Koffie-Chocolade mousse

Lekker makkelijk recept voor Koffie-Chocolade mousse, simpel snel feestelijk dessert in een glaasje voor op je kerstmenu. Klaar in amper 30min en eenvoudig op voorhand te maken. Perfect dus voor je kerstdiner en tijdens de feestdagen. We combineren hier chocomousse met koffie meer bepaald koffielikeur. Zonder eieren.
Naar recept gaan

Koffie-Chocolade mousse, een snel makkelijk dessert in een glaasje dat de perfecte afsluiter is van je kerstdiner. Een chocolademousse hoort er ook bij tijdens de feestdagen. Ten eerste omdat het super simpel om te maken is en ook nog eens super snel klaar is in amper 30min. Nog een voordeel is dat je deze makkelijk de dag voordien al kan maken. Perfect dus om op je kerstmenu te zetten. Deze chocomousse is trouwens zonder eitjes, wel op basis van mascarpone. En er is nog een twist want ik voeg nog een koffiesmaakje toe. Chocolade & koffie is nu eenmaal een waanzinnig lekkere combinatie.

TIP! Ik voeg koffielikeur toe in zowel de chocolademousse als de koffieroom. Je kan deze perfect weglaten. Voor de chocomousse gebruik je dan iets meer oploskoffie. In de koffieroom, laat je de likeur gewoon weg.

Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele dessertjes voor de feestdagen? Check dan zeker ook even deze receptjes. Of nog meer ideetjes nodig voor je kerstmenu? Ga dan zeker deze simpele receptjes eens bekijken.

Lekker makkelijk recept voor Koffie-Chocolade mousse, simpel snel feestelijk dessert in een glaasje voor op je kerstmenu. Klaar in amper 30min en eenvoudig op voorhand te maken. Perfect dus voor je kerstdiner en tijdens de feestdagen. We combineren hier chocomousse met koffie meer bepaald koffielikeur. Zonder eieren.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Koffie-Chocolade mousse?

  • Slagroom
  • Oploskoffie
  • Pure & melk chocolade
  • Mascarpone
  • Koffielikeur
  • Vanille extract
  • Poedersuiker

Hoe maak je deze Koffie-Chocolade mousse?

We gaan beginnen met de koffie-chocolademousse. Hiervoor doe je slagroom met oploskoffie in een kookpotje en breng tot net onder het kookpunt. Ondertussen breek je de chocolade in kleine stukjes en doe in een kom. Wanneer de room bijna kookt, giet je dit over de chocolade. Laat even staan zodat de chocolade kan smelten. Roer dan goed tot een gladde saus.

Vervolgens doe je de mascarpone in een mengkom samen met de koffielikeur en vanille extract. Mix tot een gladde crème. Dan giet je er het chocolade-room mengsel erbij en mix tot een luchtige mousse. Verdeel dan de mousse over de glaasjes en zet even in de koelkast.

Als laatste maken we de koffieroom. Hiervoor doe je slagroom, koffielikeur en vanille extract in een mengkom. Klop dit op een luchtige mousse en verdeel dan bovenop de chocolademousse. Zet nog een uurtje of langer (nachtje) om verder te laten opstijven.

Lekker makkelijk recept voor Koffie-Chocolade mousse, simpel snel feestelijk dessert in een glaasje voor op je kerstmenu. Klaar in amper 30min en eenvoudig op voorhand te maken. Perfect dus voor je kerstdiner en tijdens de feestdagen. We combineren hier chocomousse met koffie meer bepaald koffielikeur. Zonder eieren.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.

En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.

Lekker makkelijk recept voor Koffie-Chocolade mousse, simpel snel feestelijk dessert in een glaasje voor op je kerstmenu. Klaar in amper 30min en eenvoudig op voorhand te maken. Perfect dus voor je kerstdiner en tijdens de feestdagen. We combineren hier chocomousse met koffie meer bepaald koffielikeur. Zonder eieren.

Koffie-Chocolade mousse

Lekker makkelijk recept voor Koffie-Chocolade mousse, simpel en snel feestelijk dessert in een glaasje voor op je kerstmenu. Klaar in amper 30min en eenvoudig op voorhand te maken. Perfect dus voor je kerstdiner en tijdens de feestdagen. We combineren hier chocomousse met koffie meer bepaald koffielikeur. Zonder eieren.
Totale tijd 30 minuten
Gang dessert
Porties 4 glaasjes

Equipment

  • 4 dessert glaasjes

Ingrediënten
  

Chocolade-koffie mousse

  • 150 ml slagroom
  • 1 tl oploskoffie
  • 100 gr pure chocolade
  • 50 gr melkchocolade
  • 250 gr mascarpone
  • 2 el koffielikeur (kies een romige koffielikeur)
  • 1 tl vanille extract

Koffieroom

  • 200 ml slagroom
  • 2 el koffielikeur
  • 2 el poedersuiker

Instructies
 

  • We beginnen met de chocolade-koffie mousse.
    Doe hiervoor de slagroom en oploskoffie in een kookpotje en breng tot net onder het kookpunt. Roer na een tijdje even zodat de koffie kan oplossen.
    Breek ondertussen de chocolade in kleine stukjes en doe in een kom.
    Wanneer de slagroom bijna kookt, giet dit dan over de chocolade. Laat een minuutje staan zodat de chocolade rustig kan smelten. Roer dan goed los tot een gladde saus.
  • Vervolgens doe je de mascarpone in een mengkom samen met de koffielikeur en vanille. Mix dit los tot een gladde crème.
    Giet er dan het room-chocolade mengsel bij en klop op tot een mousse.
    Verdeel de mousse dan over de glaasjes en zet alvast even in de koelkast.
  • Voor de koffieroom, doen we de slagroom, koffielikeur en poedersuiker in een mengkom. Klop dit op tot een luchtige mousse. Verdeel dit dan over de chocolademousse.
    Laat verder opstijven in de koelkast
    TIP! Je kan dit dessertje makkelijk de dag voordien al maken. Je kan de glaasjes dan het best wel goed afdekken met plasticfolie.
    Smakelijk
Trefwoord chocolade, chocolademousse, dessert, dessert in een glaasje, feestdagen, feestmenu, kerstdessert, kerstdiner, kerstmenu, kerstmis, koffie, koffielikeur, mascarpone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.