Aardbeientaart met vanillepudding

Aardbeientaart met vanillepudding - een snelle eenvoudige zomerse taart gevuld met banketbakkersroom

Aardbeien en vanillepudding, één van de lekkerste combinaties die er bestaan naar mijn mening. Iets wat ik persoonlijk een hele zomer kan eten, net zoals deze zomerse aardbeientaart met vanillepudding. Een echte klassieker die je misschien wel eens van de bakker meebrengt. Maar wist je dat je deze makkelijk en snel zelf kan maken. Een taartje waarmee je echt bij iedereen gaat scoren want wie lust dit nu niet 😉

Deze taart kan je zo moeilijk of makkelijk maken zoals je zelf wilt.
Voor de bodem, je kan zelf je taartdeeg maken. Gebruik dan zeker dit makkelijke receptje of koop taartdeeg in de winkel wat ik in dit geval heb gedaan. De vulling is een heerlijke vanillepudding of banketbakkersroom. Ook hier heb je een super easy optie door een zakje vanillepudding (van Imperial bijvoorbeeld) te gebruiken of maak mijn eenvoudig recept voor banketbakkersroom. Eenmaal de pudding is afgekoeld, roer ik deze nog eens goed door en meng ik er kort wat aardbeienconfituur door.

Bij een aardbeientaart horen natuurlijk aardbeien, veel aardbeien. Wees er niet te zuinig mee. Leef je “volle bak” uit met onze prachtige Belgische aardbeien. En als je goed op de foto kijkt zie je ook 2 speciale “fraisekes” namelijk de framboosaardbei en de perzikaardbei. Ze zijn niet zo makkelijk te vinden maar vond ze wel heel leuk om deze aardbeientaart nog wat extra kleur en smaak te geven. Ook enkel met “echte aardbeien” is dit een waar pareltje voor zowel het oog als de smaakpapillen.

Aardbeientaart met vanillepudding - een snelle eenvoudige zomerse taart gevuld met banketbakkersroom
Aardbeientaart met vanillepudding - een snelle eenvoudige zomerse taart gevuld met banketbakkersroom

Aardbeientaart met vanillepudding

Een zomerse aardbeientaart gevuld met een snelle simpele banketbakkersroom. Een eenvoudige zomerse taart die je makkelijk en snel zelf kan maken.
Gang dessert
Porties 6

Equipment

 • Taartvorm +/- 22 a 24cm

Ingrediënten
  

 • 1x taartdeeg gekocht of zelfgemaakt (*)
 • 1 bakje aardbeien

Banketbakkersroom

 • 500 ml melk
 • 6 eigelen
 • 90 gr suiker
 • 20 gr maizena
 • 15 gr patisseriebloem
 • 1 vanillestok
 • 2 el aardbeienconfituur optioneel

Instructies
 

 • Bak het taartdeeg zoals vermeld op de verpakking.
  Of gebruik mijn easy recept voor taartdeeg en bak deze mooi goudbruin.
  Laat de korst volledig afkoelen.
 • Voor de banketbakkersroom
  Doe de melk in een ruime kookpot. Snij de vanillestok overlangs door en schraap de zaadjes uit. Doe de zaadjes bij de melk en doe ook de vanillestok bij de melk. Breng zachtjes tot net aan het kookpunt (niet laten koken).
  Doe ondertussen de eigelen in een mengkom (van bijvoorbeeld je keukenmachine) en mix al even los.Doe hierbij de suiker en mix tot een bleke luchtige massa
  Voeg hierbij de maizena en bloem en meng nog even.Giet bij dit mengsel een beetje van de hete melk en laat even mengen.Doe dit mengsel bij de rest van de hete melk en roer nu heel goed op een zacht vuur tot een mooie dikke pudding.
  Haal de vanillestok uit de pudding. Giet de pudding in een ovenschaal en bedek meteen met keukenfolie. Zo zal er geen vel op de pudding komen. Zet de pudding in de koelkast om volledig te laten afkoelen.
 • Roer de vanillepudding goed los en meng er op het laatste optioneel wat aardbeienconfituur kort door. 1 a 2x roeren is oke.
  Vul de volledig afgekoelde korst met de vanillepudding.
  Verwijder de kroontjes van de aardbeien. Halveer ze of snij snij in kwartjes of doe een mix van beide zoals ik heb gedaan. Decoreer royaal de taart met aardbeien.
  Bewaar de taart koel
  Smakelijk

Notities

Zelfgemaakt taartdeeg > check dan zeker dit makkelijke receptje
Trefwoord aardbeien, banketbakkersroom, dessert, hartige taart, pudding, vanillepudding
Aardbeientaart met vanillepudding - een snelle eenvoudige zomerse taart gevuld met banketbakkersroom

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.