Gevulde groenten, dat is toch echt een klassieker. Meestal gebruiken we gehakt om tomaten, paprika’s, courgette of aubergine mee op te vullen. Wel eigenlijk zijn opties eindeloos en dat maakt dit zo’n een dankbaar gerechtje. Vandaag laten we het gehakt even achterwegen en gaan we voor gevulde courgette met kip en pasta. Een super makkelijk en snel receptje waar je niet veel ingrediënten of tijd voor nodig hebt. Ideaal dus om op je weekmenu te zetten. Je zou de vulling zelfs de dag voordien al kunnen maken. Die vulling bestaat uit orzo pasta, gebakken kip, paprika, rode ui en feta. Heel simpel en toch super lekker

Hoe maken we deze Gevulde courgette met kip en pasta?
We beginnen met het koken van de orzo of riso pasta. Eenmaal gaar, giet af, spoel goed onder koud water en laat uitlekken. Ondertussen kan je de kipfilets in kleine blokjes snijden. Snij ze echt klein om makkelijk de courgette te kunnen vullen. Verhit een pan met een scheut olijfolie en wat gerookt paprikapoeder. Bak hierin de stukjes kip mooi goudbruin langs alle kanten. Eenmaal gebakken, haal van het vuur en kruid met wat oregano en het sap van een halve citroen. Zet even opzij
Halveer de courgettes en hol ze een beetje uit. Leg ze op een beklede bakplaat. Kruid ze met wat peper en zout en bak ze alvast voor zo’n 10min in de oven.
Ondertussen kan je de paprika in kleine blokjes snijden. Pel een rode ui en hak fijn. Meng de pasta met de blokjes kip, paprika, ui en verbrokkelde feta. Proef en breng verder op smaak met peper, zout en eventueel nog wat citroensap. Vul hiermee de courgettes op en strooi er eventueel nog wat feta over. Bak nog eens voor 15 a 20min in de oven. Serveer dan
TIP! Je kan hier nog een simpel tomatensausje bij serveren of wat yoghurt gemengd met wat peterselie en bieslook.


Gevulde courgette met kip en pasta
Ingrediënten
- 250 gr riso / orzo pasta (= Griekse pasta)
- 2 grote kipfilets
- 1/4 tl gerookt paprikapoeder
- 1 tl oregano
- 1/2 citroen
- 1 paprika
- 1 kleine rode ui
- 120 gr feta + extra
- 4 courgettes
- Peper en zout
- Olijfolie
Instructies
- Begin met de pasta te koken zoals vermeld op de verpakking. Eenmaal gaar, giet af, spoel goed onder koud water en laat uitlekken.
- Snij de kip in kleine stukjes, snij ze echt redelijk klein anders is het moelijk om er de courgette mee op te vullen. Kruid met peper en zout. Verhit een scheut olijfolie, voeg het gerookt paprikapoeder toe en laat een minuutje mee bakken. Doe er vervolgens de stukjes kip bij en bak deze mooi goudbruin langs alle kanten. De kip dient zo goed als gaar te zijn. Haal dan van het vuur, voeg de oregano en het sap van halve citroen toe. Zet even opzij.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.Halveer de courgettes, hol ze een beetje uit. Leg op een beklede bakplaat met het snijvlak naar boven. Kruid ze met peper en zoutBak ze alvast voor zo'n 10min in de oven
- Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snij in kleine blokjes.Pel de ui en hak fijn.
- Meng de pasta met de blokjes kip, paprika en ui. Verbrokkel de feta en voeg toe samen met een scheutje olijfolie. Meng en proef. Breng eventueel nog verder op smaak met peper, zout en eventueel wat citroensap.
- Vul de courgettes op met het pasta-kip mengsel. Strooi er eventueel nog wat extra feta over. Bak nog eens voor zo'n 15 a 20min in de ovenServeer dan. TIP! Voor mij hoeft er niet perse een sausje bij maar je zou hier een simpele tomatensaus bij kunnen serveren.
Super lekker receptje!
Gaan we nog maken
Gisteren gemaakt! Super lekker en zo makkelijk
Wat een super receptje!
Gaan we nog maken
Wat een zalig recept! Gaat hier nog vaak op tafel komen
Bedankt
Dit weekend al gemaakt en wat is dit lekker!
Super simpel, bomvol smaak en iedereen heeft gesmuld
Mercikes
Was echt top!!
Weinig werk, snel klaar en gewoon super lekker
Mercikes