Blauwe bessen taartjes met speculaas

Lekker makkelijk recept voor Blauwe bessen taartjes met speculaas, simpel en snelle taart waar je geen oven voor nodig hebt. Met een krokante korst van verkruimelde speculaas. De vulling is op basis van roomkaas en mascarpone.
Naar recept gaan

Blauwe bessen taartjes met speculaas, super simpele schattige taartjes om tijdens het weekend eindeloos lang van te genieten. Taartjes waar je trouwens geen oven voor nodig hebt. Ze hebben een korst van verkruimelde speculaas. De vulling is een combinatie van roomkaas, mascarpone en homemade bessen coulis. Kortom het zijn eigenlijk kleine cheesecake’jes.

TIP! Je kan dit ook in glaasjes maken.

Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele dessertjes met speculaas? Check dan zeker ook even deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Blauwe bessen taartjes met speculaas, simpel en snelle taart waar je geen oven voor nodig hebt. Met een krokante korst van verkruimelde speculaas. De vulling is op basis van roomkaas en mascarpone.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Blauwe bessen taartjes met speculaas?

  • Suiker
  • Blauwe bessen
  • Citroen
  • Kaneel
  • Boter
  • Speculaas
  • Mascarpone
  • Roomkaas
  • Slagroom

Hoe maak je deze Blauwe bessen taartjes met speculaas?

We beginnen met het maken van de coulis. Hiervoor doe je suiker en water in een kookpotje. Dit breng je zachtjes aan de kook. Daar voeg je dan de blauwe bessen, sap van halve citroen en snuifje kaneel aan toe. Dit laat je zachtjes sudderen voor zo’n 12min. Vervolgens haal je de zachte gepofte bessen door een zeef en vang het sap op. Dit is je coulis en laat deze dan volledig afkoelen.

Vervolgens maken we de korst. Hiervoor smelten we boter en malen we speculaas fijn. Dit meng je dan tot een ietwat plakkerige massa. Schep wat van dit mengsel in een siliconen muffin/cupcake vormpje en duw goed aan. Zowel de bodem als zijkanten moeten bedekt zijn. Zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.

Voor de vulling, mixen we mascarpone, roomkaas en wat kaneel los tot een gladde massa. Vervolgens giet je er de slagroom bij en klop op tot een ietwat stevige mouse. Als laatste giet je er zo’n 2/3 van de coulis bij en meng dit met een spatel. Schep de mousse in de taartjes en zet voor minstens 1h in de koelkast.

Om de taartjes makkelijk te ontvormen, zet je ze zo’n uurtje voor het serveren in de diepvries. Zo wordt de korst goed hard en kan je ze veel makkelijker uit de vorm halen. Na het opstijven, haal je ze uit de vormpjes en geef ze zo’n 20 a 30min de tijd om terug op temperatuur te komen.

Werk de taartjes af met de resterende coulis en wat verse bessen

Lekker makkelijk recept voor Blauwe bessen taartjes met speculaas, simpel en snelle taart waar je geen oven voor nodig hebt. Met een krokante korst van verkruimelde speculaas. De vulling is op basis van roomkaas en mascarpone.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.

En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft. 

Lekker makkelijk recept voor Blauwe bessen taartjes met speculaas, simpel en snelle taart waar je geen oven voor nodig hebt. Met een krokante korst van verkruimelde speculaas. De vulling is op basis van roomkaas en mascarpone.

Blauwe bessen taartjes met speculaas

Lekker makkelijk recept voor Blauwe bessen taartjes met speculaas, simpel en snelle taart waar je geen oven voor nodig hebt. Met een krokante korst van verkruimelde speculaas. De vulling is op basis van roomkaas en mascarpone.
Totale tijd 45 minuten
Gang dessert
Porties 6 taartjes

Equipment

  • Muffin of cupcake bakvorm (siliconen)

Ingrediënten
  

Coulis

  • 100 gr suiker
  • 250 gr blauwe bessen
  • 1/2 citroen
  • 1 snuifje kaneel

Taartjes

  • 120 gr boter
  • 250 gr speculaas
  • 250 gr mascarpone
  • 100 gr roomkaas
  • 1 snuifje kaneel
  • 100 ml slagroom

Instructies
 

  • We beginnen met het maken van de coulis.
    Doe hiervoor de suiker en 100ml water in een kookpotje. Breng dit zachtjes aan de kook. Roer in het begin even om de suiker op te lossen.
    Als dit bijna kookt, doe er de bessen bij samen met het sap van halve citroen en snuifje kaneel. Laat dit zo'n 12min zachtjes sudderen tot de bessen zacht zijn geworden en beginnen open poffen.
    Dit haal je dan door een zeef en duw goed aan zodat je al het sap eruit haalt. Vang het sap op, dit is je coulis. Laat deze nu volledig afkoelen.
    TIP! Maak deze al de dag op voorhand.
  • Voor de korst van de taartjes, gaan we eerst de boter smelten en de speculaas fijnmalen.
    Meng beide tot een ietwat plakkerige massa.
    Doe wat van het mengsel in het muffin/cupcake vormpje. Duw goed aan zodat de gehele bodem en zijkanten bedekt zijn. Doe dit met de rest van het mengsel.
    Zet in de koelkast om op te stijven
  • Voor de vulling, doen we mascarpone, roomkaas en snuifje kaneel in een mengkom. Dit mix je alvast even los tot een gladde mengsel. Giet er de slagroom bij en klop op tot een ietwat stevige mousse.
    Giet er dan zo'n 2/3 van de coulis bij en meng dit met een spatel doorheen de mousse.
    TIP! Ik voeg geen suiker meer toe omdat de coulis al vrij zoet is. En je hebt het zoete van de speculaas. Wil je het toch allemaal wat zoeter, doe er dan een eetlepel poedersuiker bij
  • Verdeel de mousse over de vormpjes en zet voor minstens 1h in de koelkast.
  • Om de taartjes makkelijk te ontvormen. Zet je ze ongeveer 1h voor het serveren in de diepvries. Zo wordt de korst heel stevig en kan je ze makkelijk ontvormen.
    Geef de taartjes dan zo'n 20 a 30min de tijd om terug op temperatuur te komen.
  • Werk de taartjes af met de resterende coulis en verse blauwe bessen
    Smakelijk
Trefwoord blauwe bessen, dessert, mascarpone, no bake, roomkaas, snel klaar, speculaas, voor bij de koffie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.