Snel en makkelijk vispannetje

Heerlijk recept voor een Snel en makkelijk vispannetje, een ideaal doordeweekse avondmaaltijd voor op je weekmenu te zetten. Een combinatie van witte vis en zalm in een heerlijk sausje met groentjes. Een receptje zonder wijn of zonder room, een recept klaar in amper 30min
Naar recept gaan

Snel en makkelijk vispannetje, een lekker receptje dat je zowel als doordeweekse avondmaaltijd kan serveren of voor bij een feestelijke gelegenheid. Een receptje waar je weinig werk aan hebt en klaar is in amper 30min. Dus eentje ideaal voor op je weekmenu te zetten. Dit vispannetje bestaat uit prei, champignons, erwtjes, lekkere witte saus (zonder wijn of room), vis en kroketten. Heel veel yumminess dus in een ovenschotel. Het leuke is dat je hier zelf nog wat extra’s of aanpassingen aan kan doen.

TIP! Je zou hier nog meer groentjes aan kunnen toevoegen zoals gekookte bloemkool en/of broccoli. Ook spinazie is hier lekker in

TIP! Ik werkte het vispannetje af met aardappelwafeltjes (of kroketten). Je zou hier ook een laagje puree kunnen over smeren.

Nog meer inspiratie nodig voor lekker simpele ovenschotels? Check dan zeker deze receptjes

Heerlijk recept voor een Snel en makkelijk vispannetje, een ideaal doordeweekse avondmaaltijd voor op je weekmenu te zetten. Een combinatie van witte vis en zalm in een heerlijk sausje met groentjes. Een receptje zonder wijn of zonder room, een recept klaar in amper 30min

Welke ingrediënten heb je nodig voor dit Snel en makkelijk vispannetje?

  • Kroketten of aardappelwafeltjes : check zeker even of deze zeker in de oven gebakken kunnen worden
  • Prei
  • Champignons
  • Bloem
  • Melk
  • Kruidenkaas
  • Citroen
  • Erwtjes (diepvries)
  • Witte visfilets : kabeljauw, schelvis, koolvis, …
  • Zalmfilet
  • Boter

Hoe maak je dit Snel en makkelijk vispannetje?

We gaan beginnen met de kroketten of aardappelwafeltjes al eerst voor zo’n 10min te bakken in de oven tot ze lichtjes beginnen kleuren. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn aangezien ze daarna nog in de oven gaan.

Ondertussen kunnen we het vispannetje al gaan voorbereiden. Verhit een ruime stoofpot met een klont boter en stoof hierin fijngehakte prei en blokjes champignons aan. Stoof voor zo’n 5 a 6min en strooi er vervolgens bloem over. Roer dan goed, dit zal een droge massa worden. Giet er al roerend de melk bij en laat al roerend indikken. Eenmaal dit mooi is ingedikt voeg dan de kruidenkaas, een beetje citroensap en erwtjes bij. Roer dit goed los. Proef even en breng verder op smaak met peper, zout en eventueel wat citroensap.

Snij ondertussen ook nog even de visfilets in kleine stukjes en voeg toe aan de saus. Laat zo’n 5min doorwarmen op het vuur. Schep vervolgens in een ovenschaal en verdeel er bovenop de kroketten of aardappelwafels over. Bak nog eens voor zo’n 10 a 12min

Heerlijk recept voor een Snel en makkelijk vispannetje, een ideaal doordeweekse avondmaaltijd voor op je weekmenu te zetten. Een combinatie van witte vis en zalm in een heerlijk sausje met groentjes. Een receptje zonder wijn of zonder room, een recept klaar in amper 30min
Heerlijk recept voor een Snel en makkelijk vispannetje, een ideaal doordeweekse avondmaaltijd voor op je weekmenu te zetten. Een combinatie van witte vis en zalm in een heerlijk sausje met groentjes. Een receptje zonder wijn of zonder room, een recept klaar in amper 30min

Snel en makkelijk vispannetje

Heerlijk recept voor een Snel en makkelijk vispannetje, een ideaal doordeweekse avondmaaltijd voor op je weekmenu te zetten. Een combinatie van witte vis en zalm in een heerlijk sausje met groentjes. Een receptje zonder wijn of zonder room, een recept klaar in amper 30min
5 van 2 stemmen
Totale tijd 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • +/- 12 a 16 Kroketten, aardappelwafeltjes, … (*)
  • 2 grote preien
  • 250 gr champignons
  • 40 gr bloem
  • 550 ml melk
  • 200 gr kruidenkaas (**)
  • 1/2 citroen
  • 200 gr erwtjes (diepvries)
  • 400 gr witte vis filet (kabeljauw, schelvis, koolvis, …
  • 400 gr zalmfilet
  • Peper en zout
  • Boter

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Bekleed een bakplaat met bakpapier.
    Leg hierop de kroketjes of aardappelwafeltjes en bak deze alvast voor zo'n 10min tot ze lichtjes beginnen kleuren.
    Ondertussen kan je het vispannetje gaan voorbereiden
  • Was de preien en hak fijn
    Maak de champignons proper en snij in kleine blokjes.
  • Verhit een klont boter in een stoofpot en stoof hierin de prei en champignons. Stoof deze voor zo'n 5 a 6min. Roer regelmatig.
    Strooi er vervolgens de bloem over, roer goed. Dit zal een vrij droge massa worden. Giet er al roerend de melk over en laat al roerend indikken.
    Eenmaal mooi ingedikt doe er de kruidenkaas, een beetje citroensap en de erwtjes. Roer goed los. Proef even en breng eventueel verder op smaak met peper, zout en nog wat citroensap
    Snij ondertussen ook nog even de visfilets in kleine stukjes. Leg deze in de saus en laat voor zo'n 5min doorwarmen op een zacht vuurtje.
  • Schep dan alles in een ovenschaal en leg er de kroketten of aardappelwafeltjes bovenop.
    Bak nog eens voor zo'n 10 a 12 in de oven (op 200 graden) tot de kroketten of wafeltjes mooi gaar en goudbruin gebakken zijn.
    Serveer dan

Notities

(*) ik gebruikte hier aardapelwafels (te vinden bij AH). Je kan ook kroketten gebruiken. Zorg er wel voor dat je er kiest die in de oven gebakken kunnen worden. 
(**) ik gebruikte hier Boursin Cuisine knoflook en fijne kruiden. 
 
Trefwoord champignons, doordeweeks recept, kabeljauw, prei, snel klaar, vis, weekmenu, zalm

2 thoughts on “Snel en makkelijk vispannetje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

Wij gebruiken Google Analytics

Om de website beter op de bezoekers af te stemmen en gebruiksvriendelijker te maken maakt Eliens Cuisine gebruik van Google Analytics, een webanalyseservice die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van cookies om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door de cookie gegenereerde informatie over het gebruik van de website (met inbegrip van het IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google is aangesloten bij ‘Safe Harbour-principles’. Je kunt Google Analytics tracking toestaan, of niet. Als je het niet toestaat, kan je verder Eliens Cuisine gebruiken, zonder dat er data wordt opgestuurd naar Google Analytics.