Zalm dip, een lekker fris zomers hapje om te serveren bij de volgende apéro of borrel. Een super makkelijk en snel receptje klaar in amper 20min en op voorhand te maken, dat willen we toch he! De dip bestaat uit een combinatie van roomkaas en yoghurt, kruiden, groentjes (sjalot, radijs en komkommer) en natuurlijk gerookte zalm. En heb je de volgende dag nog wat van de dip over dan kan je die ook tussen een broodje smeren, super lekker als lunch.
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere hapjes? Check dan zeker deze receptjes
Welk ingrediënten heb je nodig voor deze Zalm Dip?
- Roomkaas
- Griekse yoghurt of volle stevige yoghurt
- Peterselie & Dille
- Sjalot of ui
- Radijsjes
- Komkommer
- Gerookte zalm
- Crackers
Hoe maak je deze Zalm Dip?
Begin met de roomkaas en yoghurt in een ruime mengkom te doen. Roer dit alvast even los. Vervolgens hak je de peterselie en dille fijn en voeg deze ook toe. Meng opnieuw goed en zet dan even opzij.
Ondertussen ga je de groentjes fijn snijden en ik vind het in deze dip veel lekkerder als deze heel fijn gesneden zijn. Dus hak de sjalot, radijsjes en komkommer heel fijn. Bij de komkommer verwijder je ook best de zaadlijsten anders zal de dip te waterachtig worden. Voeg de groentjes dan ook toe aan de mengkom en roer opnieuw goed.
Als laatste snij je de gerookte zalm in fijne reepjes en voeg dan ook toe. Meng nog even goed. Je kan de zalm dip nu meteen serveren. Echter vind ik het lekkerder wanneer de dip een paar uur in de koelkast heeft gestaan. Zo zullen de smaken nog iets uitgesprokener zijn.
TIP! Wanneer je de kom in de koelkast zet, dek de kom dan wel heel goed af.
Serveer de dip in een kommetje of ruim bord met crackers.
TIP! De dip is niet echt heel “sausig” dus wil je het allemaal ietwat smeuïger of iets meer saus, voeg dan nog wat extra roomkaas en/of yoghurt toe. Dit is echt naar eigen voorkeur
Zalm Dip
Ingrediënten
- 1,5 el roomkaas
- 2,5 el griekse yoghurt (of stevige volle yoghurt)
- 1 kl dille (fijngehakt)
- 1,5 el peterselie (fijngehakt)
- 1 kleine sjalot (of ui)
- 1 handvol radijsjes
- 1/3 komkommer
- 200 gr gerookte zalm
- Peper en zout
- Crackers
Instructies
- Begin alvast met de roomkaas en yoghurt in een ruime mengkom los te roeren. Hak de dille en peterselie fijn en voeg toe aan de kom samen met peper en zout. Meng opnieuw goed.
- Pel de sjalot en hak heel fijn.Snij de radijsjes heel fijnVerwijder de zaadlijsten van de komkommer en hak fijn. Het is belangrijk om de zaadlijsten te verwijderen anders gaat de dip snel waterachtig worden. TIP! In deze dip is het echt lekkerder dat je de groentjes heel fijn snijdt. Doe doe groentjes bij in de mengkom en meng weer goed
- Als laatste snij je de gerookte zalm in fijne sneetjes en voeg toe. Meng opnieuw goed. TIP! Hou eventueel enkele stukjes zalm apart bij om de dip mee af te werken.
- Je kan de dip nu meteen serveren. Echt vind ik deze lekkerder als deze een paar uurtjes in de koelkast heeft gestaan. De smaken gaan dan nog beter tot hun recht komen. TIP! Dek de kom wel goed af als je deze in de koelkast zet. TIP! Voor mij hoeft een dip niet echt heel "sausig" te zijn. Wil je het toch allemaal ietwat smeuïger voeg dan nog wat extra yoghurt en/of roomkaas toe.