Wafels hoeven niet altijd zoet te zijn, ook een hartige versie is super lekker. Dat bewijst dit lekker simpel receptje voor hartige wafeltjes met vleessalade. Een ideaal gerechtje om gewoon doordeweeks op tafel te zetten en door die wafels is het meteen super feestelijk. Als topping koos ik nu eens voor een lekkere zelfgemaakte vleessla. Deze kan je trouwens makkelijk de dag voordien al maken, zo heeft ie nog meer smaak. De volgende dag hoef je gewoon alle ingrediënten voor de wafels te mengen en bakken. Dus je zit in no-time aan tafel.
Qua toppings kan je eigenlijk volop gaan spelen. Maak bijvoorbeeld een kipsalade, krabsalade, zalmsalade … Of beleg met wat avocado en gerookte zalm. Doe gewoon waar jij zin in hebt of wat jij graag lust!
Hoe maken we deze Hartige wafeltjes met vleessalade?
Begin met het maken van de vleessalade. Doe in een mengkom yoghurt, mayonaise, mosterd, peper en zout. Roer dit los. Voeg hier kleine blokjes ham aan toe samen met fijngesneden sjalot, augurkjes en optioneel wat bieslook en peterselie. Meng dit alvast even. Hak gekookte eieren in kleine blokjes. Voeg deze ook toe. Meng nog even kort. Meng even en breng verder op smaak met peper, zout en eventueel wat citroensap. Wil je de salade wat smeuïger, voeg dan wat extra yoghurt of mayonaise.
TIP! Je kan deze vleessla al de dag voordien maken en luchtdicht bewaren in de koelkast. Zo zal ie nog meer smaak hebben. Als ie wat droog is geworden dan kan je altijd nog wat yoghurt of mayonaise toevoegen.
Voor het maken van het deeg van de hartige wafels, roer je alvast melk en eieren los in een mengkom. Voeg hier gesmolten boter en wat peper en zout aan toe. Roer goed los. Doe er zelfrijzende bloem bij en roer goed tot je een glad deeg hebt. Als laatste giet je er bruisend water bij, roer nog even goed.
Verhit je wafelijzer en vet in met wat olie. Schep zo’n 2el (per wafel) van het deeg in het ijzer en bak de wafels mooi goudbruin. Serveer dan direct met de vleessalade en eventueel nog wat extra groentjes.
Hartige wafeltjes met vleessalade
Equipment
- Wafelijzer
Ingrediënten
vleessalade
- 3 eieren
- 400 gr gekookte ham (*)
- 1/2 kleine sjalot (**)
- +/- 10 kleine augurken (kies de zure variant)
- 3 el yoghurt (volle of griekse yoghurt)
- 1,5 el mayonaise
- 1 kl mosterd
- 1,5 el peterselie optioneel (fijngehakt)
- 1,5 el bieslook optioneel (fijngehakt)
- Peper en zout
Hartige wafels
- 2 eieren
- 200 ml melk
- 130 gr boter (gesmolten
- 230 gr zelfrijzende bloem
- 200 ml bruiswater
- Peper en zout
Instructies
- Begin met het maken van de vleessalade. Je kan deze perfect de dag voordien al maken dan heeft ie nog meer smaak. Kook de eieren hard en laat dan volledig afkoelen. Eenmaal volledig afgekoeld plet deze of hak in kleine blokjes. Snij de ham in kleine blokjes. Pel de sjalot en hak heel fijn. Dep de augurken ietwat droog en hak dan heel fijn. Doe de yoghurt, mayonaise, mosterd, peper en zout in een mengkom. Roer dit los. Voeg hier de ham, sjalot, augurken en optioneel peterselie en bieslook aan toe. Meng goed. Op het laatstse voeg je de eieren toe en meng nog even kort. Proef en breng verder op smaak met peper en zout, eventueel wat extra mosterd op citroensap. Wil je hem iets smeuiger voeg dan nog wat yoghurt of mayonaise toe. Dek af en zet in de koelkast.TIP! Als je deze op voorhand maakt, kan het zijn dat ie wat droger is. Voeg dan voor het serveren nog wat yoghurt of mayonaise toe.
- Voor de hartige wafels, roer je alvast de eieren met de melk los in een mengkom. Voeg hier de gesmolten boter aan toe samen met peper en zout. Roer goed los. Doe er de bloem bij, roer goed tot een gladde massa. Als laatste giet je er het bruiswater bij. Roer goed. Verhit je wafelijzer en vet in met wat olie. Schep zo'n 2el (per wafel) van het deeg in het wafelijzer. Bak de wafels mooi goudbruin.Eenmaal gebakken, serveer direct met de vleessalade (en optioneel wat salade en/of komkommer)