Frambozen mousse

Lekker makkelijk recept voor Frambozen mousse, een simpel dessert in een glaasje klaar in nog geen 30min. Een dessertje dat wat weg heeft van cheesecake maar ook van chocolademousse. Roomkaas, witte chocolade, frambozen coulis en room meer heb je niet nodig. Een lekker toetje om te serveren met Pasen als paasdessert
Naar recept gaan

Frambozen mousse, een makkelijk en snel dessert in een glaasje ideaal om te serveren als Paasdessert. Alleja, dit dessertje smaakt op ieder moment van het jaar hoor. Voor dit toetje heb je slechts 4 ingrediënten nodig en is klaar in amper 30min. Aangezien de mousse even dient op te stijven, kan je deze mousse ook makkelijk de dag voordien al maken. Met Pasen dat op komst is, is het ook leuk om deze frambozen mousse te serveren in paaseieren. Origineel om op tafel te toveren met de Paasbrunch.

Nog meer inspiratie nodig voor Pasen? Check dan zeker deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Frambozen mousse, een simpel dessert in een glaasje klaar in nog geen 30min. Een dessertje dat wat weg heeft van cheesecake maar ook van chocolademousse. Roomkaas, witte chocolade, frambozen coulis en room meer heb je niet nodig. Een lekker toetje om te serveren met Pasen als paasdessert
Lekker makkelijk recept voor Frambozen mousse, een simpel dessert in een glaasje klaar in nog geen 30min. Een dessertje dat wat weg heeft van cheesecake maar ook van chocolademousse. Roomkaas, witte chocolade, frambozen coulis en room meer heb je niet nodig. Een lekker toetje om te serveren met Pasen als paasdessert
Lekker makkelijk recept voor Frambozen mousse, een simpel dessert in een glaasje klaar in nog geen 30min. Een dessertje dat wat weg heeft van cheesecake maar ook van chocolademousse. Roomkaas, witte chocolade, frambozen coulis en room meer heb je niet nodig. Een lekker toetje om te serveren met Pasen als paasdessertLekker makkelijk recept voor Frambozen mousse, een simpel dessert in een glaasje klaar in nog geen 30min. Een dessertje dat wat weg heeft van cheesecake maar ook van chocolademousse. Roomkaas, witte chocolade, frambozen coulis en room meer heb je niet nodig. Een lekker toetje om te serveren met Pasen als paasdessert

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Frambozen mousse?

  • Frambozen coulis : je kan deze zelf maken of gewoon kant-en-klaar kopen
  • Witte chocolade
  • Roomkaas : dit geeft de mousse een cheesecake smaakje. Je kan hier ook mascarpone gebruiken
  • Room
  • Paaseieren : optioneel om de mousse in te serveren

Hoe maken we deze Frambozen mousse?

Wil je de frambozen coulis zelf maken, dan dien je dit eerst te doen aangezien dit volledig afgekoeld dient te zijn om de mousse te maken.

Vervolgens gaan we de witte chocolade au bain-marie smelten. Mix ondertussen de roomkaas alvast even los in een mengkom. Giet er dan de gesmolten witte chocolade bij en mix los tot een gladde massa. Doe er dan de room bij en klop op tot een stevige mousse. Als laatste doe je er 100ml coulis bij en meng met een spatel.

Verdeel de mousse over glaasjes. Of wil je ze serveren in paaseieren, breek ze aan de bovenkant voorzichtig open. Giet wat van de mousse in de eitjes. Het gemakkelijkste gaat dit met een spuitzak.

De resterende coulis kan je bovenop de mousse gieten. Wil je dit ook doen bij de paaseieren, vul de eitjes dan niet te vol anders zal de coulis eruit lopen.

Laat de mousse minstens 2 a 3h (mag ook langer) opstijven in de koelkast.

Lekker makkelijk recept voor Frambozen mousse, een simpel dessert in een glaasje klaar in nog geen 30min. Een dessertje dat wat weg heeft van cheesecake maar ook van chocolademousse. Roomkaas, witte chocolade, frambozen coulis en room meer heb je niet nodig. Een lekker toetje om te serveren met Pasen als paasdessert
Lekker makkelijk recept voor Frambozen mousse, een simpel dessert in een glaasje klaar in nog geen 30min. Een dessertje dat wat weg heeft van cheesecake maar ook van chocolademousse. Roomkaas, witte chocolade, frambozen coulis en room meer heb je niet nodig. Een lekker toetje om te serveren met Pasen als paasdessert

Frambozen mousse

Lekker makkelijk recept voor Frambozen mousse, een simpel dessert klaar in nog geen 30min. Een dessertje dat wat weg heeft van cheesecake maar ook van chocolademousse. Roomkaas, witte chocolade, frambozen coulis en room meer heb je niet nodig. Een lekker toetje om te serveren met Pasen als paasdessert
Totale tijd 30 minuten
Gang dessert
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 200 gr frambozen coulis (*)
  • 100 gr witte chocolade
  • 200 gr roomkaas
  • 175 ml room
  • grote paaseieren (optioneel)

Instructies
 

  • Ga je zelf de frambozen coulis maken, maak deze dan eerst want deze dient volledig afgekoeld te zijn.
  • Smelt de witte chocolade au bain-marie.
    Mix ondertussen de roomkaas even los met een mixer in een mengkom.
    Giet er dan de gesmolten chocolade bij en mix goed los.
    Vervolgens giet je er de room bij en klop op tot stevige mousse.
    Giet er zo'n 100ml van coulis bij en meng met een spatel.
  • Verdeel de mousse over glaasjes.
    Of breek de paaseitjes aan de bovenkant voorzichtig ietwat open. Schep voorzichtig de mousse in de eitjes of gebruik hiervoor een spuitzak.
    Als je glaasjes gebruikt, giet er dan nog de resterende coulis over. Je kan dit ook met de paaseitjes doen maar dan mag je ze niet helemaal tot boven vullen anders zal de coulis er makkelijk uitlopen.
    Laat de mousse zo'n 2 a 3h (mag ook langer – een nachtje) in de koelkast. De mousse zal zo steviger worden.
    Smakelijk

Notities

(*) Je kan frambozen coulis gewoon kopen in de winkel of maak hem zelf. Als ik deze zelf maak dan gebruik het altijd het recept van Lekker van bij Ons 
 
Trefwoord dessert, frambozen, paasdessert, pasen, roomkaas, snel klaar, witte chocolade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.