We halen nog wat zuiderse vibes in huis met deze heerlijk makkelijke Taart met courgette, mascarpone en rode pesto. Een hartige taart die je zowel als doordeweekse maaltijd kan serveren met een salade of als hapje bij een apéro. Lekker veelzijdig dus en ook nog eens super simpel om te maken. We gebruiken bladerdeeg dat we gaan inwrijven met een mengsel van mascarpone en rode pesto. Daarover verdelen we wat ham, geraspte kaas en dunne plakjes courgette. We brengen dit nog wat op smaak met Italiaanse kruiden en hup de oven in. In no-time heb je een heerlijk zuiders receptje op tafel.
TIP! Je kan deze hartige taart ook vegetarisch houden door de ham weg te laten. Voeg eventueel nog wat blokjes mozzarella toe.
Hoe maken we deze Taart met courgette, mascarpone en rode pesto?
We beginnen met de mascarpone te mengen met rode pesto, fijn geraspte Parmezaanse kaas, citroensap, peper en zout. Vervolgens snij je gekookte ham in kleine stukjes en snij de courgette in dunne plakjes
TIP! De rode pesto kan je zelf maken of ga gewoon voor kant-en-klare.
TIP! Ik gebruikte hier een mix van groene en gele courgette.
Rol het bladerdeeg open op een beklede bakplaat.
Wrijf het deeg in met het rode pesto-mascarpone mengsel. Blijf zo’n 2cm weg van de rand aangezien we de randjes nog gaan omplooien. Verdeel dan over het mascarpone mengsel de ham en wat geraspte kaas. Schik hierop de plakjes courgette, ze mogen overlappen. Wrijf de courgettes in met een beetje olijfolie en strooi er wat Italiaanse kruiden over. Plooi de randjes van het deeg naar binnen en wrijf in met wat losgeklopt ei.
Vervolgens bak je de hartige taart voor zo’n 25min tot het deeg mooi goudbruin en gaar gebakken is. Werk de taart eventueel nog af met wat zongedroogde tomaatjes.
Taart met courgette, mascarpone en rode pesto
Ingrediënten
- 200 gr mascarpone
- 20 gr Parmezaanse kaas (fijn geraspt)
- 90 gr rode pesto
- 2 el citroensap
- 150 gr gekookte ham
- 1 a 2 courgettes
- 1 vel bladerdeeg
- 1 handje geraspte kaas (mozzarella, gruyere, …)
- 1 tl Italiaanse kruiden (gedroogd) (of gedroogde oregano, basilicum, tijm …)
- 1 ei
- Peper en zout
- Zongedroogde tomaten (optioneel om af te werken)
Instructies
- Begin met de mascarpone los te roeren met de Parmezaanse kaas, rode pesto, citroensap, peper en zout. Snij de gekookte ham in kleine blokjes of reepjes.Snij de courgette in dunne plakjes.
- Verwarm de oven voor op 185 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en rol hierop het bladerdeeg open
- Wrijf het deeg in met het mascarpone mengsel. Blijf zo'n 2cm weg van de randjes, deze gaan we zo dadelijk nog omplooien. Verdeel over de mascarpone crème de ham en de geraspte kaas. Schik hierover vervolgens de plakjes courgette. Ze mogen ietwat overlappen. Wrijf de courgettes een beetje in met wat olijfolie en strooi er de Italiaanse kruiden oven.Vouw de randjes van het deeg naar binnen en wrijf deze in met wat losgeklopt ei. Bak de taart voor zo'n 25min in de oven tot het deeg mooi goudbruin en gaar gebakken is. Haal uit de oven en verdeel er optioneel nog wat gedroogde tomaatjes over. Smakelijk