Frambozen mousse, een makkelijk en snel dessert in een glaasje ideaal om te serveren als Paasdessert. Alleja, dit dessertje smaakt op ieder moment van het jaar hoor. Voor dit toetje heb je slechts 4 ingrediënten nodig en is klaar in amper 30min. Aangezien de mousse even dient op te stijven, kan je deze mousse ook makkelijk de dag voordien al maken. Met Pasen dat op komst is, is het ook leuk om deze frambozen mousse te serveren in paaseieren. Origineel om op tafel te toveren met de Paasbrunch.
Nog meer inspiratie nodig voor Pasen? Check dan zeker deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Frambozen mousse?
- Frambozen coulis : je kan deze zelf maken of gewoon kant-en-klaar kopen
- Witte chocolade
- Roomkaas : dit geeft de mousse een cheesecake smaakje. Je kan hier ook mascarpone gebruiken
- Room
- Paaseieren : optioneel om de mousse in te serveren
Hoe maken we deze Frambozen mousse?
Wil je de frambozen coulis zelf maken, dan dien je dit eerst te doen aangezien dit volledig afgekoeld dient te zijn om de mousse te maken.
Vervolgens gaan we de witte chocolade au bain-marie smelten. Mix ondertussen de roomkaas alvast even los in een mengkom. Giet er dan de gesmolten witte chocolade bij en mix los tot een gladde massa. Doe er dan de room bij en klop op tot een stevige mousse. Als laatste doe je er 100ml coulis bij en meng met een spatel.
Verdeel de mousse over glaasjes. Of wil je ze serveren in paaseieren, breek ze aan de bovenkant voorzichtig open. Giet wat van de mousse in de eitjes. Het gemakkelijkste gaat dit met een spuitzak.
De resterende coulis kan je bovenop de mousse gieten. Wil je dit ook doen bij de paaseieren, vul de eitjes dan niet te vol anders zal de coulis eruit lopen.
Laat de mousse minstens 2 a 3h (mag ook langer) opstijven in de koelkast.
Frambozen mousse
Ingrediënten
- 200 gr frambozen coulis (*)
- 100 gr witte chocolade
- 200 gr roomkaas
- 175 ml room
- grote paaseieren (optioneel)
Instructies
- Ga je zelf de frambozen coulis maken, maak deze dan eerst want deze dient volledig afgekoeld te zijn.
- Smelt de witte chocolade au bain-marie. Mix ondertussen de roomkaas even los met een mixer in een mengkom. Giet er dan de gesmolten chocolade bij en mix goed los. Vervolgens giet je er de room bij en klop op tot stevige mousse. Giet er zo'n 100ml van coulis bij en meng met een spatel.
- Verdeel de mousse over glaasjes.Of breek de paaseitjes aan de bovenkant voorzichtig ietwat open. Schep voorzichtig de mousse in de eitjes of gebruik hiervoor een spuitzak. Als je glaasjes gebruikt, giet er dan nog de resterende coulis over. Je kan dit ook met de paaseitjes doen maar dan mag je ze niet helemaal tot boven vullen anders zal de coulis er makkelijk uitlopen. Laat de mousse zo'n 2 a 3h (mag ook langer – een nachtje) in de koelkast. De mousse zal zo steviger worden. Smakelijk