Een nieuw jaar, het eerste weekend van het nieuwe jaar … en weekend staat traditiegetrouw ten huize Elien’s cuisine voor baking time! En met dit nieuwe jaar zet ik die traditie gewoon voort. Want bakken is fun, bakken is genieten, bakken is smullen. Ik weet met de start van een nieuw jaar ook de gezonde voornemens weer kunnen starten. Daarom heb ik voor jullie een lichter dessertje in petto … een exotische crumble een crumble met ananas en mango.
Oke, deze crumble bevat ook suiker maar in iets mindere maten dan een “triple chocolate cake” of een chocolademousse … Ik gebruik ook geen gewone suiker, wel kokosbloesemsuiker. Oke, dit valt ook onder suiker maar is iets minder ongezond dan gewone witte suiker. Natuurlijk, kan je ook gewone suiker in dit receptje gebruiken als je denkt van “in het weekend tellen de calorieën niet”.
Ingrediënten
- 550gr verse ananas
- 2 mango’s
- 1tl zeste van limoen
- 2el limoensap
- Snuifje kaneel
- Snuifje gemberpoeder
- 50gr + 65gr kokosbloesemsuiker (of rietsuiker of gewone suiker)
- 100gr amandelmeel
- 100gr havermout
- 40gr geraspte kokos
- 70gr amandelen (grof gehakt)
- 6el kokosolie (gesmolten)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Schil de ananas en mango en snij in kleine gelijke blokjes.
Doe het fruit in een ruime ovenschaal en voeg de zeste van limoen, limoensap, kaneel, gemberpoeder en 50gr kokosbloesemsuiker. Meng goed.
Meng in een aparte kom het amandelmeel, havermout, geraspte kokos, grof gehakte amandelen, 65gr kokosbloesemsuiker en gesmolten kokosolie. Meng goed en verdeel de crumble over het fruit in de ovenschaal.
Bak de crumble zo’n 30min in de oven.
Haal uit de oven en serveer direct met wat ijs of griekse yoghurt.
Smakelijk!