Normandische appeltaart, een makkelijk recept voor appeltaart meer of minder kan echt geen kwaad 😃. Oh en wat is dit een lekker taartje en ook zo simpel en snel te maken. Voor de korst gebruiken we gewoon kant-en-klaar taartdeeg of bladerdeeg. Die vullen we dan met stukjes appel en daar komt een eenvoudige vulling bovenop. Typisch aan de vulling is het amandelmeel en de slagroom. Nogmaals zo simpel maar wat is deze lekker. Het is niet bij één stukje gebleven hoor.
Typisch van Normandië is de Calvados natuurijk. Heb je dit in huis dan kan je een scheutje toevoegen aan het deeg. Heb je dit niet in huis dan hoef je dit niet speciaal te kopen. Ook zonder is dit een heel lekker taartje.
Nog meer lekkere receptjes met appel? Check dan zeker deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Normandische appeltaart?
- Appelen (type Jonagold)
- Eieren
- Suiker
- Vanille extract
- Patisseriebloem
- Amandelmeel
- Kaneel
- Slagroom
- Bladerdeeg of taartdeeg (kant-en-klaar)
- Calvados : dit is optioneel. Je hoeft niet perse een hele fles in huis te halen om dan slechts een klein scheutje toe te voegen.
Hoe maak je deze Normandische appeltaart?
Begin met het schillen van de appelen en verwijder het klokhuis. Snij dan in kleine blokjes en zet even opzij.
Vervolgens gaan we de vulling maken. Hiervoor doen we de eitjes, suiker en vanille extract in een mengkom. Mix dit romig en luchtig voor zo’n 2min. Doe er dan de bloem, amandelmeel en kaneel bij en mix opnieuw goed. Als laatste giet je er de room (niet opgeklopt) bij en mix nog even kort.
TIP! Wil je er echt een Normandische toets aan geven, doe er dan een klein scheutje Calvados bij.
Bekleed dan je taartvorm met het taartdeeg of bladerdeeg. Duw goed aan langs alle kantjes en hoekjes. Verwijder het overtollige deeg. Doe de blokjes appel in de taartvorm en spreid mooi uit. Giet er vervolgens het deeg over en spreid ietwat uit. Bak dan de taart in oven voor zo’n 30min tot ie mooi goudbruin en gaar gebakken is.
Laat ietwat of volledig afkoelen.
Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.
Normandische appeltaart
Equipment
- 1 taartvorm (+/- 24cm)
Ingrediënten
- 4 appelen
- 3 eieren
- 50 gr suiker
- 1/2 tl vanille extract
- 30 gr patisseriebloem
- 50 gr amandelmeel
- 1 snuifje kaneel
- 150 ml slagroom
- 1 portie bladerdeeg of taartdeeg
Instructies
- Begin met het schillen van de appelen en verwijder het klokhuis.Snij in kleine blokjes. Zet even opzij
- Doe eitjes, suiker en vanille extract in een mengkom (van je keukenmachine of gebruik een handmixer). Mix dit romig en luchtig voor zo'n 2min. Doer er dan de bloem, amandelmeel en kaneel bij en meng goed. Als laatste giet je er de slagroom bij en meng nog even kort
- Verwarm de oven voor op 180 graden.Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg of taartdeeg. Duw goed aan langs alle kantjes en hoekjes. Verwijder het overtollige deeg. Verdeel de blokjes appel over de bodem. Giet er het deeg over en spreid ietwat uit. Bak de taart dan mooi gaar en goudbruin in de oven voor zo'n 30min.
- Eenmaal gebakken, haal uit de oven en laat afkoelen. De taart is zowel lauw als koud super lekkerSmakelijk