Scones met peer en chocolade

scones peer choc-5

Afternoon Tea, I love it en staat standaard op mijn lijstje bij een bezoekje aan de bruisende stad Londen. De tijd van de stijve bedoeningen en “het pinkje naar boven” is ondertussen echt passé.
Dus laat je dat zeker niet tegenhouden, gewoon doen! Een hele namiddag zoetigheden naar binnenwerken en op het einde nog amper een stap kunnen zetten. Oh ja, geweldig toch!
En dat allemaal bij een gezellig kopje thee en buiten herfstig koud weer. Dat is pas cosy!

Geen budget of tijd om naar Londen te gaan, dan organiseer je toch zelf een “cosy” High Tea!
Hoe?
Wel, ik geef je graag enkele tips!
Een geslaagde afternoon tea bestaat uit 3 elementen nl. gezelligheid, eten en thee.
De gezelligheid creëer je natuurlijk zelf maar een leuke aankleding van je tafel zal zeker helpen. Heb je dus een leuke etagere in de kast staan of schattige tasjes en bordjes, haal deze dan zeker boven. Een paar fleurige bloemen, leuke servetjes en kaarsjes maken het helemaal af.
Geen “high tea” zonder thee, investeer daarom in een paar lekkere soorten thee. Geen theedrinkers? Koffie of chocolademelk “will do the trick” ook! Wil je echt een specialleke bovenhalen, probeer dan zeker eens deze herfstige Pumpkin Spice Latte (zie recept). Dit is misschien geen thee, maar je scoort wel op het vlak van originaliteit.
En dan het belangrijkste natuurlijk … FOOD!

scones peer choc-5

Bij een typische “high tea’ horen “sandwiches” meestal belegd met zalm en komkommer en in driehoekjes gesneden … very English! Meestal houdt het hartige daar op en wordt de rest aangevuld met zoetigheden, kortom het beste van heel het “afternoon tea” gebeuren als je het mij vraagt.
Cakejes, koekjes, kleine pannenkoekjes, truffels, pralines en natuurlijk een “high tea” zou een “high tea’ niet zijn als er geen scones zouden zijn. Een echte MUST en helemaal niet moeilijk om zelf te maken.
Je hebt oneindig veel variaties bij scones, de traditionele Engelse scones worden geserveerd met “clotted cream” en jam. Deze versie wordt altijd bij een echte “high tea” geserveerd. Hou je van wat meer originaliteit of wil je echt een chocolade “overkill”? Dan maak je toch gewoon deze scones met peer en chocolade!

scones peer choc-5

Ingrediënten (6 scones)

  • 225gr zelfrijzend bakmeel
  • 10gr vanillesuiker
  • 20gr suiker
  • 110ml melk
  • 40gr koude boter
  • snuifje zout
  • 1 kleine rijpe peer (geschild en in kleine blokjes)
  • 50gr pure chocolade (fijngehakt)
  • 1 ei

scones peer choc-5

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Beleg een bakplaat met bakpapier.

Doe het bakmeel en boter in een mengkom en kneed met je vinger tot fijn kruimelig geheel. Voeg beide suikers toe en het snuifje zout. Meng even.
Voeg de blokjes peer en fijngehakte chocolade toe. Meng terug even kort.
Giet hierbij de melk en meng tot een plakkerige deegbal.
Leg deze deegbal op de beklede bakplaat, druk wat platter van ongeveer 3cm dikte.
Snij in 6 (of eventueel 8) stukken.

scones peer choc-5

Verspreid de scones over de bakplaat en bak ze ongeveer 15min in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.
Serveer de scones warm of lauw met eventueel wat goede roomboter.

Veel plezier!

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.