Snel en makkelijk vispannetje, een lekker receptje dat je zowel als doordeweekse avondmaaltijd kan serveren of voor bij een feestelijke gelegenheid. Een receptje waar je weinig werk aan hebt en klaar is in amper 30min. Dus eentje ideaal voor op je weekmenu te zetten. Dit vispannetje bestaat uit prei, champignons, erwtjes, lekkere witte saus (zonder wijn of room), vis en kroketten. Heel veel yumminess dus in een ovenschotel. Het leuke is dat je hier zelf nog wat extra’s of aanpassingen aan kan doen.
TIP! Je zou hier nog meer groentjes aan kunnen toevoegen zoals gekookte bloemkool en/of broccoli. Ook spinazie is hier lekker in
TIP! Ik werkte het vispannetje af met aardappelwafeltjes (of kroketten). Je zou hier ook een laagje puree kunnen over smeren.
Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele ovenschotels? Check dan zeker deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor dit Snel en makkelijk vispannetje?
- Kroketten of aardappelwafeltjes : check zeker even of deze zeker in de oven gebakken kunnen worden
- Prei
- Champignons
- Bloem
- Melk
- Kruidenkaas
- Citroen
- Erwtjes (diepvries)
- Witte visfilets : kabeljauw, schelvis, koolvis, …
- Zalmfilet
- Boter
Hoe maak je dit Snel en makkelijk vispannetje?
We gaan beginnen met de kroketten of aardappelwafeltjes al eerst voor zo’n 10min te bakken in de oven tot ze lichtjes beginnen kleuren. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn aangezien ze daarna nog in de oven gaan.
Ondertussen kunnen we het vispannetje al gaan voorbereiden. Verhit een ruime stoofpot met een klont boter en stoof hierin fijngehakte prei en blokjes champignons aan. Stoof voor zo’n 5 a 6min en strooi er vervolgens bloem over. Roer dan goed, dit zal een droge massa worden. Giet er al roerend de melk bij en laat al roerend indikken. Eenmaal dit mooi is ingedikt voeg dan de kruidenkaas, een beetje citroensap en erwtjes bij. Roer dit goed los. Proef even en breng verder op smaak met peper, zout en eventueel wat citroensap.
Snij ondertussen ook nog even de visfilets in kleine stukjes en voeg toe aan de saus. Laat zo’n 5min doorwarmen op het vuur. Schep vervolgens in een ovenschaal en verdeel er bovenop de kroketten of aardappelwafels over. Bak nog eens voor zo’n 10 a 12min
Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.
Snel en makkelijk vispannetje
Ingrediënten
- +/- 12 a 16 Kroketten, aardappelwafeltjes, … (*)
- 2 grote preien
- 250 gr champignons
- 40 gr bloem
- 550 ml melk
- 200 gr kruidenkaas (**)
- 1/2 citroen
- 200 gr erwtjes (diepvries)
- 400 gr witte vis filet (kabeljauw, schelvis, koolvis, …
- 400 gr zalmfilet
- Peper en zout
- Boter
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hierop de kroketjes of aardappelwafeltjes en bak deze alvast voor zo'n 10min tot ze lichtjes beginnen kleuren. Ondertussen kan je het vispannetje gaan voorbereiden
- Was de preien en hak fijnMaak de champignons proper en snij in kleine blokjes.
- Verhit een klont boter in een stoofpot en stoof hierin de prei en champignons. Stoof deze voor zo'n 5 a 6min. Roer regelmatig. Strooi er vervolgens de bloem over, roer goed. Dit zal een vrij droge massa worden. Giet er al roerend de melk over en laat al roerend indikken. Eenmaal mooi ingedikt doe er de kruidenkaas, een beetje citroensap en de erwtjes. Roer goed los. Proef even en breng eventueel verder op smaak met peper, zout en nog wat citroensapSnij ondertussen ook nog even de visfilets in kleine stukjes. Leg deze in de saus en laat voor zo'n 5min doorwarmen op een zacht vuurtje.
- Schep dan alles in een ovenschaal en leg er de kroketten of aardappelwafeltjes bovenop.Bak nog eens voor zo'n 10 a 12 in de oven (op 200 graden) tot de kroketten of wafeltjes mooi gaar en goudbruin gebakken zijn.Serveer dan
Lekker en makkelijk 👌
Super lekker en makkelijk