Meringue taart met hazelnoten, mango en citroen

Meringue taart met hazelnoten, mango en citroen

Vandaag een super feestelijke dag want mijn blog Elien’s Cuisine blaast gewoon 5 kaarsjes uit. Yes! 5 jaar Elien’s Cuisine en dat vraagt voor deze feestelijke meringue taar tmet hazelnoten, mango en citroen.
Eigenlijk niet mooi van mij he … op 2 januari, de dag waarop velen met hun gezonde voornemens beginnen en dan afkomen met dit caloriebommetje. Stout van me maar hey ik vind toch wel dat ik een goede reden heb 🙂 en het perfecte excuus om die gezonde voornemens nog een dagje uit te stellen.

Meringue taart met hazelnoten, mango en citroen

5 jaar Elien’s Cuisine, ja dat moet ik toch wel een paar keer lezen om echt te kunnen geloven. Waar zijn die 5 jaar gebleven, het lijkt alsof ik nog maar net voor de allereerste keer op de knop “publiceren” duwde om zo mijn eerste blogpost op jullie af te vuren. “Time flies when you’re having fun” is bij deze echt wel waar!
Vijf jaar van pure fun, plezier, nieuwe mensen leren kennen, uit m’n comfort zone treden, genieten, aan leuke projecten mogen meewerken en elke dag opnieuwe beseffen hoe graag ik kook, bak, fotografeer en blog. En die passie wordt elke dag door jullie enorm gesmaakt door al jullie positieve reacties en jullie massale blogbezoekjes. Dus vooral jullie, mijn volgers dankjewel om mij elke dag een boost te geven 🙂

Meringue taart met hazelnoten, mango en citroen
Meringue taart met hazelnoten, mango en citroen
Meringue taart met hazelnoten, mango en citroen
Meringue taart met hazelnoten, mango en citroen

Vijf jaar Elien’s Cuisine, wat een mijlpaal! En wat nu?
We gaan gewoon verder natuurlijk of wat had je gedacht. De hobby die ik 5 jaar geleden begon is nu echt een enorme passie geworden. Een passie die ik maar al te graag naar een fulltime job zou willen omtoveren. Helaas is dat momenteel nog geen optie maar als er iets food gerelateerd op mijn pad komt, dan zal de keuze vlug gemaakt zijn. Een job a la foodstyling, receptontwikkeling, foodphotography … eigenlijk de dingen die ik het liefst doe omzetten in een job … YES PLEASE!
Mijn stiekeme droom van een eigen trendy koffiebar met baksels en gerechtjes van mezelf, dwaalt de laatste tijd enorm vaak door mijn hoofd. Zo veel ideeën zitten er in mijn hoofd, enkel de moed en het lef ontbreekt momenteel nog. Dus wie weet wat de toekomst nog zal brengen, ik zal jullie zeker op de hoogte houden als er echte plannen zijn 😉

Rest er mij enkel nog … een super dikke dankuwel aan iedereen.
Dankuwel liefste volgers voor jullie super enthousiaste reacties, jullie blogbezoekjes en foto’s van jullie creaties! Blijven doen 🙂
Dankuwel collega bloggers voor jullie dagelijkse inspiratie!
Dankuwel PR-bureaus voor de telkens super leuke samenwerkingen!
Dankuwel allerliefste wederhelft voor het bouwen van deze blog (daar steekt heel wat tijd en moeite in) en om elke dag enthousiast van “mijn probeersel” te proeven en te beoordelen 🙂
Hup naar nog eens 5 (of meer) super leuke jaren!

x
Elien

Meringue taart met hazelnoten, mango en citroen

Meringue taart met hazelnoten, mango en citroen

Ingrediënten hazelnoot meringue

  • 9 eiwitten
  • 330gr suiker
  • 525gr geroosterde hazelnoten* (+ extra om af te werken)
  • 2 vanille stokjes

*Hazelnoten (gepeld of ongepeld) roosteren > Spreid de hazelnoten uit op een bakplaat met bakpapier en rooster ze mooi goudbruin in de oven op 180 graden. Haal uit de oven en laat afkoelen. Indien je ongepelde hazelnoten gebruikt, leg de geroosterde hazelnoten op een handdoek, vouw dicht en wrijf goed zo komt het velletje makkelijk los.

Ingrediënten

  • 500ml room
  • 2el poedersuiker
  • 150gr lemon curd (uit de supermark of homemade)
  • 2 mango’s

Bereidingswijze

Begin met het maken van de hazelnoot meringue.
Beleg 2 bakplaten met bakpapier en teken op elk bakpapier 2 cirkels (van ongeveer 20cm diameter). In totaal heb je dus 4 cirkels.

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Doe de geroosterde hazelnoten in een blender en maal fijn tot poeder.

Doe de eiwitten in een propere mengkom en mix tot er zachte pieken beginnen te vormen. Voeg dan geleidelijk aan de suiker toe en mix tot een stevige glanzende meringue met stevige pieken.
Voeg de gemalen hazelnoten en de zaadjes van de 2 vanillestokken. Meng nu met een spatel voorzichtig tot een mooi egaal mengsel. Meng niet te bruut of lang anders zal de luchtigheid verdwijnen.
Verdeel de meringue over de 4 cirkels op de bakplaat en smeer uit tot je 4 mooie meringue cirkels krijgt.
Bak de meringue in de oven voor zo’n 60min in de oven tot hij mooi stevig en krokant is. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.

Voor de vulling.
Klop de room met de poedersuiker stijf op.
Roer de lemon curd los en spatel deze voorzichtig onder de opgeklopte room.
Dit hoeft geen perfect egaal mengsel te zijn.

Schil de mango’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.