Deze appel kwark pannenkoeken zijn voor mij de ideale start van de dag. Alleja voor mij kunnen ze eigenlijk op ieder moment van de dag. Dus als ontbijt, lunch, tussendoortje, avondmaal … smaken doen ze altijd! Ze zijn lekker licht en luchtig en dat allemaal dankzij de kwark (of plattekaas). De stukjes appel binnenin de pannenkoekjes zorgen steeds voor een lekkere verrassende toets. Een receptje waar zowel groot als klein van zullen smullen. Een receptje dat je makkelijk in de vroege ochtend kan maken want het is gewoon alle ingrediënten mengen, bakken en smullen.
Wat heb je nodig om deze pannenkoeken te maken?
- Appel : ik koos hier voor een lekkere Belgische Jonagold appel. Dit is natuurlijk naar eigen smaak. Eventueel kan je ook een peer gebruiken.
- Roomkaas : type Philadelphia
- Kwark of plattekaas : kies voor een volle en geen magere of light
- Ei
- Melk
- Vanille & kaneel
- Zelfrijzende bloem
Hoe maken we deze Appel kwark pannenkoeken?
Begin met een appel te schillen, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes zet even opzij.
Vervolgens meng je roomkaas, kwark, ei, melk en vanille extract. Doe er zelfrijzende bloem bij samen met een snuifje kaneel. Mix tot een glad beslag. Doe er als laatste de stukjes appel bij. Meng nog even
Verhit een ruime pan met wat olie. Schep ongeveer zo’n 1 a 1,5el (per pannenkoekje) van het deeg in de pan. Bak de pancakes mooi goudbruin langs beide kanten. Serveer dan direct met wat yoghurt, extra gebakken appeltjes en/of honing/maple syrup.
Appel kwark pannenkoeken
Ingrediënten
- 1 appel
- 70 gr roomkaas
- 200 gr kwark (of plattekaas of stevige yoghurt)
- 1 ei
- 50 ml melk
- 1 tl vanille extract
- 120 gr zelfrijzende bloem
- 1 snuifje kaneel
Instructies
- Begin met het schillen van de appel, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes. Zet even opzij
- Doe roomkaas, kwark, ei, melk en vanille extract in een mengkom. Mix dit los tot een gladde massa. Doe er de zelfrijzende bloem bij samen met kaneel. Mix nog even.Als laatste voeg je de stukjes appel toe. Meng nog even
- Verhit een ruime pan met een scheutje olijfolie. Schep ongeveer 1 a 1,5el (per pannenkoekje) van het deeg in de pan. Bak de pannenkoekjes mooi goudbruin langs beide kanten. Je kan meerdere pancakes in één pan bakken omdat we ze klein houden.
- Eenmaal gebakken serveer met eventueel nog wat extra gebakken appeltjes, wat yoghurt en/of honing/maple syrupSmakelijk
Meteen gebakken! En wat zijn ze lekker, lekker luchtig