Waar is dat feestje? Hier is dat feestje met deze zalige Cakejes met amandel en blauwe bessen. Een cakeje dat je heel makkelijk kan meenemen als ontbijt of als tussendoortje. Het is ook een receptje waarmee je ook wat kan gaan spelen waardoor ze nooit zullen vervelen. Ik koos nu voor blauwe bessen. Deze vind ik gewoonweg heerlijk omdat ze tijdens het bakken mooi open poffen en zo worden de besjes nog een tikkeltje lekkerder. Natuurlijk kan je deze perfect gaan vervangen door appel, peer, frambozen, noten of zelfs chocolade. Aangezien deze cakejes gemaakt worden op basis van amandelmeel, zijn ze ook nog eens glutenvrij.
Ik maak deze cakejes heel vaak in het weekend. Het is eigenlijk niet meer dan gewoon alles mengen, in vormpjes gieten en bakken. Laat ze daarna volledig afkoelen en bewaar ze luchtdicht. Zo heb je tijdens de drukke werkweek altijd een gezond ontbijtje of tussendoortje bij de hand.
Hoe maken we deze Cakejes met amandel en blauwe bessen?
Begin met eieren, olijfolie, maple syrup, kaneel en zeste van citroen te mengen tot een gladde massa. Doe er amandelmeel (of poeder) bij samen met bakpoeder. Meng goed. Omwille van het amandelmeel ga je geen perfect glad deeg meer krijgen. Doe hier nu nog wat melk en de blauwe bessen bij, meng nog even kort met een spatel. Doe baking soda en het sap van een halve citroen in een kommetje, dit zal eerst hard beginnen schuimen. Meng dit even en voeg toe aan het deeg, meng nog even.
TIP! Je kan de olijfolie ook vervangen door kokosolie
Verdeel het deeg over cupcake of muffins vormpjes en bak ze vervolgens mooi goudbruin en gaar in de oven. Eenmaal gebakken, haal uit de oven. Laat ze volledig afkoelen en bewaar ze dan luchtdicht
Cakejes met amandel en blauwe bessen
Equipment
- Muffin of cupcake bakvorm
Ingrediënten
- 3 eieren
- 60 ml olijfolie (of kokosolie)
- 60 ml maple syrup (of honing, of agavesiroop)
- 1/4 tl kaneel
- 1/2 tl zeste van citroen (fijn geraspt)
- 215 gr amandelmeel (of amandelpoeder)
- 1/2 tl bakpoeder
- 50 ml melk (halfvolle of amandelmelk, … )
- 100 gr blauwe bessen
- 1 tl baking soda (+ halve citroen)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Gebruik je een siliconen bakvorm dan hoef je deze niet te bekleden met papieren vormpjes. Gebruik je een metalen vorm, leg er dan papieren vormpjes in.
- Doe de eieren, olijfolie, maple syrup, kaneel en zeste van citroen in een mengkom. Roer of mix dit los tot een gladde massa. Voeg er het amandelmeel en bakpoeder bij. Mix of roer opnieuw. Perfect glad ga je dit niet meer krijgen door het amandelmeel. Voeg nu ook de melk en blauwe bessen toe. Roer nog even goed.Doe de baking soda in een kommetje en doe er het sap van een halve citroen bij. Dit zal beginnen schuimen, zo activeer je het. Roer even en voeg toe aan het deeg. Meng nog even. Verdeel het deeg over de vormpjes. Zorg ervoor dat de blauwe bessen mooi verdeeld zijn over de vormpjes. Bak de cakejes voor zo'n 20 a 25min in de oven tot ze mooi goudbruin en gaar gebakken zijn. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen.Bewaar ze cakejes luchtdicht
Hallo Elien,
Dit weekend al gemaakt en wat is ie lekker!
Super simpel, bomvol smaak en iedereen heeft gesmuld
Mercikes