Als dit geen dessertje is om je liefde te tonen met Valentijn dan weet ik het ook niet hoor! Origineel is het zeker, lekker zonder twijfel en super romantisch! Ja, met deze pavlova met limoen en mascarpone scoor je gewoon. Met zelf koken en/of bakken voor je geliefde dan heb je toch echt wel een streepje voor! En dat hoeft echt geen sterrenmenu te zijn. Begin met een licht hapje zoals deze waldorf slakuipjes gevolgd door een gerechtje met de liefdesvis of ook wel Skrei genaamd (check hier voor wat receptjes) en eindigen doe je met deze romantische pavlova afgewerkt met een frisse topping op basis van mascarpone, limoen en vers fruit.
Je kan de pavlova extra romantisch maken door wat rode kleurstof toe te voegen en/of hem in een hartjesvorm te spuiten met behulp van een spuitzak. Hoeft natuurlijk niet perse maar het ziet er toch wel op en top romantisch uit 😉
Ingrediënten pavlova
- 4 eiwitten
- 100gr suiker
- 2tl maizena
- 2tl vanille essence
- vers fruit om af te werken : mango – passievrucht – granaatappelpitten
- Optioneel : rode/roze kleurstof (bijvoorbeeld van Dr. Oetker)
Ingrediënten limoenroom
- 250gr mascarpone
- 180ml room
- Sap van 1 limoen
- Zeste van 2 limoenen
- 2el maple syrup
Bereidingswijze
Voor de Pavlova
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Beleg een bakplaat met een stuk bakpapier.
Tip > zorg ervoor dat je mengkom heel proper is. Dit kan je doen door even met wat citroensap of azijn op een doekje door de kom te gaan.
Doe de eiwitten in de mengkom (van je keukenmachine bijvoorbeeld) en klop stijf op.
Eenmaal de eiwitten mooie stijve pieken heeft, voeg de suiker toe en blijf stevig kloppen tot de suiker mooi is opgenomen in het eiwit en het eiwit een mooie glossy schijn heeft.
Voeg op het laatste de maizena en de vanille essence (en de kleurstof als je een mooi roze pavlova wilt hebben) toe en meng nog kort.
Je kan nu kiezen door gewoon hoopjes te vormen op de bakplaat.
Als je een hartjes pavlova wenst, teken dan eerst een hartje op het bakpapier, schep het opgeklopte eiwit in een spuitzak en spuit toefjes in de vorm van een hartje.
Bak de pavlova mooi krokant in de oven voor ongeveer 1h30.
Zet de oven dan uit en laat de pavlova volledig afkoelen in de oven.
Voor de limoenroom.
Doe de mascarpone, room, maple syrup, limoensap en zeste van limoenen in een mengkom (van je keukenmachine bijvoorbeeld) en klop tot een mooi egaal mengsel.
Zet koel tot vlak voor het serveren.
Vlak voor het serveren.
Schep wat van de limoenroom over of naast de pavlova en werk af met vers fruit zoals mango, passievrucht en granaatappelpiiten.
Smakelijk!