Pudding taart met bessen en crumble

Lekker makkelijk recept voor Pudding taart met bessen en crumble, een heerlijk makkelijke taart die smaakt bij elke gelegenheid. De onderste laag is pudding die we gaan bakken in de oven daarop komt een bessen compote en afgewerkt met een crumble. Een simpel taart met de lekkerste vanillepudding.
Naar recept gaan

Pudding taart met bessen en crumble, een heerlijk taartje die nu eens altijd zal smaken. Pudding in een dessert dat is altijd scoren, bij mij toch. Vanillepudding waar iedereen mee is opgegroeid doet het telkens weer. Normaal maken we pudding in een kookpotje op het vuur, hier gaan de pudding garen of bakken in de oven. Tijdens het bakken voegen we ook nog een homemade bessen compote toe en een krokante crumble. Je krijgt dan het romige en zoete van de pudding, het frisse van de bessen en het krokante van crumble. Kortom dit makkelijke taartje heeft het gewoon allemaal!

Nog meer inspiratie nodig voor lekkere taartjes? Check dan zeker ook deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Pudding taart met bessen en crumble, een heerlijk makkelijke taart die smaakt bij elke gelegenheid. De onderste laag is pudding die we gaan bakken in de oven daarop komt een bessen compote en afgewerkt met een crumble. Een simpel taart met de lekkerste vanillepudding.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Pudding taart met bessen en crumble?

  • Bessen mix : mix van frambozen, bramen, blauwe bessen … dit mag zowel vers als diepvries zijn
  • Citroensap
  • Suiker
  • Melk
  • Room
  • Eieren
  • Vanillesuiker & vanille extract
  • zeste van Sinaasappel
  • Vanille puddingpoeder : ik gebruik altijd de zakjes van Imperial
  • Boter
  • havermout
  • Patisseriebloem

Hoe maak je deze Pudding taart met bessen en crumble?

Begin met het maken van de compote. Doe hiervoor de bessen, citroensap en suiker in een kookpotje. Zet op middelhoog vuur en laat zachtjes sudderen voor zo’n 15min. Roer regelmatig tot je een vaste compote krijgt. Haal van het vuur en laat afkoelen terwijl je de pudding maakt.

Vervolgens gaan we de pudding maken. Doe melk en room in een kookpotje en breng tot net onder het kookpunt. Doe ondertussen eitjes, suiker, vanillesuiker, vanille extract en zeste van sinaasappel en roer dit even los met een garde. Voeg het puddingpoeder toe en roer goed zodat er geen klonters zijn. Giet er dan de warme room en melk bij en roer goed los. Giet dit mengsel in een beklede taartvorm en bak alvast voor zo’n 40min in de oven.

Ondertussen kan je de crumble maken. Hiervoor roer je de zachte boter even los met suiker en vanille extract. Doe er vervolgens havermout en patisseriebloem bij. Roer of meng goed tot je een crumble krijgt.

Na zo’n 40min bakken zal de pudding nog heel lopend zijn maar bovenop is er een stevig velletje ontstaan. Verdeel hierover de compote en strooi er de crumble over. Zet terug in de oven en bak nog eens voor zo’n 20min.

De crumble zal dan nog vrij bleek zijn maar deze is perfect gebakken. De pudding zal nog hard wiebelen maar tijdens het afkoelen gaat deze opstijven. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

Lekker makkelijk recept voor Pudding taart met bessen en crumble, een heerlijk makkelijke taart die smaakt bij elke gelegenheid. De onderste laag is pudding die we gaan bakken in de oven daarop komt een bessen compote en afgewerkt met een crumble. Een simpel taart met de lekkerste vanillepudding.
Lekker makkelijk recept voor Pudding taart met bessen en crumble, een heerlijk makkelijke taart die smaakt bij elke gelegenheid. De onderste laag is pudding die we gaan bakken in de oven daarop komt een bessen compote en afgewerkt met een crumble. Een simpel taart met de lekkerste vanillepudding.

Pudding taart met bessen en crumble

Lekker makkelijk recept voor Pudding taart met bessen en crumble, een heerlijk makkelijke taart die smaakt bij elke gelegenheid. De onderste laag is pudding die we gaan bakken in de oven daarop komt een bessen compote en afgewerkt met een crumble. Een simpel taart met de lekkerste vanillepudding.
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang dessert, gebak
Porties 6

Equipment

  • 1 taartvorm (= +/- 24 a 25cm)

Ingrediënten
  

Compote

  • 300 gr Bessen mix (frambozen, bramen, blauwe bessen) vers of diepvries
  • 1 el citroensap
  • 65 gr suiker

Vanillepudding

  • 700 ml melk
  • 200 ml room
  • 4 eieren
  • 175 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1,5 tl vanille extract
  • 2 tl zeste van sinaasappel (fijn geraspt)
  • 1 zakje vanille puddingpoeder (= Imperial 50gr)

Crumble

  • 80 gr boter (zachte)
  • 80 gr suiker
  • 1 tl vanille extract
  • 50 gr havermout
  • 115 gr patisseriebloem

Instructies
 

  • Begin met het maken van de compote.
    TIP! Deze kan je al de dag van tevoren maken.
    Doe de bessen, citroensap en suiker. Zet op een middelhoog vuur en laat zachtjes sudderen voor zo'n 10 a 15min. Roer regelmatig tot het fruit een mooie compote vormen. Er mogen nog kleine stukjes van het fruit zichtbaar zijn.
    Haal dan van het vuur en laat afkoelen terwijl je pudding maakt.
  • Leg een groot stuk bakpapier in een taartvorm zodat zowel de bodem als zijkanten bedekt zijn. Dit moet in grote vel zijn dat meteen bodem als zijkanten bedekt. Omdat de pudding vrij vloeibaar is, mogen er dus nergens gaatjes zijn.
    Aan de zijkanten hoeft dit niet perfect glad te zijn.
    Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Vervolgens gaan we de pudding maken.
    Doe de melk en room in een kookpotje en breng tot net onder het kookpunt.
    Doe ondertussen in een mengkom de eitjes, suiker, vanillesuiker, vanille extract en zeste van sinaasappel. Roer dit goed los maar je hoeft hier geen mixer voor te gebruiken. Als laatste voeg je er het puddingpoeder bij. Roer heel goed zodat er geen klonters kunnen inzitten.
    Giet er dan de warme melk en room bij. Roer goed.
    Giet dit mengsel in de beklede taartvorm en zet in de oven.
    Bak dit zo alvast voor zo'n 30 a 40min.
  • Ondertussen kan je de crumble maken.
    Doe de zachte boter, suiker en vanille extract in een mengkom. Roer dit los. Je kan dit een vork of mixer doen. Doe er vervolgens de havermout en bloem bij. Mix of meng goed tot een crumble.
  • Na zo'n 40min bakken, zal de pudding nog heel lopend zijn maar bovenop zal er een vaster velletje zijn.
    Verdeel hierop voorzichtig de compote en strooi er de crumble over.
    Bak nog eens voor zo'n 20min.
    De crumble zal ietwat bleek zijn maar deze zal perfect gebakken zijn en de pudding zal nog ietwat "wiebelen" maar deze zal mooi gaan opstijven bij het afkoelen.
  • Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
    Smakelijk
Trefwoord bessen, crumble, dessert, gebak, pudding, vanillepudding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.