Havermoutkoekjes met frambozen en chocolade

Havermoutkoekjes met frambozen en chocolade
Naar recept gaan

Deze Havermoutkoekjes met frambozen en chocolade zijn gecreëerd om iedereen jaloers te maken 😃. Neem ze mee naar school of werk en je zal gegarandeerd iedereen doen watertanden. Zo extreem lekker zijn ze, moeilijk om vanaf te blijven maar o zo makkelijk en snel te maken. Ik maak deze koekjes heel vaak in het weekend, bewaar ze luchtdicht en zo heb ik altijd iets voedzaams bij de hand. Dus je weet wat te doen, volgend weekend 😃. De frambozen kan je trouwens makkelijk vervangen door stukjes appel, peer of gedroogd fruit. Lekker veelzijdig dus!

Hoe maken we deze Havermoutkoekjes met frambozen en chocolade?

We beginnen met het fijnhakken van de pure chocolade. Hak niet te fijn, er mogen nog ietwat grotere stukjes tussenzitten. Zet dit even opzij.

Meng alvast gesmolten boter met kokosbloesemsuiker, een eitje en vanille extract. Doe hierbij havermeel, amandelmeel en bakpoeder. Meng goed. Het deeg wordt nu vaster maar is nog plakkerig. Doe er vervolgens de fijngehakte chocolade en verse frambozen bij. Meng goed. De frambozen zullen breken en dat moet ook 😃. Zorg ervoor dat de frambozen over het hele deeg verdeeld zijn. Dan laat je het deeg zo’n 30min opstijven in de koelkast.

Vervolgens rol je balletjes (van zo’n 1,5 a 2el). Het deeg zal nog ietwat plakkerig zijn. Duw de deegballetjes ietwat platter tot een burgertje. Bak de koekjes in de oven voor zo’n 12 a 15min. Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat de havermoutkoekjes zo’n 10min afkoelen op de bakplaat. Leg ze dan op een rooster om volledig te laten afkoelen. Bewaar ze luchtdicht.

Havermoutkoekjes met frambozen en chocolade

Havermoutkoekjes met frambozen en chocolade

Deze makkelijk snelle Havermoutkoekjes met frambozen en chocolade zijn ideaal als gezond tussendoortje. Deze glutenvrije koekjes zijn op basis van havermout en amandelmeel en worden extra lekker gemaakt door frambozen en stukjes chocolade. Ze vragen weinig werk en je kan ze simpel op voorhand maken
5 van 5 stemmen
Gang Tussendoortje
Porties 6

Ingrediënten
  

 • 70 gr pure chocolade
 • 55 gr boter (gesmolten)
 • 50 gr kokosbloesemsuiker (of gewone suiker)
 • 1 ei
 • 1 tl vanille extract
 • 90 gr havermeel (*)
 • 90 gr amandelmeel (of amandelpoeder)
 • 1 tl bakpoeder
 • 100 gr frambozen (vers)

Instructies
 

 • Begin met de chocolade fijn te hakken. Dit hoeft niet super fijn te zijn, enkele stukjes mogen wat groter zijn. Zet even opzij.
 • Doe alvast de gesmolten boter, kokosbloesemsuiker, ei en vanille extract in een mengkom. Roer dit goed los. Doe er vervolgens het havermeel, amandelmeel en bakpoeder bij. Meng goed.
  Voeg de chocolade en frambozen (in z'n geheel) toe. Meng goed. De frambozen zullen breken, dat is normaal. Zorg dat de frambozen over het hele deeg verdeeld zijn.
  Zet dit zo'n 20min in de koelkast.
 • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  Bekleed een bakplaat met bakpapier
 • Rol nu balletjes van het deeg (zo'n 1,5 a 2el deeg per koekje). Het deeg zal nog wat plakkerig zijn (dat komt door de frambozen). Leg ze op de beklede bakplaat.
  Duw ze ietwat platter (vorm van een burgertje).
  Bak de koekjes voor zo'n 12 a 15min.
  Haal uit de oven, laat ze zo'n 10min afkoelen op de bakplaat en leg ze dan op een rooster om verder volledig te laten afkoelen.
  Bewaar ze luchtdicht
  Smakelijk

Notities

(*) Havermeel maak je makkelijk zelf. Doe gewone havermout in een blender en maal fijn. Je gaat dit niet zo fijn krijgen als bloem, dat is normaal. 
Trefwoord amandelmeel, chocolade, frambozen, gezond tussendoortje, glutenvrij, havermout, koekjes, tussendoortje

5 thoughts on “Havermoutkoekjes met frambozen en chocolade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.