Eenpanspasta met zalm en kruidenkaas

Lekker makkelijk recept voor Eenpanspasta met zalm en kruidenkaas, simpel snel doordeweekse maaltijd voor op weekmenu. Deze orzo pasta is klaar in 30min en alles in één pan. Een receptje met prei, verse zalm en wordt lekker romig gemaakt door de kruidenkaas.
Naar recept gaan

Eenpanspasta met zalm en kruidenkaas,  een simpel en snel eenpansgerecht om de komende weken zeker eens op je weekmenu te zetten. Alles in één pan, klaar in in amper 30min, niet te veel ingrediënten en super lekker … wat heb je nu nog meer nodig? Omdat we kruidenkaas gebruiken, heb je meteen super veel smaak in je gerechtje. Dit zorgt ook meteen voor de romigheid. En kruidenkaas en zalm dat is nu eenmaal een “match made in heaven”.

Nog meer inspiratie nodig voor lekker makkelijke eenpansgerechtjes? Check dan zeker ook even deze receptjes

Lekker makkelijk recept voor Eenpanspasta met zalm en kruidenkaas, simpel snel doordeweekse maaltijd voor op weekmenu. Deze orzo pasta is klaar in 30min en alles in één pan. Een receptje met prei, verse zalm en wordt lekker romig gemaakt door de kruidenkaas.

Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Eenpanspasta met zalm en kruidenkaas?

  • Zalmfilet
  • Ui
  • Paprika
  • Prei
  • Look
  • Orzo pasta
  • Bouillonblokje 
  • Kruidenkaas
  • Citroen

Hoe maak je deze Eenpanspasta met zalm en kruidenkaas?

We beginnen met de zalmfilet in kleinere stukjes te snijden. Verhit dan een ruime hoge pan met scheut olijfolie. Bak de blokjes zalm heel kort langs beide kanten en schep dan uit de pan. De binnenkant hoeft nog niet gaar te zijn. De zalm gaat nog wat verder garen in de pan. 

Ondertussen kan je de groentjes fijnsnijden. De ui pel je eerst en hak fijn. Bij de paprika verwijder je eerst de zaadjes en zaadlijsten en snij dan in blokjes. Was de prei en hak fijn. Het teentje look pel je. 

Vervolgens verhit je opnieuw dezelfde pan met een scheut olijfolie. Stoof hierin de ui, paprika en prei voor zo’n 3 a 4min. Pers er dan het teentje look boven uit en laat dit een minuutje mee bakken. Dan voeg je de pasta toe, roer even laat dit ook een minuutje mee bakken. 

Vervolgens doe je er het bouillonblokje bij samen met zo’n 800ml warm water. Dit breng je aan de kook en laat dan zachtjes sudderen tot de pasta gaar is. Heel belangrijk, probeer regelmatig te roeren aangezien de pasta snel aan de bodem plakt. 

De pasta zal tijdens het garen rustig al het vocht opnemen. Merk je dat het meeste vocht is verdwenen maar de pasta nog niet gaar is, voeg nog wat warm water toe. 

Wanneer de pasta bijna gaar is, doe er de kruidenkaas bij. Laat deze rustig slinken door de warmte en roer dan even goed door. Proef even en breng verder op smaak met peper, zout en citroensap. Op het laatste leg je de blokjes zalm in de pasta en laat deze nog heel kort garen.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.

En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft. 

Lekker makkelijk recept voor Eenpanspasta met zalm en kruidenkaas, simpel snel doordeweekse maaltijd voor op weekmenu. Deze orzo pasta is klaar in 30min en alles in één pan. Een receptje met prei, verse zalm en wordt lekker romig gemaakt door de kruidenkaas.

Eenpanspasta met zalm en kruidenkaas

Lekker makkelijk recept voor Eenpanspasta met zalm en kruidenkaas, simpel snel doordeweekse maaltijd voor op weekmenu. Deze orzo pasta is klaar in 30min en alles in één pan. Een receptje met prei, verse zalm en wordt lekker romig gemaakt door de kruidenkaas.
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 3 stuks zalmfilet
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 2 stengels prei
  • 1 teentje look
  • 300 gr orzo pasta
  • 1 bouillonblokje (kip of groente)
  • 150 gr kruidenkaas
  • 1/2 citroen
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructies
 

  • Verhit een ruime hoge pan met royale scheut olijfolie
    Snij de zalmfilets in kleine blokjes. Kruid ze een beetje met peper en zout
    Bak deze kort langs beide kanten in de pan. Schep dan uit de pan. De zalm hoeft nog niet gaar te zijn. Deze gaat nog verder garen in de zalm.
  • Ondertussen pel je de ui en hak fijn
    Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de paprika en snij in kleine blokjes
    Was de preien en hak fijn. 
    Pel het teentje look 
  • Verhit opnieuw dezelfde pan met wat olijfolie. Je hoeft de pan niet eerst proper te maken. 
    Stoof hierin eerst de ui, paprika en prei aan voor zo’n 3 a 4min. Roer regelmatig zodat de groentjes niet aanbakken of te bruin worden. 
    Pers er dan het teentje look boven uit en laat deze ook een minuutje mee bakken. 
    Vervolgens doe je er de pasta bij, roer even en laat ook een minuutje mee bakken. 
    Doe er dan het bouillonblokje bij samen met zo’n 800ml warm water. Breng dit aan de kook en laat dan zachtjes sudderen tot de pasta gaar is. 
    Probeer af en toe te roeren aangezien de pasta snel aan de bodem durft te kleven
    De pasta zal rustig al het vocht gaan opnemen. Merk je nu dat het meeste vocht weg is maar de pasta nog niet gaar is. Voeg nog wat warm water toe. 
  • Wanneer de pasta bijna gaar is, doe er de kruidenkaas bij. Laat deze rustig smelten door de warmte. Roer dan even goed. 
    Proef van de pasta en breng verder op smaak met peper, zout en wat citroensap. Leg de zalm ook in de pasta en laat deze nog een paar minuten garen. Omdat dit kleine blokjes zijn, heeft de zalm niet veel tijd meer nodig. 
    Serveer 
Trefwoord doordeweeks recept, eenpansgerecht, eenpanspasta, klaar in 30min, kruidenkaas, orzo, pasta, prei, weekmenu, zalm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.