Lieve volgers, dit recept voor Verloren brood met appel moet je gewoon proberen. Sinds ik deze heb gemaakt, droom ik er zelfs van. Je denkt nu misschien verloren brood is toch ook maar wat brood gedipt in wat melk en eieren. Dan gebakken in de pan en serveren met wat bruine suiker. Zo herinner ik ze mij als kind en was het niet mijn grote favoriet. Echter deze versie, is een ander geval hoor 😃. Ten eerste, gebruik ik hier brioche brood wat de smaak alleen maar ten goede zal komen. Aan het typische melk en ei mengsel, voeg ik ook wat zure room, vanillesuiker en kaneel toe. Kortom met slechts enkele extra ingrediënten wordt dit next level. En serveren doen we met de lekkerste gebakken appeltjes met wat bruine suiker. Kwijl kwijl!
TIP! Ik gebruik hier dus brioche brood. Dit kan je trouwens heel makkelijk bij de meeste supermarkten vinden. Je zou ook sandwiches, melkbroodjes of zelfs croissants voor kunnen gebruiken. Toch adviseer ik je om op zoek te gaan in je supermarkt naar brioche brood. Thank me later!
Hoe maken we deze Verloren brood met appel?
Begin met het mengen van zure room, melk, eitjes, vanillesuiker en kaneel. Zet even opzij.
Schil appelen, verwijder het klokhuis en snij in plakjes. Die plakjes hoeven echt niet super fijn te zijn. Verhit een ruime pan met een klontje boter en bak hierin rustig de plakjes appel. Bak ze echt heel rustig tot ze mooi zacht worden. Wanneer ze bijna zacht zijn, voeg je wat bruine suiker toe. Laat deze mooi smelten zodat dit wat stroperig wordt.
Ondertussen snij je het brioche brood in plakjes en haal ze door het zure room – ei mengsel. Bak de plakjes mooie goudbruin in een pan met wat boter. Eenmaal gebakken, serveer de wentelteefjes met de gebakken appeltjes en eventueel nog wat extra zure room.
Verloren brood met appel
Ingrediënten
- 120 gr zure room + extra om te serveren
- 4 eitjes
- 120 ml melk
- 1 snuifje kaneel
- 1 zakje vanillesuiker (= +/- 10gr)
- 4 appelen (ik gebruik Jonagold)
- 8 sneetjes brioche brood (*)
- boter
- 1,5 el bruine suiker (= cassonade)
Instructies
- Begin met de zure room, eitjes, melk, kaneel en vanille suiker te mengen. Zet even opzij
- Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in plakjes. Snij ze niet te dun.Verhit een ruime pan met een klontje boter en bak hierin rustig de plakjes appel. Bak ze heel rustig tot ze mooi zacht worden. Wanneer ze ietwat zachter beginnen worden, voeg je de bruine suiker toe. Laat deze mee smelten zodat deze ietwat stroperig wordt.
- Ondertussen verhit je een tweede grote pan met een klontje boter. Snij ondertussen het briochebrood in plakjes. Haal ze door het zure room – ei mengsel en leg in de pan. Bak de plakjes brood mooi goudbruin langs beide kanten.
- Serveer de wentelteefjes met de gebakken appeltjes en nog wat extra zure room.Smakelijk