Speculaas mousse met appeltjes

Lekker makkelijk recept voor Speculaas mousse met appeltjes, heerlijk simpel dessertje in een glaasje klaar in amper 30min. De glaasjes worden gevuld met gestoofde appeltjes met daarop een lichte luchitige mousse op basis van mascarpone en speculaaspasta.
Naar recept gaan

Speculaas mousse met appeltjes, een simpel en snel dessert in een glaasje dat zeker en vast een kanshebber is voor je kerstmenu. Een super makkelijk toetje klaar in amper 30min, weinig ingrediënten en eenvoudig de dag voordien al te maken. Kortom ideaal voor tijdens de feestdagen of voor tijdens een etentje met vrienden. Onderaan de glaasjes is er een heerlijk laagje van gebakken appeltjes. Daarop komt een luchtige mousse op basis van mascarpone en speculaaspasta. Feestelijk, eenvoudig en zo heerlijk van smaak.

Nog meer inspiratie nodig voor lekkere makkelijke desserts in glaasjes? Check dan zeker deze receptjes even

Lekker makkelijk recept voor Speculaas mousse met appeltjes, heerlijk simpel dessertje in een glaasje klaar in amper 30min. De glaasjes worden gevuld met gestoofde appeltjes met daarop een lichte luchitige mousse op basis van mascarpone en speculaaspasta.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Speculaas mousse met appeltjes?

  • Appelen (Type Jonagold)
  • Kaneel
  • Bruine suiker (= Cassonade)
  • Mascarpone
  • Poedersuiker
  • Speculaaspasta
  • Slagroom

Hoe maak je deze Speculaas mousse met appeltjes?

We beginnen met het bakken van de appeltjes. Hiervoor schil je eerste de appelen en verwijder het klokhuis. Snij vervolgens in blokjes. Verwarm een pan met een klein klontje boter en doe er de appelblokjes in. Stoof deze voor max. 5min aan. Voeg ondertussen ook kaneel toe en de laatste 2min de bruine suiker. Roer goed. Haal na 5min van het vuur en verdeel de gebakken appeltjes over de glaasjes. Laat dit dan afkoelen terwijl je de mousse maakt.

Voor de mousse, gaan we eerst mascarpone, poedersuiker en speculaaspasta loskloppen. Klop dit tot een gladde crème. Giet er vervolgens de slagroom bij. Klop op tot een ietwat stevige mousse. Verdeel de mousse dan over de afgekoelde appeltjes in de glaasjes. Zet in de koelkast om op te stijven. Reken toch op zo’n 2 a 3h om op te stijven. Je kan de mousse ook al een dag op voorhand maken.

Voor de afwerking, smelt je nog wat speculaaspasta au bain-marie. Giet deze bovenop de mousse en zet opnieuw in de koelkast. Zo kan de speculaaspasta terug opstijven.

Lekker makkelijk recept voor Speculaas mousse met appeltjes, heerlijk simpel dessertje in een glaasje klaar in amper 30min. De glaasjes worden gevuld met gestoofde appeltjes met daarop een lichte luchitige mousse op basis van mascarpone en speculaaspasta.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.

En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Lekker makkelijk recept voor Speculaas mousse met appeltjes, heerlijk simpel dessertje in een glaasje klaar in amper 30min. De glaasjes worden gevuld met gestoofde appeltjes met daarop een lichte luchitige mousse op basis van mascarpone en speculaaspasta.

Speculaas mousse met appeltjes

Lekker makkelijk recept voor Speculaas mousse met appeltjes, heerlijk simpel dessertje in een glaasje klaar in amper 30min. De glaasjes worden gevuld met gestoofde appeltjes met daarop een lichte luchitige mousse op basis van mascarpone en speculaaspasta.
Totale tijd 30 minuten
Gang dessert
Porties 6 glaasjes

Equipment

  • 6 dessertglaasjes

Ingrediënten
  

  • 3 appelen (type Jonagold)
  • 1 klontje boter
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 el bruine suiker

Mousse

  • 250 gr mascarpone
  • 1,5 el poedersuiker
  • 3 el speculaaspasta + extra
  • 200 ml room

Instructies
 

  • Begin met het schillen van de appelen. Verwijder het klokhuis en snij vervolgens in blokjes.
    Verhit een ruime pan met klontje boter. Doe er de appeltjes in samen met kaneel. Stoof deze voor zo'n 5min, de laatste 2min voeg je de bruine suiker toe. Roer goed. Haal van het vuur en verdeel de appeltjes over de glaasjes.
    Zet even opzij en laat ze ietwat afkoelen alvorens je de mousse ervoer giet
    TIP! Zorg ervoor dat de appeltjes geen moes worden, ze mogen nog wat textuur hebben.
  • Dan gaan we aan de mousse beginnen. 
    Klop alvast eerst de mascarpone los met speculaaspasta en poedersuiker. Giet er de room bij en klop tot een mooie ietwat stevige mousse.
    Verdeel de mousse over de ietwat afgekoelde appeltjes.
    Zet in de koelkast om op te stijven. Reken toch zo'n 3 a 4u om op te stijven. Je kan de mousse ook al een dag op voorhand maken.
  • Eenmaal de mousse mooi is opgesteven, smelt nog wat extra speculaaspasta au bain-marie. Zo wordt deze mooi lopend.
    Verdeel wat van de speculaaspasta bovenop de mousse. Zet nog eens voor een paar minuten in de koelkast om op te stijven.
    Serveer dan.
Trefwoord appel, dessert, dessert in een glaasje, klaar in 30min, mascarpone, speculaas, speculaaspasta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.