Quiche met zalm

Lekker makkelijk recept voor Quiche met zalm, ideaal als doordeweekse maaltijd of voor tijdens de paasbrunch. Deze quiche is lichter omdat we yoghurt gebruiken en geen room. We verwerken lekker veel prei in deze groentetaart. Simpel, snel klaar en smaakvol
Naar recept gaan

Quiche met zalm, een makkelijke hartige taart om doordeweeks op je weekmenu te plaatsen. Of met Pasen dat op komst is, is dit ook wel een leuk receptje om tijdens de Paasbrunch op tafel te zetten. Vaak zijn quiches te zwaar naar mijn mening door gebruik van room. In deze quiche geen room, wel yoghurt. Iets wat ik vorig jaar heb ontdekt, waardoor ie veel lichter en frisser is. Veel werk of ingrediënten vraagt deze quiche niet. Ik ga voor de klassieke combinatie van prei en verse zalm. Simpel maar wel heel lekker!

Nog meer inspiratie nodig voor Pasen? Check dan zeker deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Quiche met zalm, ideaal als doordeweekse maaltijd of voor tijdens de paasbrunch. Deze quiche is lichter omdat we yoghurt gebruiken en geen room. We verwerken lekker veel prei in deze groentetaart. Simpel, snel klaar en smaakvol

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Quiche met zalm ?

  • Prei
  • Tijm (optioneel)
  • Bladerdeeg
  • Eieren
  • Yoghurt : ik gebruikte hier natuuryoghurt
  • Dille (fijngehakt)
  • Zeste van citroen
  • Zalmfilet : ik gebruikte hier verse zalmfilet

Hoe maak je deze Quiche met zalm ?

Begin met het aanstoven van de prei in een pan met wat olijfolie of boter. Optioneel kan je ook nog wat tijm toevoegen. Haal van het vuur na zo’n 5 a 6min, laat niet bruin worden.

Ondertussen bekleed je een taartvorm of quichevorm met bladerdeeg. Het overtollige deeg verwijder je. Prik enkele gaatjes in de bodem en bak het deeg alvast voor zo’n 15min blind (met bakpapier en bakbonen of linzen/rijst).

Terwijl dit in de oven staat, kan je de eitjes loskloppen met yoghurt, dille (optioneel), zeste van citroen, peper en zout. Snij ook alvast de zalmfilet in kleinere stukjes.

Na zo’n 15min bakken, haal je de taart uit de oven. Verwijder de bakbonen/rijst/linzen en bakpapier. Het deeg hoeft nog niet helemaal gebakken te zijn. Verdeel de prei over de bodem en giet er vervolgens het ei mengsel over. Als laatste verdeel je er de blokjes zalm over en duw ietwat in het ei mengsel. Bak de quiche voor zo’n 30 a 35min tot deze mooi goudbruin en gaar gebakken is.

Haal uit de oven en serveer direct met eventueel nog een frisse salade.

Lekker makkelijk recept voor Quiche met zalm, ideaal als doordeweekse maaltijd of voor tijdens de paasbrunch. Deze quiche is lichter omdat we yoghurt gebruiken en geen room. We verwerken lekker veel prei in deze groentetaart. Simpel, snel klaar en smaakvol

Quiche met zalm

Lekker makkelijk recept voor Quiche met zalm, ideaal als doordeweekse maaltijd of voor tijdens de paasbrunch. Deze quiche is lichter omdat we yoghurt gebruiken en geen room. We verwerken lekker veel prei in deze groentetaart. Simpel, snel klaar en smaakvol
Gang brunch, Hoofdgerecht
Porties 4

Equipment

  • 1 Taartvorm of quichevorm

Ingrediënten
  

  • 2 preien
  • 1 snuifje tijm (optioneel)
  • 1 vel bladerdeeg
  • 4 eieren
  • 250 gr natuuryoghurt
  • 1 tl dille (fijngehakt) (optioneel)
  • 1/2 tl zeste van citroen (fijn geraspt)
  • 250 gr verse zalmfilet
  • Boter of olijfolie
  • Peper en zout

Instructies
 

  • We gaan beginnen met de preien te wassen. Hak ze vervolgens in fijne plakjes.
    Verhit een ruime pan met een royale scheut olijfolie of klontje boter. Stoof hierin de prei aan met optioneel wat tijm voor zo'n 5 a 6min. Roer regelmatig en laat niet bruin worden. Haal van het vuur en zet even opzij
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 185 graden.
    Bekleed je taartvorm of quichevorm met bladerdeeg. Verwijder het overtollige deeg. Prik enkele gaatjes in het deeg met behulp van een vork.
    Bak de bodem voor zo'n 15min blind in de oven (met bakpapier en bakbonen of linzen/rijst).
  • Ondertussen kan je de eieren loskloppen met de yoghurt, optioneel fijngehakte dille, fijngeraspte zeste van citroen, peper en zout.
    Snij de zalmfilet in kleinere stukjes.
  • Haal na zo'n 15min bakken de taart uit de oven. Verwijder voorzichtig de bakbonen of rijst/linzen en het bakpapier.
    Verdeel dan de gestoofde prei over de bodem van de quiche gevolgd door het ei mengsel. Als laatste verdeel je er de zalmblokjes over en duw deze ietwat in het ei mengsel maar ze mogen nog wat zichtbaar zijn.
    Bak de quiche voor zo'n 30 a 35min in de oven (185 graden) tot het ei mengsel mooi stevig gebakken is.
  • Serveer de quiche eventueel met een frisse salade
    Smakelijk
Trefwoord bladerdeeg, brunch, doordeweeks recept, eieren, paasbrunch, pasen, prei, quiche, zalm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.