“Chocolate is always the answer” en geloof mij na één hapje van deze heerlijk makkelijke Chocolademousse taart zijn alle problemen opgelost. Slechts 7 ingrediënten heb je nodig, klaar in een handomdraai, een simpele bereiding en gewoon super lekker! Ik gebruik geen suiker in deze taart aangezien we werken met melkchocolade die is al zoet op zich. De bodem bestaat uit speculaas koekjes wat gewoon fantastisch lekker is met de chocolade. In de mousse zelf zitten er wat frambozen verstopt en ook als afwerking gebruiken we deze. Frambozen en chocolade, het blijft een heerlijke match!
Hoe maken we deze Chocolademousse taart ?
Begin met boter te smelten en speculaas koekjes fijn te malen. Meng beide, stort op de bodem van een beklede springvorm. Duw goed aan zodat de gehele bodem mooi egaal bedekt is. Zet in de koelkast
Vervolgens kunnen we de chocolademousse maken. Begin met blaadjes gelatine te weken in koud water. Smelt melkchocolade au bain-marie. Breng melk zachtjes aan de kook. Eenmaal de melk kookt, haal van het vuur en voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Roer goed zodat deze kunnen oplossen. Wanneer de chocolade is gesmolten, haal uit de au bain-marie. Giet de warme melk bij de chocolade. Roer goed tot een gladde saus. Laat dit ietwat afkoelen op kamertemperatuur. Dit dient wel mooi lopend te zijn. Roer af en toe door de chocoladesaus.
Klop de room stijf op en schep deze bij de ietwat afgekoelde chocoladesaus. Meng met een spatel. Meng niet te lang dit dient mooi lucht te blijven.
Verdeel wat verse frambozen over de speculaas bodem en giet er vervolgens de chocolademousse over. Zet voor minstens 4h of langer in de koelkast. Vlak voor het serveren, werk je de taart af met nog wat verse frambozen.
Chocolademousse taart
Equipment
- springvorm +/- 22 a 24cm
Ingrediënten
- 100 gr boter
- 200 gr speculaas koekjes (of andere droge koekjes)
- 4 blaadjes gelatine
- 200 gr melkchocolade
- 125 ml melk
- 250 ml room
- 250 gr verse frambozen
Instructies
- Bekleed de bodem en zijkanten van springvorm met bakpapier. Zet even opzij.
- Smelt de boter en maal de speculaas koekjes fijn. Meng de gesmolten boter met de fijngemalen koekjes. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm. Duw goed aan zodat de bodem mooi egaal bedekt is. Zet in de koelkast.
- Week de blaadjes gelatine in koud water. Smelt de chocolade au bain-marie. Breng de melk zachtjes aan de kook. Eenmaal dit kookt, haal van het vuur en voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Roer goed zodat de gelatine kan smelten.Eenmaal de chocolade is gesmolten haal de kom uit het warme water. Voeg de warme melk toe en meng goed tot een gladde saus. Laat dit ietwat afkoelen op kamertemperatuur. Zorg dat dit lopend blijft. Klop de room stijf op. Klop niet te stijf want je moet dit nog makkelijk kunnen mengen. Schep de opgeklopte room bij het chocolade mengsel. Meng dit met een spatel. Meng niet te lang, dit moet lekker luchtig blijven. Verdeel de helft van de frambozen over de speculaas bodem en giet hierover de chocolademousse. Zet dit voor zo'n 4h (mag ook langer) in de koelkast.
- Vlak voor het serveren, werk je de taart af met de rest van de frambozenSmakelijk
Mooi recept