Strudel met fragipane, abrikozen en frambozen

Een lekker zomers baksel dat is deze bladerdeeg strudel met frangipane, abrikozen en frambozen. Een toetje dat snel klaar is en ook nog eens super makkelijk om te maken. Het geheime ingrediënt van de frangipane is ricotta waardoor ie lekker luchtig en fris is.
Naar recept gaan

Een simpel snel dessertje, waar je weinig moeite of tijd hoeft in te steken en waarmee je ongetwijfeld gaat scoren. Toch bij degene die verzot zijn op frangipane, zoals mezelf 😃. Toen deze strudel met frangipane, abrikozen en frambozen uit de oven kwam, heb ik mij serieus moeten inhouden. Had ik me laten gaan, had ik die strudel gewoon in mijn eentje zondere problemen naar binnengespeeld. Met bladerdeeg, frangipane, abrikozen en frambozen kan je natuurlijk weinig misdoen.

Dit dessertje kan trouwens ook heel makkelijk al voorbereiden. De frangipane vulling kan je al enkele uren van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Je hoeft dan enkel nog maar het bladerdeeg te beleggen met de vulling, schijfjes abrikozen en frambozen en dan bakken maar. Super simpel dus! En de frangipane is ook niet meer dan gewoon alle ingrediënten te mengen. Niets luchtig of schuimig kloppen.

Nog meer lekkere receptjes met frangipane? Check dan zeker deze receptjes

Een lekker zomers baksel dat is deze bladerdeeg strudel met frangipane, abrikozen en frambozen. Een toetje dat snel klaar is en ook nog eens super makkelijk om te maken. Het geheime ingrediënt van de frangipane is ricotta waardoor ie lekker luchtig en fris is.

Hoe maken we deze Strudel met fragipane, abrikozen en frambozen?

We beginnen met het maken van onze frangipane. Hiervoor doe je de zachte boter in een mengkom. Vervolgens doe je er de suiker, vanillesuiker, zeste van citroen en optioneel enkele druppeltjes amandel extract bij. Mix dit alvast even los en luchtig voor zo’n 2min. Voeg het ei toe en mix opnieuw voor een minuutje. Als laatste voeg je het amandelmeel, bloem en bakpoeder toe. Mix tot een vrij stevige massa.

Rol het bladerdeeg open. Je kan dit best meteen op een bakplaat dat belegd is met bakpapier leggen. Schep de frangipane in het midden van het deeg, gelijk verdeeld over de gehele lengte van de vel bladerdeeg. Duw de partjes abrikozen in de frangipane en verdeel er ook de frambozen over. Zorg dat je het fruit in de frangipane duwt.

Je heb nu nog een deel van het deeg links en een deel rechts dat onbelegd is. Hier gaan we om de 2cm snedes in maken langs beide kanten. Vlecht nu afwisselend een strookje van de linkse kant over de vulling gevolgd door de rechtse kant. Zo krijg je een soort vlechtwerk bovenop de frangipane.
Wrijf bovenaan nog in met wat losgeklopt ei en strooi er wat amandelschaafsel over. Bak de strudel mooi goudbruin in de oven.

Eenmaal mooi gebakken, haal uit de oven en laat ietwat afkoelen. De strudel is op z’n lekkerst als ie nog wat lauw is.

Een lekker zomers baksel dat is deze bladerdeeg strudel met frangipane, abrikozen en frambozen. Een toetje dat snel klaar is en ook nog eens super makkelijk om te maken. Het geheime ingrediënt van de frangipane is ricotta waardoor ie lekker luchtig en fris is.
Een lekker zomers baksel dat is deze bladerdeeg strudel met frangipane, abrikozen en frambozen. Een toetje dat snel klaar is en ook nog eens super makkelijk om te maken. Het geheime ingrediënt van de frangipane is ricotta waardoor ie lekker luchtig en fris is.

Strudel met fragipane, abrikozen en frambozen

Een lekker makkelijk zomers baksel dat is deze bladerdeeg strudel met frangipane, abrikozen en frambozen. Een toetje dat snel klaar is en ook nog eens super makkelijk om te maken. Bladerdeeg gevuld met heerlijke amandel vulling, abrikozen en frambozen
Gang dessert
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 1 vel bladerdeeg
  • 2 a 3 abrikozen
  • 100 gr frambozen
  • 1 ei (losgeklopt)

Frangipane

  • 100 gr boter (zacht)
  • 100 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker = +/- 10gr
  • 1 tl zeste van citroen
  • 1/2 tl amandel extract
  • 1 Ei
  • 130 gr amandelmeel
  • 50 gr patisseriebloem
  • 1/2 tl bakpoeder

Instructies
 

  • We beginnen met het maken van de frangipane.
    Doe de zachte boter in een mengkom. Doe er de suiker, vanillesuiker, zeste van citroen en optioneel enkele druppeltjes amandel extract bij. Mix dit alvast even los en luchtig voor zo'n 2min.
    Voeg het ei toe en mix opnieuw goed voor een minuutje.
    Doe er dan het amandelmeel, bloem en bakpoeder bij. Mix tot een stevige ietwat korrelige droge massa.
  • Ondertussen kan je de abrikozen ontpitten en in schijfjes snijden.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Neem je vel bladerdeeg en rol het open. Het makkelijkste is om met een vierkante vel te werken maar met een ronde lukt het ook. Je kan best het bladerdeeg openrollen op een stuk bakpapier en al meteen op de bakplaat leggen.
    Schep de frangipane in het midden van het deeg, gelijk verdeeld over de gehele lengte van de vel bladerdeeg. Duw de partjes abrikozen in de frangipane en verdeel er ook de frambozen over. Zorg dat je het fruit in de frangipane duwt.
    Je heb nu nog een deel van het deeg links en een deel rechts. Hier gaan we om de 2cm snedes in maken langs beide kanten. Vlecht nu afwisselend een strookje van de linkse kant over de vulling gevolgd door de rechtse kant. Zo krijg je een soort vlechtwerk.
    Wrijf de bovenkant in met het losgeklopt ei
  • Bak de strudel zo'n 30 a 40min tot deze mooi goudbruin gebakken is.
    Haal uit de oven laat ietwat afkoelen. Hij is op z'n lekkerste als ie nog wat lauw is.
    Smakelijk
Trefwoord abrikozen, amandelmeel, bladerdeeg, dessert, frambozen, gemakkelijk dessert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.