Heerlijk recept voor een Snel en makkelijk vispannetje, een ideaal doordeweekse avondmaaltijd voor op je weekmenu te zetten. Een combinatie van witte vis en zalm in een heerlijk sausje met groentjes. Een receptje zonder wijn of zonder room, een recept klaar in amper 30min
400grwitte vis filet(kabeljauw, schelvis, koolvis, ...
400grzalmfilet
Peper en zout
Boter
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden.Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hierop de kroketjes of aardappelwafeltjes en bak deze alvast voor zo'n 10min tot ze lichtjes beginnen kleuren. Ondertussen kan je het vispannetje gaan voorbereiden
Was de preien en hak fijnMaak de champignons proper en snij in kleine blokjes.
Verhit een klont boter in een stoofpot en stoof hierin de prei en champignons. Stoof deze voor zo'n 5 a 6min. Roer regelmatig. Strooi er vervolgens de bloem over, roer goed. Dit zal een vrij droge massa worden. Giet er al roerend de melk over en laat al roerend indikken. Eenmaal mooi ingedikt doe er de kruidenkaas, een beetje citroensap en de erwtjes. Roer goed los. Proef even en breng eventueel verder op smaak met peper, zout en nog wat citroensapSnij ondertussen ook nog even de visfilets in kleine stukjes. Leg deze in de saus en laat voor zo'n 5min doorwarmen op een zacht vuurtje.
Schep dan alles in een ovenschaal en leg er de kroketten of aardappelwafeltjes bovenop.Bak nog eens voor zo'n 10 a 12 in de oven (op 200 graden) tot de kroketten of wafeltjes mooi gaar en goudbruin gebakken zijn.Serveer dan
Notities
(*) ik gebruikte hier aardapelwafels (te vinden bij AH). Je kan ook kroketten gebruiken. Zorg er wel voor dat je er kiest die in de oven gebakken kunnen worden. (**) ik gebruikte hier Boursin Cuisine knoflook en fijne kruiden.