Bonbons met carpaccio en zalm, een lekker makkelijk hapje of amuse voor bij de volgende borrel, apéro of feestje. Of met Pasen dat op komst is, is dit ook heel leuk om op tafel te toveren met de Paasbrunch. We gaan dus 2 versies maken namelijk een bonbon met carpaccio en eentje met gerookte zalm. Beide hebben een lekkere romige vulling binnenin op basis van mascarpone. Heel feestelijk en toch enorm makkelijk en snel om te maken. Veel tijd of werk hoef je er niet in te steken. Bovendien kan je ze enkele uren van tevoren maken.
Nog meer lekker makkelijke hapjes inspiratie nodig? Check dan zeker deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Bonbons met carpaccio en zalm?
- Carpaccio : dun gesneden – vraag dit aan je slager
- Gerookte zalm : dunne plakjes
- Mascarpone
- Parmezaanse kaas
- Zeste van citroen
- Rucola
- Dille
- Peterselie
- Bieslook
- Pijnboompitten
- Brood (optioneel) – om te toasten om daarop je bonbons te serveren
Hoe maak je deze Bonbons met carpaccio en zalm ?
We gaan beginnen met de vullingen. Voor de carpaccio bonbon gaan we mascarpone mengen met wat fijn geraspte Parmezaanse kaas, zeste van citroen, peper en zout. Ook voor de zalm bonbon gaan we mascarpone mengen met dille, peterselie, bieslook, zeste van citroen, peper en zout.
Voor de samenstelling, gebruikte ik een heel klein kommetje waarin ik een groot vel plasticfolie heb gelegd. Maar je kan de bonbon ook op een plat oppervlak samenstellen ook met behulp van de plasticfolie. Leg op de folie 2 plakjes carpaccio en laat ze wat overlappen. Lepel hierop een beetje van het mascarpone mengsel, een beetje rucola en wat pijnboompitten. Gebruik niet te veel anders word je bonbon te groot en ga je deze moeilijk kunnen vormen. Vouw nu de carpaccio ietwat naar binnen en vorm met behulp van de plasticfolie een bonbon (daarom moet de folie ietwat groter zijn dan je carpaccio). Leg zo in de koelkast
TIP! Je kan deze makkelijk enkele uren van tevoren maken. Laat de folie wel rond de bonbon in de koelkast
Hetzelfde doen we voor de zalm bonbon, enkel gaan we hier geen rucola gebruiken.
Ik serveerde de bonbons op wat getoast brood (in een ronde uitgestoken). De carpaccio bonbon werkte ik nog af met wat balsamico crème.
Bonbons met carpaccio en zalm
Ingrediënten
Carpaccio bonbon
- 2,5 el mascarpone
- 1/2 el Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
- 1/2 tl zeste van citroen
- 8 plakjes carpaccio (dungesneden)
- rucola
- 1 handvol pijnboompitten (geroosterd)
- Balsamico crème
- Peper en zout
Zalm Bonbon
- 4 el mascarpone
- 1 tl dille (fijngehakt)
- 1 el peterselie (fijngehakt)
- 1/2 el bieslook (fijngehakt)
- 1/2 tl zeste van citroen (fijngehakt)
- 8 plakjes gerookte zalm
- Peper en zout
Instructies
Carpaccio bonbon
- We gaan beginnen met de mascarpone te mengen met de Parmezaanse kaas, zeste van citroen, peper en zout.
- Neem een stuk plasticfolie en leg hierop ietwat overlappend 2 dunne plakjes carpaccio (= 2 plakjes per bonbon). De plasticfolie dient ietwat groter te zijn dan de plakjes carpaccio. TIP! Ik heb de plasticfolie in een klein kommetje gelegd en zo de bonbon gevormd.Lepel een klein koffielepeltje van het mascarpone mengsel in het midden. Leg hierop een beetje rucola gevolgd door een beetje pijnboompitten. Niet te veel anders word je bonbon te groot en ga je deze moeilijk als een bolletje kunnen vormen. Vorm nu de bonbon door de carpaccio ietwat naar het midden te vouwen en ook met behulp van het plasticfolie. Trek de folie goed strak aan. TIP! Je kan dit makkelijk al enkele uren van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Laat de plasticfolie wel rond de bonbons.
- Om te serveren, heb ik wat brood (in rondje uitgestoken) getoast en hierop de bonbon gelegd. Strooi er wat balsamico crème over als afwerking. Smakelijk
Zalm bonbon
- We gaan beginnen met de mascarpone te mengen met dille, peterselie, bieslook, zeste van citroen, peper en zout.
- Neem een stuk plasticfolie en leg hierop ietwat overlappend 2 dunne plakjes gerookte zalm (= 2 plakjes per bonbon). De plasticfolie dient ietwat groter te zijn dan de plakjes zalm. TIP! Ik heb de plasticfolie in een klein kommetje gelegd en zo de bonbon gevormd.Lepel een kleine eetlepel van het mascarpone mengsel in het midden. Vorm nu de bonbon door de zalm ietwat naar het midden te vouwen en ook met behulp van het plasticfolie. Trek de folie goed strak aan. TIP! Je kan dit makkelijk al enkele uren van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Laat de plasticfolie wel rond de bonbons.
- Om te serveren, heb ik wat brood (in rondje uitgestoken) getoast en hierop de bonbon gelegd.Smakelijk