Ga terug
Deze super makkelijke Chocolademousse taart is er eentje voor iedere gelegenheid. De bodem bestaat uit speculaas en daarop komt een lekker simpele chocolademousse met melkchocolade. Een lekker simpele taart die klaar is in no-time en waar iedereen van zal smullen.

Chocolademousse taart

Deze super makkelijke Chocolademousse taart is er eentje voor iedere gelegenheid. De bodem bestaat uit speculaas en daarop komt een lekker simpele chocolademousse met melkchocolade. Een lekker simpele taart die klaar is in no-time en waar iedereen van zal smullen.
Gang dessert
Porties 8

Equipment

  • springvorm +/- 22 a 24cm

Ingrediƫnten
  

  • 100 gr boter
  • 200 gr speculaas koekjes (of andere droge koekjes)
  • 4 blaadjes gelatine (ik gebruik Dr. Oetker)
  • 200 gr melkchocolade
  • 125 ml melk
  • 250 ml room
  • 250 gr verse frambozen

Instructies
 

  • Bekleed de bodem en zijkanten van springvorm met bakpapier. Zet even opzij.
  • Smelt de boter en maal de speculaas koekjes fijn.
    Meng de gesmolten boter met de fijngemalen koekjes.
    Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm. Duw goed aan zodat de bodem mooi egaal bedekt is. Zet in de koelkast.
  • Week de blaadjes gelatine in koud water.
    Smelt de chocolade au bain-marie.
    Breng de melk zachtjes aan de kook. Eenmaal dit kookt, haal van het vuur en voeg de uitgeknepen blaadjes gelatine toe. Roer goed zodat de gelatine kan smelten.
    Eenmaal de chocolade is gesmolten haal de kom uit het warme water. Voeg de warme melk toe en meng goed tot een gladde saus.
    Laat dit ietwat afkoelen op kamertemperatuur. Zorg dat dit lopend blijft.
    Klop de room stijf op. Klop niet te stijf want je moet dit nog makkelijk kunnen mengen.
    Schep de opgeklopte room bij het chocolade mengsel. Meng dit met een spatel. Meng niet te lang, dit moet lekker luchtig blijven.
    Verdeel de helft van de frambozen over de speculaas bodem en giet hierover de chocolademousse. Zet dit voor zo'n 4h (mag ook langer) in de koelkast.
  • Vlak voor het serveren, werk je de taart af met de rest van de frambozen
    Smakelijk
Trefwoord chocolade, chocolademousse, snel klaar, speculaas