Rösti met zalm, een heel makkelijk receptje bomvol smaak en ook nog eens super veelzijdig. Je kan de ingrediënten eigenlijk op 1 hand tellen en toch wat een heerlijke resultaat. Het hoofdingrediënt zijn aardappelen die we gaan fijnsnijden en die we op smaak gaan brengen met boter, peper en zout. Alles op een bakplaat gooien om dan vervolgens in de oven te bakken. Ik vind dat veel makkelijker. De randjes worden zo super krokant en smaak is net chips. Eenmaal gebakken komt er nog wat roomkaas, gerookte zalm, lente-ui en peterselie over. Meer is het niet. Super simpel, weinig werk en zo lekker.
Met Pasen dat op komst is, is dit een ideaal receptje voor tijdens de Paasbrunch. Maar je kan deze ook perfect serveren als doordeweekse maaltijd.
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere receptjes met aardappelen? Check dan zeker deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Rösti met zalm?
- Aardappelen : voor een rösti te maken, dien je bloemige aardappelen te gebruiken
- Gerookte zalm
- Lente-ui
- Roomkaas – type Philadelphia
- Boter
- Peper en zout
Hoe maak je deze Rösti met zalm?
Begin met de aardappelen te schillen. Vervolgens dien je ze in julienne te snijden, ik gebruik hiervoor mijn keukenrobot. Dit kan eventueel ook met een mandoline. Leg de fijngesneden aardappelen op wat laagje keukenpapier om er het vocht uit te duwen. Kruid dan met wat peper en zout.
TIP! Nu moet je snel gaan werken aangezien de aardappelen nu snel gaan verkleuren
Schep de fijngesneden aardappelen op een beklede bakplaat. Ik heb dit in een ronde geschikt. Je mag wat stapelen, tijdens het bakken zal de rösti toch nog wat zakken. Leg nu enkele dunne plakjes/sneetjes op de rösti. Zet in de oven en bak mooi goudbruin voor zo’n 30min.
Eenmaal gebakken, haal uit de oven en leg meteen op een serveerbord. Smeer in met wat roomkaas. Werk af met plakjes gerookte zalm, lente-ui of rode ui en wat fijngehakte peterselie
Rösti met zalm
Ingrediënten
- 800 gr bloemige aardappelen
- 200 gr gerookte zalm
- 2 lente-uitjes (of 1 kleine rode ui)
- 4 el roomkaas (type Philalphia)
- 1,5 el peterselie (fijngehakt)
- Boter
- Peper en zout
Instructies
- Schil de aardappelen. Je moet nu de aardappelen in fijne julienne snijden, ik doe dit met mijn keukenrobot. Eventueel kan je dit ook met mandoline doen. Leg een paar grote vellen keukenpapier op elkaar op je werkoppervlak. Schep hierop de fijngesneden aardappelen. Duw aan met wat keukenpapier om het vocht er wat uit te duwen. Strooi er wat zout en peper overTIP! Nu moet je snel werken anders gaat de fijngesneden aardappelen snel verkleuren.
- Verwarm de oven oven voor op 185 graden. Bekleed een bakplaat.
- Schep de fijngesneden aardappel in een soort van ronde op je beklede bakplaat. Dit hoeft niet maar 1 laagje dik zijn, je mag het aardappelmengsel wel wat (stapelen), tijdens het bakken zal het ietwat krimpen. Leg enkele dunne plakjes/sneetjes boter op de rosti.Zet in de oven voor zo'n 25 a 30min tot de aardappelen mooi gaar gebakken zijn en mooi goudbruin beginnen kleuren.
- Terwijl de rösti in de oven staat, kan je de lente-ui fijnsnijden.
- Wanneer de rösti gebakken is, haal uit de oven.Leg voorzichtig op een serveerbord. Wrijf er wat roomkaas op. Werk met plakjes zalm en wat lente-ui/rode ui en wat fijngesneden peterselie.Smakelijk