tot je een gladde massa krijgt. Giet deze crème in de opgesteven taartvorm. Verdeel er de bramen en blauwe bessen over.
Bak nu de taart mooi gaar en goudbruin in de oven voor zo’n 45 a 50min. De pudding dient mooi stevig gebakken te zijn. Laat afkoelen alvorens te serveren
Taart met pudding, bramen en blauwe bessen
Equipment
- 1 taartvorm (22 a 24cm)
Ingrediënten
- 1 portie taartdeeg (zie notities)
- 150 ml room
- 200 gr kwark of plattekaas
- 3 eieren
- 150 gr suiker
- 1 zakje vanillesuiker (= +/- 10gr)
- 3 el vanillepuddingpoeder of maizena
- 1/2 tl vanille extract
- 1/2 tl zeste van citroen
- mix van bramen en blauwe bessen
Instructies
- Wil je zelf het deeg maken, begin hier dan mee. Klik hier voor het recept. Eenmaal gemaakt, laat even opstijven in de koelkast.Ondertussen vet je de taartvorm een beetje in en bebloem. Vervolgens rol je het deeg uit en bekleed er je taartvorm mee. Duw goed aan langs de bodem en zijkanten. Verwijder het overtollige deeg. Zet dit nu voor zo’n 15min in de koelkast om nog even op te stijvenTIP! Met het resterende deeg kan je nog koekjes bakken.
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Ondertussen kan je de vulling maken. Roer de room, kwark/plattekaas en eieren los in een mengkom. Voeg er de suiker, vanillesuiker, puddingpoeder, vanille extract en zeste van citroen aan toe. Meng goed tot een gladde massa. Giet dit in de taartvorm en verdeel er de bramen en blauwe bessen over
- Bak de taart mooi goudbruin en gaar in de oven voor zo’n 45 a 50min.De pudding dient mooi stevig gebakken te zijn. Hij mag nog een beetje bewegen, dit zal tijdens het afkoelen opstijven. Haal uit de oven en laat afkoelen alvorens te serveren.
Gisteren nog gebakken en wat is ie lekker! Simpel en bomvol smaak