Hartige wafeltjes met vleessalade

Wafels hoeven niet altijd zoet te zijn, ook hartige wafels zijn super lekker! Probeer zeker eens dit makkelijke recept voor Hartige wafeltjes met vleessalade. Lekkere krokante wafeltjes belegd met een simpel smaakvolle vleessla. Dit gerechtje staat super snel op tafel, een deel kan je op voorhand al maken en iedereen zal er van smullen.
Naar recept gaan

Wafels hoeven niet altijd zoet te zijn, ook een hartige versie is super lekker. Dat bewijst dit lekker simpel receptje voor hartige wafeltjes met vleessalade. Een ideaal gerechtje om gewoon doordeweeks op tafel te zetten en door die wafels is het meteen super feestelijk. Als topping koos ik nu eens voor een lekkere zelfgemaakte vleessla. Deze kan je trouwens makkelijk de dag voordien al maken, zo heeft ie nog meer smaak. De volgende dag hoef je gewoon alle ingrediënten voor de wafels te mengen en bakken. Dus je zit in no-time aan tafel.

Qua toppings kan je eigenlijk volop gaan spelen. Maak bijvoorbeeld een kipsalade, krabsalade, zalmsalade … Of beleg met wat avocado en gerookte zalm. Doe gewoon waar jij zin in hebt of wat jij graag lust!

Hoe maken we deze Hartige wafeltjes met vleessalade?

Begin met het maken van de vleessalade. Doe in een mengkom yoghurt, mayonaise, mosterd, peper en zout. Roer dit los. Voeg hier kleine blokjes ham aan toe samen met fijngesneden sjalot, augurkjes en optioneel wat bieslook en peterselie. Meng dit alvast even. Hak gekookte eieren in kleine blokjes. Voeg deze ook toe. Meng nog even kort. Meng even en breng verder op smaak met peper, zout en eventueel wat citroensap. Wil je de salade wat smeuïger, voeg dan wat extra yoghurt of mayonaise.
TIP! Je kan deze vleessla al de dag voordien maken en luchtdicht bewaren in de koelkast. Zo zal ie nog meer smaak hebben. Als ie wat droog is geworden dan kan je altijd nog wat yoghurt of mayonaise toevoegen.

Voor het maken van het deeg van de hartige wafels, roer je alvast melk en eieren los in een mengkom. Voeg hier gesmolten boter en wat peper en zout aan toe. Roer goed los. Doe er zelfrijzende bloem bij en roer goed tot je een glad deeg hebt. Als laatste giet je er bruisend water bij, roer nog even goed.

Verhit je wafelijzer en vet in met wat olie. Schep zo’n 2el (per wafel) van het deeg in het ijzer en bak de wafels mooi goudbruin. Serveer dan direct met de vleessalade en eventueel nog wat extra groentjes.

Wafels hoeven niet altijd zoet te zijn, ook hartige wafels zijn super lekker! Probeer zeker eens dit makkelijke recept voor Hartige wafeltjes met vleessalade. Lekkere krokante wafeltjes belegd met een simpel smaakvolle vleessla. Dit gerechtje staat super snel op tafel, een deel kan je op voorhand al maken en iedereen zal er van smullen.
Wafels hoeven niet altijd zoet te zijn, ook hartige wafels zijn super lekker! Probeer zeker eens dit makkelijke recept voor Hartige wafeltjes met vleessalade. Lekkere krokante wafeltjes belegd met een simpel smaakvolle vleessla. Dit gerechtje staat super snel op tafel, een deel kan je op voorhand al maken en iedereen zal er van smullen.

Hartige wafeltjes met vleessalade

Wafels hoeven niet altijd zoet te zijn, ook hartige wafels zijn super lekker! Probeer zeker eens dit makkelijke recept voor Hartige wafeltjes met vleessalade. Lekkere krokante wafeltjes belegd met een simpel smaakvolle vleessla. Dit gerechtje staat super snel op tafel, een deel kan je op voorhand al maken en iedereen zal er van smullen.
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Equipment

  • Wafelijzer

Ingrediënten
  

vleessalade

  • 3 eieren
  • 400 gr gekookte ham (*)
  • 1/2 kleine sjalot (**)
  • +/- 10 kleine augurken (kies de zure variant)
  • 3 el yoghurt (volle of griekse yoghurt)
  • 1,5 el mayonaise
  • 1 kl mosterd
  • 1,5 el peterselie optioneel (fijngehakt)
  • 1,5 el bieslook optioneel (fijngehakt)
  • Peper en zout

Hartige wafels

  • 2 eieren
  • 200 ml melk
  • 130 gr boter (gesmolten
  • 230 gr zelfrijzende bloem
  • 200 ml bruiswater
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Begin met het maken van de vleessalade. Je kan deze perfect de dag voordien al maken dan heeft ie nog meer smaak.
    Kook de eieren hard en laat dan volledig afkoelen. Eenmaal volledig afgekoeld plet deze of hak in kleine blokjes.
    Snij de ham in kleine blokjes.
    Pel de sjalot en hak heel fijn.
    Dep de augurken ietwat droog en hak dan heel fijn.
    Doe de yoghurt, mayonaise, mosterd, peper en zout in een mengkom. Roer dit los. Voeg hier de ham, sjalot, augurken en optioneel peterselie en bieslook aan toe. Meng goed. Op het laatstse voeg je de eieren toe en meng nog even kort. Proef en breng verder op smaak met peper en zout, eventueel wat extra mosterd op citroensap. Wil je hem iets smeuiger voeg dan nog wat yoghurt of mayonaise toe.
    Dek af en zet in de koelkast.
    TIP! Als je deze op voorhand maakt, kan het zijn dat ie wat droger is. Voeg dan voor het serveren nog wat yoghurt of mayonaise toe.
  • Voor de hartige wafels, roer je alvast de eieren met de melk los in een mengkom. Voeg hier de gesmolten boter aan toe samen met peper en zout. Roer goed los. Doe er de bloem bij, roer goed tot een gladde massa. Als laatste giet je er het bruiswater bij. Roer goed.
    Verhit je wafelijzer en vet in met wat olie. Schep zo'n 2el (per wafel) van het deeg in het wafelijzer. Bak de wafels mooi goudbruin.
    Eenmaal gebakken, serveer direct met de vleessalade (en optioneel wat salade en/of komkommer)

Notities

(*) Je kan hier kiezen voor dunne sneetjes of dikkere sneetjes. In sommige supermarkten verkopen ze reeds hamblokjes. 
(**) ik verkies om sjalot te gebruiken omdat ik deze persoonlijk meer smaak vind hebben. Je zou hier ook zilveruitjes voor kunnen gebruiken. Laat deze dan wel goed uitlekken
Trefwoord ham, hartige wafels, op voorhand maken, picknick, snel klaar, vleessalade, wafels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.