Petit Beurre taart met mascarpone en bessen, een heerlijk alternatief op de klassieke koekjestaart. Deze super makkelijke versie is zonder koffie maar met een frisse mascarpone crème, wat confituur en als afwerking bessen. Veel lichter en naar mijn mening lekkerder dan de klassieke Petit Beurre taart van bij de grootmoeder. Een taartje die je in amper 30min kan maken, je kan deze ook al enkele uren van tevoren maken. Met Pasen op komst is dit een ideaal Paasdessert of voor tijdens de Paasbrunch.
Nog meer inspiratie nodig voor Pasen? Check dan zeker deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Petit Beurre taart met mascarpone en bessen?
- Petit Beurre koekjes
- Confituur : smaak naar keuze (ik gebruikte aardbeien confituur)
- Mascarpone : je zou hier ook roomkaas kunnen gebruiken dan krijg je een cheesecake smaakje
- Poedersuiker
- Vanille extract
- Room
- Bessen : dit mogen verse zijn maar ook diepvries is hier lekker bij
- Paaseitjes : optioneel om te decoreren
Hoe maak je deze Petit Beurre taart met mascarpone en bessen?
We gaan beginnen met het maken van de mascarpone crème. Doe mascarpone, poedersuiker en vanille extract in een mengkom. Mix dit los tot een gladde crème. Giet er de room bij en klop op tot een stevige crème. Deze mag niet te vloeibaar meer zijn anders kan je deze niet mooi op de koekjes smeren. Alles zal dan gaan uitlopen.
Neem nu een serveerbord of een serveerplank. Smeer op de bodem een klein beetje van de crème. Hierop ga je de koekjes leggen en ga je vermijden dat ze gaan schuiven. Leg nu 2 rijtjes van 4 koekjes tegen mekaar. Wrijf in met een laagje van de mascarpone crème gevolgd door een dun laagje confituur (niet te veel anders gaat dit te overheersende worden). Leg hierop opnieuw een laagje koekjes. Ik heb in totaal 4 koekjes op elkaar gestapeld. Op het laatste smeer je de zijkanten en de bovenkant in met de crème. Je mag nog een beetje zien van de koekjes. Zet dit minstens 1h of mag ook een paar uurtjes zijn in de koelkast of op een koele plaats.
Vlak voor het serveren, werk je de taart af met besjes en eventueel ook wat paaseitjes.
Petit Beurre taart met mascarpone en bessen
Ingrediënten
- +/- 32 Petit Beurre koekjes
- Confituur (smaak naar keuze)
- Verse of diepvries bessen (decoratie)
- Paaseitjes (decoratie)
Mascarpone crème
- 200 gr mascarpone
- 1,5 el poedersuiker
- 1 tl vanille extract
- 200 ml room
Instructies
- We gaan beginnen met de mascarpone crème.Doe de mascarpone, poedersuiker en vanille extract in een mengkom. Mix dit los tot een gladde crème. Giet er de room bij en klop op tot een stevige crème. Deze mag niet te vloeibaar want dan gaat dit uit je taart lopen.
- Nu gaan we de taart opbouwen.Neem een serveerbord of plank, het beste is om een rechthoekige te gebruiken.Smeer een beetje van de crème op je bord waarop je de koekjes gaat leggen. Zo ga je voorkomen dat je koekjes gaan schuiven op je bord. Leg 2 rijtjes van 4 koekjes tegen elkaar. Smeer in met een laagje mascarpone crème en een dun laagje confituur. Leg daarop weer een laagje koekjes. Ik heb in totaal 4 koekjes op elkaar gestapeld. Op het laatste smeer je taart rondom en bovenop helemaal in met de crème.
- Zet voor minstens 1h of mag ook een paar uurtjes zijn in de koelkast. Wanneer je gaat serveren, werk af met verse of diepvries besjes en eventueel ook wat paaseitjesSmakelijk