Advocaat mousse, een lekker makkelijk dessertje in een glaasje dat nu eens op ieder moment zal smaken. Een toetje dat klaar is in amper 15min en waar je niet te veel ingrediënten voor nodig hebt. Zo simpel en toch meteen super feestelijk. Dus al op zoek naar een eenvoudig dessertje voor de feestdagen om je kerstmenu te zetten en dat je volledig op voorhand kan maken? Dan heb je dat bij deze gevonden 😉. De bodem bestaat uit verkruimelde speculaas en daarop komt de mousse op basis van advocaat en mascarpone.
Nog meer inspiratie nodig voor lekkere dessertjes in een glaasje? Check dan zeker ook even deze receptjes
Welke ingrediënten heb je nodig voor deze Advocaat mousse?
- Speculaas
- Mascarpone
- Advocaat
- Poedersuiker
- Vanille extract
- Poedersuiker
- Slagroom
- Eiwitten
Hoe maak je deze Advocaat mousse?
Begin met het fijnmalen van de speculaas en verdeel over de glaasjes. Zet deze dan even opzij.
Vervolgens gaan we de mousse maken. Doe de mascarpone, advocaat, poedersuiker en poedersuiker in een mengkom. Mix dit los tot een gladde massa. Giet er dan de slagroom bij en klop tot een mooie ietwat stevige mousse.
In een aparte kom, klop je de eiwitten stijf op. Doe de opgeklopte eiwitten bij de mousse en meng voorzichtig met een spatel. Meng niet te lang anders ga je er alle lucht uithalen. Verdeel vervolgens de mousse over de glaasjes. Zet in de koelkast en laat minstens 2h opstijven in de koelkast.
TIP! De glaasjes mogen natuurlijk ook langer in de koelkast staan. Je kan deze mousse al makkelijk een dag op voorhand maken.
Vlak voor het serveren kan je er dan nog wat extra advocaat overgieten. Dit is optioneel natuurlijk.
Vergeet me niet te volgen op Instagram en Facebook! Daar krijg je dagelijks inspiratie van me.
En heb je dit receptje gemaakt? Dan zou ik het super leuk vinden als je hier helemaal onderaan een leuke comment en/of sterretjes geeft.
Advocaat mousse
Equipment
- 6 dessertglaasjes
Ingrediënten
- 100 gr speculaas
- 200 gr mascarpone
- 100 gr advocaat + extra
- 1/2 tl vanille extract
- 50 gr poedersuiker
- 100 ml room
- 2 eiwitten
Instructies
- Begin met de speculaas fijn te malen. Verdeel deze over de glaasjes.
- Doe de mascarpone, advocaat, poedersuiker en vanille extract in een mengkom. Mix dit los tot een gladde massaGiet er vervolgens de room bij en klop op tot een mousse. Doe de eiwitten in een aparte kom en klop deze stijf op. Meng deze dan voorzichtig met een spatel onder de advocaat mousse. Roer niet te lang want dan ga je er alle lucht uithalen.Verdeel de mousse dan over de glaasjes. Laat dit minstens 2h (mag ook langer – mag zelfs een nachtje)
- Je kan vlak voor het serveren bovenop de mousse nog een beetje extra advocaat gieten.Smakelijk