Cakejes met amandel en blauwe bessen

Deze makkelijke en snelle Cakejes met amandel en blauwe bessen zijn ideaal als gezond ontbijt of tussendoortje. Ze zijn op basis van amandelmeel waardoor ze glutenvrij zijn, je kan ze ook makkelijk lactosevrij maken. Deze cakejes kan je op voorhand bakken en je hebt een simpel ontbijtje om mee te nemen.
Naar recept gaan

Waar is dat feestje? Hier is dat feestje met deze zalige Cakejes met amandel en blauwe bessen. Een cakeje dat je heel makkelijk kan meenemen als ontbijt of als tussendoortje. Het is ook een receptje waarmee je ook wat kan gaan spelen waardoor ze nooit zullen vervelen. Ik koos nu voor blauwe bessen. Deze vind ik gewoonweg heerlijk omdat ze tijdens het bakken mooi open poffen en zo worden de besjes nog een tikkeltje lekkerder. Natuurlijk kan je deze perfect gaan vervangen door appel, peer, frambozen, noten of zelfs chocolade. Aangezien deze cakejes gemaakt worden op basis van amandelmeel, zijn ze ook nog eens glutenvrij.

Ik maak deze cakejes heel vaak in het weekend. Het is eigenlijk niet meer dan gewoon alles mengen, in vormpjes gieten en bakken. Laat ze daarna volledig afkoelen en bewaar ze luchtdicht. Zo heb je tijdens de drukke werkweek altijd een gezond ontbijtje of tussendoortje bij de hand.

Deze makkelijke en snelle Cakejes met amandel en blauwe bessen zijn ideaal als gezond ontbijt of tussendoortje. Ze zijn op basis van amandelmeel waardoor ze glutenvrij zijn, je kan ze ook makkelijk lactosevrij maken. Deze cakejes kan je op voorhand bakken en je hebt een simpel ontbijtje om mee te nemen.
Hoe maken we deze Cakejes met amandel en blauwe bessen?

Begin met eieren, olijfolie, maple syrup, kaneel en zeste van citroen te mengen tot een gladde massa. Doe er amandelmeel (of poeder) bij samen met bakpoeder. Meng goed. Omwille van het amandelmeel ga je geen perfect glad deeg meer krijgen. Doe hier nu nog wat melk en de blauwe bessen bij, meng nog even kort met een spatel. Doe baking soda en het sap van een halve citroen in een kommetje, dit zal eerst hard beginnen schuimen. Meng dit even en voeg toe aan het deeg, meng nog even.
TIP! Je kan de olijfolie ook vervangen door kokosolie

Verdeel het deeg over cupcake of muffins vormpjes en bak ze vervolgens mooi goudbruin en gaar in de oven. Eenmaal gebakken, haal uit de oven. Laat ze volledig afkoelen en bewaar ze dan luchtdicht

Deze makkelijke en snelle Cakejes met amandel en blauwe bessen zijn ideaal als gezond ontbijt of tussendoortje. Ze zijn op basis van amandelmeel waardoor ze glutenvrij zijn, je kan ze ook makkelijk lactosevrij maken. Deze cakejes kan je op voorhand bakken en je hebt een simpel ontbijtje om mee te nemen.

Cakejes met amandel en blauwe bessen

Deze makkelijke en snelle Cakejes met amandel en blauwe bessen zijn ideaal als gezond ontbijt of tussendoortje. Ze zijn op basis van amandelmeel waardoor ze glutenvrij zijn, je kan ze ook makkelijk lactosevrij maken. Deze cakejes kan je perfect op voorhand al bakken, luchtdicht bewaren en je hebt een simpel ontbijtje om mee te nemen.
5 van 1 stem
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 6

Equipment

  • Muffin of cupcake bakvorm

Ingrediënten
  

  • 3 eieren
  • 60 ml olijfolie (of kokosolie)
  • 60 ml maple syrup (of honing, of agavesiroop)
  • 1/4 tl kaneel
  • 1/2 tl zeste van citroen (fijn geraspt)
  • 215 gr amandelmeel (of amandelpoeder)
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 50 ml melk (halfvolle of amandelmelk, … )
  • 100 gr blauwe bessen
  • 1 tl baking soda (+ halve citroen)

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Gebruik je een siliconen bakvorm dan hoef je deze niet te bekleden met papieren vormpjes. Gebruik je een metalen vorm, leg er dan papieren vormpjes in.
  • Doe de eieren, olijfolie, maple syrup, kaneel en zeste van citroen in een mengkom. Roer of mix dit los tot een gladde massa.
    Voeg er het amandelmeel en bakpoeder bij. Mix of roer opnieuw. Perfect glad ga je dit niet meer krijgen door het amandelmeel. Voeg nu ook de melk en blauwe bessen toe. Roer nog even goed.
    Doe de baking soda in een kommetje en doe er het sap van een halve citroen bij. Dit zal beginnen schuimen, zo activeer je het. Roer even en voeg toe aan het deeg. Meng nog even.
    Verdeel het deeg over de vormpjes. Zorg ervoor dat de blauwe bessen mooi verdeeld zijn over de vormpjes.
    Bak de cakejes voor zo'n 20 a 25min in de oven tot ze mooi goudbruin en gaar gebakken zijn.
    Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.
    Bewaar ze cakejes luchtdicht
Trefwoord amandelmeel, cakejes, gezond ontbijt, gezond tussendoortje, glutenvrij, ontbijt, snel klaar, tussendoortje

1 thought on “Cakejes met amandel en blauwe bessen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.