Makkelijke appeltaart

Makkelijke appeltaart
Naar recept gaan

Bij de herfst hoort gewoon deze makkelijke appeltaart! Onze lekkere Belgische Jonagold heeft hier de hoofdrol en aangezien ie zo lekker is, hoeft daar weinig opsmuk bij. Natuurlijk is een vleugje kaneel van de partij want appel en kaneel is gewoon een MUST. Voor het deeg, heb je slechts enkele basic ingrediënten nodig. Deze hoef je gewoon even te mengen en te mixen, in je bakvorm duwen en meer is het niet. Zowel de bodem als de korst is hetzelfde deeg, we houden het simpel. Ik gebruik hier de Jonagold omdat deze mooi zijn textuur behoudt. Dus na het bakken van de taart, zal de binnenkant geen moes vormen en daar hou ik wel van.

Heb je liever dat de appel iets zachter is (bijna moes). Dan kan je deze ook op voorhand al even bakken in wat boter. Op het laatste voeg je dan suiker, kaneel en citroensap. Laat dit dan afkoelen en voeg er dan de vanille puddingpoeder bij.

TIP! Ik gebruikte hier appelen. Je kan dit ook met peer maken of gebruik een mix van appelen en peren. Je zou er ook nog wat rozijntjes aan kunnen toevoegen.

Makkelijke appeltaart

Hoe maken we deze Makkelijke appeltaart ?

Begin met de appelen te schillen, het klokhuis te verwijderen en snij in blokjes. Meng de appelblokjes met het sap van een halve citroen, suiker, kaneel en wat vanille puddingpoeder (of maizena). Zet even opzij.

Nu gaan we het deeg maken. Mix hiervoor de zachte boter met de suiker en vanillesuiker licht en romig. Mix dit op hoge snelheid. Doe er vervolgens een eitje en vanille extract bij. Mix nog even op hoge snelheid. Verlaag dan de snelheid van je mixer en doe er de zelfrijzende bloem bij. Mix nog even goed tot een mooi deeg. Dit deeg zal geen deegbal vormen maar zal ietwat plakkerig blijven.

Doe de helft van het deeg in een beklede bakvorm. Duw goed aan met je vingers zodat de gehele bodem bedekt is. Duw ook de zijkantjes ietwat naar boven. Schep hierop de appelblokjes en spreid ook weer mooi uit. Het resterende deeg schep je in hoopjes bovenop de stukjes appel. De appelen zullen niet volledig bedekt zijn maar er zullen nog gaatjes zijn. Dat is oké 😃.

Bak de appeltaart mooi goudbruin en gaar in de oven. Eenmaal gebakken laat afkoelen.

TIP! Ik vind de taart het lekkerste als ie nog wat lauw is. Serveer met een bolletje ijs.

Makkelijke appeltaart
Makkelijke appeltaart

Makkelijke appeltaart

Deze lekker Makkelijke appeltaart is er eentje dat je moet maken tijdens de herfst. Een super simpel receptje met binnenin lekkere stukjes krokante appel met natuurlijk een vleugje kaneel. Ideaal om te serveren bij de koffie of thee.
5 van 4 stemmen
Gang dessert, gebak
Porties 8

Equipment

  • 1 Springvorm +/- 20cm (ik gebruikte een kleine vierkante bakvorm)

Ingrediënten
  

Deeg

  • 100 gr boter (op kamertemperatuur)
  • 100 gr suiker
  • 1 zakje vanillesuiker (= +/- 10gr)
  • 1 ei
  • 1 tl vanille extract
  • 250 gr zelfrijzende bloem

Appel vulling

  • 3 appelen (type jonagold)
  • 1/2 citroen (sap)
  • 50 gr suiker
  • 1 tl kaneel
  • 1 el vanille puddingpoeder (of maizena)

Instructies
 

  • Begin met het maken van de appel vulling.
    Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes.
    Meng de appelblokjes met het sap van een halve citroen, suiker, kaneel en vanille puddingpoeder.
    Zet even opzij
  • Vervolgens maak je het deeg.
    Doe de zachte boter, suiker en vanillesuiker in een mengkom (van je keukenmachine of gebruik een handmixer). Mix dit licht en romige voor enkele minuten. Schraap af en toe de zijkanten even los.
    Doe er dan het ei en vanille extract bij. Mix nog even goed door op hoge snelheid.
    Zet je mixer dan op de laagste snelheid en doe er de bloem bij. Mix tot een mooi plakkerig deeg. Dit zal geen deegbal vormen, dit zal veel plakkeriger zijn (iets vaster dan cakedeeg)
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
    Bekleed de bodem en zijkanten van de springvorm met bakpapier.
  • Doe de helft van het deeg op de bodem van de bakvorm. Duw goed aan zodat de hele bodem mooi egaal bedekt is. Dit kan je het best doen met je handen. Duw het deeg ook een beetje naar boven langs de randen.
    Schep er de appelblokjes en spreid mooi uit.
    Het resterende deeg schep je in kleine hoopjes bovenop de stukjes appel. Er zullen gaten zijn maar dat is oké 😃
  • Bak voor zo'n 35 a 40min in de oven tot het deeg mooi goudbruin en gaar gebakken is.
    Laat afkoelen in de vorm.
    TIP! Ik vind de taart het lekkerste als ie nog wat lauw is.
    Serveer eventueel met een bolletje ijs.
    Smakelijk
Trefwoord appel, appeltaart, bakken, gebak, gemakkelijk dessert, snel klaar

4 thoughts on “Makkelijke appeltaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.