Speculaas taart met mascarpone & bessen, een super makkelijk zomers dessertje waarmee je bij iedereen gaat scoren. Speculaas, mascarpone en bessen dat is nu eenmaal een fantastisch lekkere combinatie en dat ga je proeven in deze no-bake taart. In amper 20min is deze klaar en je kan deze makkelijk op voorhand maken. Geen hele resem aan ingrediënten, kort maar bondig maar wel enorm lekker. Dit soort receptjes daar ben ik dol op. Niet te veel ingrediënten, niet te veel werk en toch een wow effect. Mooi om naar te kijken en onweerstaanbaar lekker om van te smullen
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere speculaas receptjes? Check dan zeker deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Speculaas taart met mascarpone & bessen?
- Speculaas koekjes of je kan ook andere droge koekjes gebruiken
- Verse bessen : ik gebruikte een mix van aardbeien, frambozen en blauwe bessen
- Coulis : je kan hier een kant-en-klare coulis van de winkel voor gebruiken. Dit is meestal op bassi van frambozen wat super lekker is in combinatie met de speculaas. Je kan deze ook zelf maken, ik gebruikte mijn homemade coulis van rood fruit
- Mascarpone
- Poedersuiker
- Vanille
- Slagroom
Hoe maak je deze Speculaas taart met mascarpone & bessen?
We gaan beginnen met het maken van de mascarpone crème. Doe mascarpone, poedersuiker en vanille extract in een mengkom. Vervolgens mix dit los tot een gladde crème. Giet er dan de room bij en klop op tot een stevige crème. Deze mag niet te vloeibaar meer zijn anders kan je deze niet mooi op de koekjes smeren. Alles zal dan gaan uitlopen.
Neem nu een serveerbord of een serveerplank. Smeer op de bodem een klein beetje van de crème. Hierop ga je dan de koekjes leggen en ga je vermijden dat ze gaan schuiven. Leg nu 2 rijtjes van 4 koekjes tegen mekaar. Wrijf in met een laagje van de mascarpone crème gevolgd door wat coulis en verse bessen. De bessen snij je best in twee of vieren. Probeer ietwat egaal te duwen en te leggen anders gaat je taart rare vormen aannemen 😃
Vervolgens leg je hierop een nieuw laagje koekjes gevolgd door weer wat van de crème, coulis en bessen. Ik heb in totaal 3 laagjes koekjes gebruikt. Werk royaal af met de crème en je kan deze eventueel nog rondom insmeren (dit heb ik niet gedaan). Als laatste werk je ook nog royaal af met de bessen.
Bewaar de taart in de koelkast tot voor het serveren. Door te staan in de koelkast, zullen de koekjes ietwat zachter worden. Toch zullen deze nog ietwat krokant blijven wat ik het lekkerste vind.
Speculaas taart met mascarpone & bessen
Ingrediënten
- +/- 24 speculaas koekjes
- 1 portie coulis (*)
- +/- 400 gr bessen mix (blauwe bessen, frambozen, aardbeien, rode besjes, bramen …)
Mascarpone crème
- 200 gr mascarpone
- 1,5 el poedersuiker
- 1 tl vanille extract
- 200 ml room
Instructies
- TIP! Gebruik je coulis uit de diepvries, laat deze dan op tijd ontdooien.
- Begin met het maken van de mascarpone crème. Doe de mascarpone, poedersuiker en vanille extract in een mengkom. Mix dit los tot een gladde crème. Giet er de room bij en klop op tot een stevige crème. Deze mag niet te vloeibaar want dan gaat dit uit je taart lopen.
- Nu gaan we de taart opbouwen.Neem een serveerbord of plank, het beste is om een rechthoekige te gebruiken. Smeer een beetje van de crème op je bord waarop je de koekjes gaat leggen. Zo ga je voorkomen dat je koekjes gaan schuiven op je bord. Leg 2 rijtjes van 4 koekjes tegen elkaar. Smeer in met een laagje mascarpone crèmeGiet of druppel hierop wat van de coulis (niet te veel) gevold door wat bessen. Om makkelijk te stapelen kan je de bessen best in 2 of 4 vieren snijden of scheuren. Probeer ietwat egaal te duwen anders gaat je taart vreemde vormen aannemen. Leg daarop weer een laagje koekjes. Ik heb in totaal 3 koekjes op elkaar gestapeld. Gevolgd door weer wat van de crème & bessen. De laatste laag is de crème en een royale laag van de bessen Je kan eventueel rondom de taart nog insmeren met wat van de mascarpone crème maar is geen must.
- Bewaar de taart in de koelkast. Zo zullen de koekjes ook zachter worden maar toch nog een beetje krokantigheid hebben.Smakelijk