Chocolademousse taart

Deze super makkelijke Chocolademousse taart is er eentje voor iedere gelegenheid. De bodem bestaat uit speculaas en daarop komt een lekker simpele chocolademousse met melkchocolade. Een lekker simpele taart die klaar is in no-time en waar iedereen van zal smullen.
Naar recept gaan

Chocolate is always the answer” en geloof mij na één hapje van deze heerlijk makkelijke Chocolademousse taart zijn alle problemen opgelost. Slechts 7 ingrediënten heb je nodig, klaar in een handomdraai, een simpele bereiding en gewoon super lekker! Ik gebruik geen suiker in deze taart aangezien we werken met melkchocolade die is al zoet op zich. De bodem bestaat uit speculaas koekjes wat gewoon fantastisch lekker is met de chocolade. In de mousse zelf zitten er wat frambozen verstopt en ook als afwerking gebruiken we deze. Frambozen en chocolade, het blijft een heerlijke match!

Deze super makkelijke Chocolademousse taart is er eentje voor iedere gelegenheid. De bodem bestaat uit speculaas en daarop komt een lekker simpele chocolademousse met melkchocolade. Een lekker simpele taart die klaar is in no-time en waar iedereen van zal smullen.

Hoe maken we deze Chocolademousse taart ?

Begin met boter te smelten en speculaas koekjes fijn te malen. Meng beide, stort op de bodem van een beklede springvorm. Duw goed aan zodat de gehele bodem mooi egaal bedekt is. Zet in de koelkast

Vervolgens kunnen we de chocolademousse maken. Begin met blaadjes gelatine te weken in koud water. Smelt melkchocolade au bain-marie. Breng melk zachtjes aan de kook. Eenmaal de melk kookt, haal van het vuur en voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Roer goed zodat deze kunnen oplossen. Wanneer de chocolade is gesmolten, haal uit de au bain-marie. Giet de warme melk bij de chocolade. Roer goed tot een gladde saus. Laat dit ietwat afkoelen op kamertemperatuur. Dit dient wel mooi lopend te zijn. Roer af en toe door de chocoladesaus.

Klop de room stijf op en schep deze bij de ietwat afgekoelde chocoladesaus. Meng met een spatel. Meng niet te lang dit dient mooi lucht te blijven.

Verdeel wat verse frambozen over de speculaas bodem en giet er vervolgens de chocolademousse over. Zet voor minstens 4h of langer in de koelkast. Vlak voor het serveren, werk je de taart af met nog wat verse frambozen.

Deze super makkelijke Chocolademousse taart is er eentje voor iedere gelegenheid. De bodem bestaat uit speculaas en daarop komt een lekker simpele chocolademousse met melkchocolade. Een lekker simpele taart die klaar is in no-time en waar iedereen van zal smullen.
Deze super makkelijke Chocolademousse taart is er eentje voor iedere gelegenheid. De bodem bestaat uit speculaas en daarop komt een lekker simpele chocolademousse met melkchocolade. Een lekker simpele taart die klaar is in no-time en waar iedereen van zal smullen.
Deze super makkelijke Chocolademousse taart is er eentje voor iedere gelegenheid. De bodem bestaat uit speculaas en daarop komt een lekker simpele chocolademousse met melkchocolade. Een lekker simpele taart die klaar is in no-time en waar iedereen van zal smullen.

Chocolademousse taart

Deze super makkelijke Chocolademousse taart is er eentje voor iedere gelegenheid. De bodem bestaat uit speculaas en daarop komt een lekker simpele chocolademousse met melkchocolade. Een lekker simpele taart die klaar is in no-time en waar iedereen van zal smullen.
Gang dessert
Porties 8

Equipment

  • springvorm +/- 22 a 24cm

Ingrediënten
  

  • 100 gr boter
  • 200 gr speculaas koekjes (of andere droge koekjes)
  • 4 blaadjes gelatine (ik gebruik Dr. Oetker)
  • 200 gr melkchocolade
  • 125 ml melk
  • 250 ml room
  • 250 gr verse frambozen

Instructies
 

  • Bekleed de bodem en zijkanten van springvorm met bakpapier. Zet even opzij.
  • Smelt de boter en maal de speculaas koekjes fijn.
    Meng de gesmolten boter met de fijngemalen koekjes.
    Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm. Duw goed aan zodat de bodem mooi egaal bedekt is. Zet in de koelkast.
  • Week de blaadjes gelatine in koud water.
    Smelt de chocolade au bain-marie.
    Breng de melk zachtjes aan de kook. Eenmaal dit kookt, haal van het vuur en voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Roer goed zodat de gelatine kan smelten.
    Eenmaal de chocolade is gesmolten haal de kom uit het warme water. Voeg de warme melk toe en meng goed tot een gladde saus.
    Laat dit ietwat afkoelen op kamertemperatuur. Zorg dat dit lopend blijft.
    Klop de room stijf op. Klop niet te stijf want je moet dit nog makkelijk kunnen mengen.
    Schep de opgeklopte room bij het chocolade mengsel. Meng dit met een spatel. Meng niet te lang, dit moet lekker luchtig blijven.
    Verdeel de helft van de frambozen over de speculaas bodem en giet hierover de chocolademousse. Zet dit voor zo'n 4h (mag ook langer) in de koelkast.
  • Vlak voor het serveren, werk je de taart af met de rest van de frambozen
    Smakelijk
Trefwoord chocolade, chocolademousse, snel klaar, speculaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.