Ga terug
Lekker makkelijk recept voor Frambozen mousse, een simpel dessert in een glaasje klaar in nog geen 30min. Een dessertje dat wat weg heeft van cheesecake maar ook van chocolademousse. Roomkaas, witte chocolade, frambozen coulis en room meer heb je niet nodig. Een lekker toetje om te serveren met Pasen als paasdessert

Frambozen mousse

Lekker makkelijk recept voor Frambozen mousse, een simpel dessert klaar in nog geen 30min. Een dessertje dat wat weg heeft van cheesecake maar ook van chocolademousse. Roomkaas, witte chocolade, frambozen coulis en room meer heb je niet nodig. Een lekker toetje om te serveren met Pasen als paasdessert
Totale tijd 30 minuten
Gang dessert
Porties 6

Ingrediënten
  

  • 200 gr frambozen coulis (*)
  • 100 gr witte chocolade
  • 200 gr roomkaas
  • 175 ml room
  • grote paaseieren (optioneel)

Instructies
 

  • Ga je zelf de frambozen coulis maken, maak deze dan eerst want deze dient volledig afgekoeld te zijn.
  • Smelt de witte chocolade au bain-marie.
    Mix ondertussen de roomkaas even los met een mixer in een mengkom.
    Giet er dan de gesmolten chocolade bij en mix goed los.
    Vervolgens giet je er de room bij en klop op tot stevige mousse.
    Giet er zo'n 100ml van coulis bij en meng met een spatel.
  • Verdeel de mousse over glaasjes.
    Of breek de paaseitjes aan de bovenkant voorzichtig ietwat open. Schep voorzichtig de mousse in de eitjes of gebruik hiervoor een spuitzak.
    Als je glaasjes gebruikt, giet er dan nog de resterende coulis over. Je kan dit ook met de paaseitjes doen maar dan mag je ze niet helemaal tot boven vullen anders zal de coulis er makkelijk uitlopen.
    Laat de mousse zo'n 2 a 3h (mag ook langer - een nachtje) in de koelkast. De mousse zal zo steviger worden.
    Smakelijk

Notities

(*) Je kan frambozen coulis gewoon kopen in de winkel of maak hem zelf. Als ik deze zelf maak dan gebruik het altijd het recept van Lekker van bij Ons 
 
Trefwoord dessert, frambozen, paasdessert, pasen, roomkaas, snel klaar, witte chocolade