Chocolademousse met frambozen, een heerlijk makkelijk dessertje met een frisse zomerse toets. Een klassieke chocomousse met daarop een super snelle frambozen mousse. Die laatste gaat het allemaal wat lichter, frisser en zomerser maken. Ook de eentonigheid van de chocolademousse wordt zo doorbroken. Weer een super snel dessertje dat klaar is in amper 30min en dat je makkelijk op voorhand kan maken. Mijn geheim voor de lekkerste chocomousse? Ik gebruik altijd een combinatie van melk en pure chocolade.
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere dessertjes in een glaasje? Check dan zeker deze receptjes

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Chocolademousse met frambozen?
- Pure & Melk chocolade
- Eigelen
- Suiker
- Slagroom
- Frambozen : vers of diepvries
- Mascarpone
- Poedersuiker
Hoe maak je deze Chocolademousse met frambozen?
Begin met het maken van de chocolademousse. Hiervoor gaan we eerst de chocolade au bain-marie smelten. Eenmaal gesmolten, zet even opzij zodat de chocolade terug ietwat kan afkoelen. Zorg ervoor dat deze mooi lopend blijft. Ondertussen doe je de eigelen en suiker en mengkom. Mix dit op hoge snelheid tot dit mooi licht en luchtig is geworden. Reken toch op zo’n 3 a 4min mixen. Vervolgens giet je er de gesmolten chocolade bij. Meng dit met een spatel tot een gladde massa. Als laatste klop je de slagroom stijf op in een aparte kom. Meng dit dan doorheen het chocolade mengsel met een spatel. Verdeel dan de chocomousse over de glaasjes en laat opstijven in de koelkast.
Ondertussen kan je de snelle frambozenmousse maken. Hiervoor gaan we eerst de frambozen pletten met poedersuiker tot een papje. Vervolgens doe je er de mascarpone en slagroom bij. Mix dan tot een gladde massa en verdeel dit vervolgens over de chocolademousse. Laat dan verder opstijven in de koelkast.
TIP! Je kan dit dessertje makkelijk enkele uren van tevoren maken zelfs een dag op voorhand. Je kan de glaasjes best wel afdekken met wat plasticfolie zodat het geen andere smaken kan opnemen.


Chocolademousse met frambozen
Equipment
- 6 dessert glaasjes
Ingrediënten
Chocolademousse
- 75 gr melkchocolade
- 150 gr pure chocolade
- 3 eigelen
- 40 gr suiker
- 300 ml slagroom
Frambozen mousse
- 200 gr frambozen (vers of diepvries)
- 2 el poedersuiker
- 200 gr mascarpone
- 2 el slagroom
Instructies
- Begin met het maken van de chocolademousse. Smelt de chocolade au bain-marie. Eenmaal gesmolten, zet even opzij zodat de chocolade ietwat kan afkoelen maar toch nog mooi lopend blijft. Doe ondertussen de eigelen en suiker in een mengkom. Mix dit licht en romig op hoge snelheid voor zo'n 3 a 4min. Dit mengsel dient echt bleek te worden. Giet er vervolgens de chocolade bij en meng dit met een spatel tot een glad mengsel. Klop in een andere kom de slagroom stijf op en meng dit vervolgens met een spatel doorheen het chocolade mengsel. Roer niet te lang want dit moet lekker luchtig blijven. Verdeel de chocomousse over de glaasjes en zet in de koelkast terwijl je de frambozenmousse maakt.
- Vervolgens gaan we de snelle frambozenmousse maken. Als je diepvries frambozen gebruikt, laat deze dan op tijd ontdooienPlet de frambozen met poedersuiker. Doe er de mascarpone en slagroom bij en mix of roer tot een glad mengsel. Verdeel dit mengsel bovenop de chocolademousse en laat verder opstijven in de koelkast.
- Voor het serveren kan je eventueel nog afwerken met verse frambozenSmakelijk